Conversation. Voor onze tickets zijn enkel de eerste voornaam en de achternaam verplicht. Zowel deze voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan de namen in uw paspoort.
Vul je éérste naam volgens paspoort of identiteitsbewijs in en dus niet alle (doop)namen. Op een ticket past slechts een max.
Namen op uw vliegticket dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam. Geeft u bij boeking daarom de correcte gegevens door. 1e voornaam volgens paspoort, dit kan dus afwijken van de roepnaam!
Zowel je voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan je reisdocument. Het is voldoende om alleen met je voornaam te reizen; de tweede naam is niet verplicht.
Je naam op vliegticket moet altijd exact overeenkomen met de naam zoals deze in het paspoort staat vermeld. Bij “Eerste voornaam” vul je de eerste volledige voornaam in volgens je paspoort.
Kan ik de naam op mijn boeking wijzigen? Ja, dat kan en je kunt de meeste van deze wijzigingen online doen in het onderdeel 'Mijn Boekingen', zodra je jouw boeking hebt opgehaald. U kunt spellingsfouten tot 3 tekens per naam gratis corrigeren onder Mijn boekingen tot 48 uur voor het geplande vertrek.
Conversation. Voor onze tickets zijn enkel de eerste voornaam en de achternaam verplicht. Zowel deze voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan de namen in uw paspoort. Spaties worden niet herkend en zijn daarom niet verplicht.
Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan. De meeste (lowcost)airlines, zoals Ryanair, Transavia, Wizzair, Easyjet staan nooit een naamswijziging toe. Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan.
Het is belangrijk om de juiste naam in te vullen. Je mag namelijk niet met een vlucht mee als de naam in de boeking en de naam in je paspoort niet overeenkomen. Tip: Geef alleen je meisjesnaam op, deze blijft hoe dan ook altijd in je paspoort staan.
Het is belangrijk dat je gegevens in de boeking exact overeenkomen met je identiteitsbewijs. Bij “Eerste voornaam” hoeft alleen de eerste voornaam ingevuld te worden, dus geen roepnaam of voorletter en heb je meerdere voornamen dan hoef je alleen de eerste in te vullen.
Op officiële documenten, zoals uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs, blijft uw eigen achternaam staan.
Via Mijn Transavia kun je zelf een voornaam, achternaam, geboortedatum en geslachts- en paspoortinformatie wijzigen. Je mag altijd 1 gratis wijziging doorvoeren per passagier. Voor meer wijzigingen rekenen we een toeslag. Je ziet direct de eventuele kosten voor de wijziging(en).
Als je een kaartje van iemand anders overkoopt, kun je dus niet naar binnen want: jouw naam staat er niet op. Het wijzigen van die naam kan niet, net als het ticket retourneren of verkopen via een platform als Ticketswap. Conclusie: je bent je geld kwijt.
De dubbele achternaam kan uit maximaal twee namen bestaan en wordt zonder koppelteken geschreven, dus bijvoorbeeld Jansen De Boer. Zo krijgen ouders de keuze voor bijvoorbeeld: Jansen, De Boer, Jansen De Boer en De Boer Jansen.
Volgens de etiquette schrijf je eerst de naam van de vrouw en daarna de naam van de man.
Welke naam vul je in als je getrouwd ben? Staat er in je paspoort achter je naam e/v en de achternaam van je echtgenoot, dan vul je je originele achternaam in (ookwel meisjesnaam).
Goedemorgen! Tijdens het boeken worden de paspoortgegevens niet gevraagd; je dient alleen je naam in te vullen volgens je paspoort.
Vooral kinderen uit katholieke gezinnen kregen vaak een hele rits (doop)namen. Ook tegenwoordig kiezen ouders vaak voor meerdere voornamen, maar om een andere reden. De voornaamste reden is om hun kind te vernoemen (naar familieleden bijvoorbeeld) – én omdat ze niet kunnen kiezen.
Je voornaam is de naam die je bij je geboorte krijgt. Je voornaam kan één naam zijn, maar ook twee of drie. Je voornaam is dus niet je roepnaam. Naast je voornaam krijg je ook een achternaam.
Welke voornaam je kind krijgt, mag je in Nederland tegenwoordig bijna helemaal zelf bepalen. Zo zijn er geen regels voor het maximum aantal namen dat je mag kiezen en kun je je dochter zonder probleem een stoere – van origine – jongensnaam geven, zoals Josje, Keet of Guus.
Is een voornaam leuk genoeg voor jullie baby, dan is dat toch ook helemaal goed. In het dagelijks leven zal je alleen de eerste naam van je kindje gebruiken. In de meeste gevallen wordt de tweede of derde naam eigenlijk nooit gebruikt, behalve voor officiële gelegenheden.