Wij zijn dan ook zo vrij om u te vragen rekening te houden met een aangepaste dresscode (smart casual). De doorlooptijd van een lunch of diner, de infrastructuur en de sfeer zijn niet aangepast in functie van jonge kinderen (< 6 jaar) / baby's. Wij danken u dan ook alvast om hier rekening mee te houden.
Bij Hof van Cleve betaalt u 285 euro voor het meest prestigieuze menu (inclusief wijnen), bij Sea Grill is dat 250 euro.
Voor de meeste restaurants geldt: doe maar gewoon
Gewone vrijetijdskleding zoals spijkerbroek, blouse en trui is hier even goed geaccepteerd als in de rest van Nederland. In de meer casual gelegenheden loopt ook het bedienend personeel in jeans rond, waardoor je je nog meer op je plek voelt.
Wie gaat eten in het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens in Kruishoutem, betaalt 190 euro per persoon voor het goedkoopste menu en 345 euro voor het duurste menu, drank inbegrepen.
In de aanloop naar deze culinaire hoogdag neemt Peter Goossens van Hof van Cleve, de enige Belgische chef met 3 MICHELIN sterren, de tijd om even stil te staan. Vandaag kijkt hij vooruit naar het jaar 2021.
Koffiekoeken, vers fruit, sapjes, charcuterie en eitjes op de bereiding van uw keuze. In het doorsnee-hotel kost dat pakweg 20 euro. Iets meer soms. In La Rigue betaal je 58 euro.
Het Amsterdamse sterrenrestaurant Bougainville is door Tripadvisor uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Eigenaar Eric Toren (59) is trots en dankbaar: 'Plek 13 vonden we al heel wat.
De middagmaaltijd of lunch (ook wel middageten) (verouderd: noenmaal) is de maaltijd die gegeten wordt rond het midden van de dag, meestal tussen 12 en 14 uur. Terwijl er met 'diner' vaak een warme (avond)maaltijd wordt bedoeld, kan een lunch of middagmaal zowel koud als warm zijn.
Maar hoe zit het dan met dineren? Dat is over het algemeen duurder dan lunchen, vaak omdat de menu's uit meer gerechten bestaan. Een aantal restaurants biedt 's avonds hetzelfde menu aan als 's middags, zoals 212 en Sinne.
Van Der Veken geldt als een van de meest discrete souschefs die Peter Goossens ooit gehad heeft. Hij studeerde af aan de Hotelschool Ter Duinen, begon zijn carrière in 2007 in Hof van Cleve en waaierde nadien uit naar Oud Sluis, C-Jean en Auberge du Pecheur.
Bij de dresscode casual chic draag je een nette variant van een alledaagse outfit. Je hoeft dus niet uit te pakken met een lange galajurk of een chic kostuum.
Passende kleding is 'kleding die passend is', gepaste kleding is 'kleding die gepast is'. De betekenissen van gepast en passend liggen zeer dicht bij elkaar. Passend betekent onder andere: 'zoals het hoort', 'geschikt' en 'behoorlijk'.
De dresscode smart casual houdt in dat je casual gekleed kunt komen, maar wel met een chique touch. Je kunt dus dragen wat je leuk vindt, zolang het er maar netjes en verzorgd uitziet! Deze dresscode zien we de laatste tijd steeds vaker.
Op een menukaart staan verschillende gangen vermeld, zoals voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. De kaart geeft ook informatie over verkrijgbare bijgerechten en dranken. Op de meeste menukaarten staan ook de kosten vermeld. Bij snackbars en fastfoodrestaurants is het menu op grote schermen leesbaar.
Deze vuistregel luidt: 10 voorgerechten, 10 hoofdgerechten en 6 desserts. Het is belangrijk om het aanbod van producten overzichtelijk te houden. Naast het voorkomen van keuzestress is dit ook een belangrijke tip. Zet al de gerechten in categorieën en zorg dat het lettertype consistent is.
Een kwart van de consumenten gaat minstens één keer per maand naar een restaurant; 4% eet wekelijks buitenshuis. Bijna de helft eet een enkele keer per jaar buiten de deur te eten. Eén op de 10 consumenten gaat nooit uit eten.
De rekening betaal je voor het eten, maar de fooi is voor het personeel dat jou heeft bediend. Zo'n 20% fooi is een goeie maatstaf. Wees ook niet te moeilijk bij de betaling in groep. Als je de rekening toch zou verdelen om apart te betalen, verhoog dan de gezamenlijke fooi.
Het Amsterdamse Ciel Bleu, eigenaar van twee Michelin-sterren, is het duurste restaurant van Nederland. Het eveneens Amsterdamse La Rive staat op de derde plaats.
Het salaris is gebaseerd op het cao Horeca. Afhankelijk van werk en ervaring komt dat neer op een salaris tussen de 1773 en 2.077 euro bruto per maand.
Hoe laat begint een brunch? Een brunch begint meestal tussen 10:00 en 11:00 uur in de ochtend. Het is bedoeld om zowel ontbijt- als lunchgerechten te combineren, waardoor het een geschikte maaltijd is voor late ochtenden of vroege middagen.
Dinch is een samentrekking van de woorden diner en lunch, en dat is ook de betekenis ervan: het is de maaltijd die je nuttigt tussen lunch en diner, of eigenlijk in plaats daarvan, op eenzelfde manier als 'brunch' de combinatie is van ontbijt (breakfast) en lunch.
Een zakelijke lunch duurt maximaal 1,5 uur en een diner circa 2 tot 2,5 uur. Het is aan te raden om het menu van de chef te bestellen. Dit is het visitekaartje van de kok, waardoor je erop kunt vertrouwen dat de bereiding niet te lang duurt en er met dagverse producten wordt gewerkt.
In totaal hebben nu 103 restaurants in Nederland een ster en twintig hebben er twee. De twee restaurants met drie sterren, De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen, behouden hun sterren. Zij blijven tevens de enige twee restaurants in Nederland met de hoogste onderscheiding.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring. Het kost wat, maar daar krijg je ook heel wat voor terug.
In 2023 ontvangt een restaurant twee sterren en zeventien restaurants de eerste felbegeerde nieuwe Michelinster. Net als afgelopen jaar behouden twee restaurants het maximale aantal van drie sterren, namelijk Restaurant De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen.