Met een jaar of 10 ervaring kan uw inkomen oplopen tot €1.986. U moet er dan wel 38 uur per week voor frituren. Een fastfoodmedewerker verdient iets minder, namelijk €1.643 per maand. Dat bedrag stijgt na 10 jaar ervaring tot een hoogte van €1.820.
De ene saus is natuurlijk wat duurder dan de andere, maar gemiddeld ligt de bruto winstmarge tussen 200 en 400%. Maar of ze nu stinkend rijk worden van de sausjes? Nee, dat ook niet. Uit verder onderzoek van Sudpresse blijkt namelijk dat frituren weinig winst maken op hun frietjes zelf.
Het aanvangssalaris van een Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars bedraag meestal tussen de € 477 en € 1.772 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 562 en € 2.041 per maand bij een werkweek van 38 uur.
Voor het opstarten van een frituur is tot op heden geen beroepskennis vereist, maar het is aan te raden over enige basiskennis “frituur” te beschikken, wij kunnen u daar een basisopleiding voor aanbieden of u kan ook de cursus “frituuruitbater” volgen bij Syntra en andere onderwijsinstellingen.
Er is nog geen minimumloon voor 14-jarigen, dus hoeveel je per uur verdient hangt af je baas, je baantje en hoe hard je werkt. Gemiddeld verdien je voor een uurtje folders lopen €3 à €4 euro en met een uur vakkenvullen €2,50 of meer.
Verzorgingsgebied: 3540 klanten
Elke cafetaria, snackbar of frituur heeft in ons land momenteel een potentieel van gemiddeld 3540 klanten. Dat is simpelweg het aantal inwoners in Nederland gedeeld door het aantal frituurbedrijven.
Voor een doorsnee portie weeg je 250 gram ongebakken frietjes af per persoon. Dat is dus opnieuw een kilo voor vier personen.
De Belg eet gemiddeld 70 kilo aardappelen per jaar, en daarmee is niet alles weggewerkt. In Wit-Rusland eten ze gemiddeld zelfs 175 kilo.
Uitgaande van een medior functie, zien we dat je salaris gemiddeld € 3.750 bruto per maand is en als je meer ervaring hebt en senior bent, verdien je gemiddeld € 5.000 bruto per maand.
Afhankelijk van je leeftijd ligt het uurloon bij Albert Heijn tussen de € 7,73 en € 12,01 per uur.
Als we kijken naar gemiddelden van 5-jaars-leeftijdsgroepen verdienden jongeren tot 25 jaar 14 euro of minder per uur. Werknemers in de leeftijd van 25 tot 40 jaar verdienden een uurloon dat ligt tussen 19 en 25 euro. Werknemers in de leeftijd van 40 tot 65 jaar verdienden een uurloon van 27 euro of hoger.
leefloon. Vanaf 18 jaar moet een werknemer minstens 1.806,16 euro bruto per maand verdienen (sinds 1 april 2022). "Het exacte bedrag hangt af van de sector, maar sectorale minimumlonen zijn altijd hoger dan het gewaarborgde loon", aldus Brecht Decroos van Hudson.
Het gemiddelde restaurant salaris in Nederland is € 28.797 per jaar of € 14,77 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 25.009 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 34.214 per jaar.
Ga je op uurbasis werken? Dan bedraagt het uurloon meestal tussen de 10 en 12 euro per uur. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, kan je ook fooi krijgen. Dit bedrag wordt verdeeld over bediening en keuken.
Na je studie start je tussen de 1951 euro en 2580 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 2773 euro tot 3993 euro bruto. In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Meewerkend horeca ondernemer.