Ook al heeft je wipstoeltje een ligstand, je baby ligt er meestal niet helemaal vlak in, het is immers een stoeltje. Het advies is om je baby niet langer dan 1 uur achter elkaar en niet langer dan 2 uur per dag in een wipstoeltje en/of autostoeltje te laten liggen.
De meeste ouders gebruiken een wipstoel tot wanneer de baby ongeveer 8 maanden oud is. Vanaf die leeftijd leert je baby om zelfstandig in de zithouding te komen. Zodra je baby kan zitten, merk je snel genoeg dat hij liever niet meer in de wipstoel wordt gelegd.
Door overmatig gebruik van wipstoeltjes komt het steeds vaker voor dat baby's afgeplatte schedels hebben of een asymmetrische houding. Per jaar zijn er 20.000 gevallen van baby's met een scheef hoofdje bekend, terwijl dit vroeger incidenteel voorkwam.
Gebruik de relax vanaf de geboorte tot de leeftijd van 6 maanden, tenzij het motorisch nog verantwoord is. De relax draagt een maximaal gewicht van 9 kg. Gebruik de relax ook niet meer als een kind rechtop kan zitten. Laat je kind nooit alleen als hij of zij in de relax zit.
De mamaRoo of rockaRoo gebruik je tot je kindje 9 kilo weegt en/of tot deze rechtop kan zitten. Dus ook als je kindje nog geen 9 kilo weegt, maar al wel rechtop kan zitten, moet je stoppen met het gebruik van de mamaRoo of rockaRoo. Dit is meestal tussen de 6-9 maanden.
Een wipstoeltje is hartstikke handig om je baby eventjes op een plek te laten zitten. De wippende beweging is ook nog eens ontspannend en leuk voor de baby. Zo'n wippertje zorgt ook meteen voor een goede zit- of ligpositie. Er is ruim keuze uit verschillende soorten wipstoeltjes.
Vanaf ongeveer 3 jaar hebben je kinderen dus de leeftijd dat ze helemaal zelfstandig op een gewoon schommel zitje kunnen. Deze zitjes komen in allerlei varianten voor je schommel.
Gebruik de Maxi-Cosi niet als stoeltje thuis of als je op visite bent. Een baby is pas te groot voor het autostoeltje als de bovenkant van zijn hoofd boven de rugleuning uitkomt, hij meer dan 13 kilo weegt of groter is dan 83 cm (dat is circa 15 maanden oud).
Autoritten met je baby
Baby's mogen officieel maximaal twee uur per dag in een autostoeltje zitten. Dit is natuurlijk lastig als je vakantiebestemming verder weg ligt. Als je baby eenmalig langer in zijn autostoeltje zit, is dit niet gelijk schadelijk.
Zodra de belevingswereld van je baby wat groter wordt, is een speelkleed ideaal. Tot zijn eerste verjaardag gebeurt er heel veel en ontwikkelt je baby al zijn zintuigen. Op een speelkleed komt hij in aanraking met verschillende materialen, kleuren en patronen.
Ergonomische wipstoel die natuurlijk schommelt zonder batterijen! Je baby kan rusten en spelen in onze wipstoeltjes. Geschikt vanaf de geboorte tot 2 jaar.
Je baby zal gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden in de wieg kunnen liggen, daarna is ze te groot en moet ze verhuizen naar het ledikant. Wiegen zijn er in alle soorten en maten.
Veiligheid staat op nummer één bij het Doomoo babynestje, wat hem duidelijk anders maakt dan overige nestjes uit dit overzicht. Zo kan je een baby veilig in dit babynestje laten slapen. Er zit namelijk een (afneembare) gordel op de Cocoon. Deze kun je om het kindje doen om hem veilig op zijn rug te laten liggen.
Een ander voordeel van schommelstoelen is dat het baby's helpt sneller in slaap te vallen. Het schommelen bootst de beweging na die het kind voelde in de baarmoeder. Studies hebben aangetoond dat deze beweging baby's kalmeert en voorkomt dat ze huilen, waardoor ze worden aangemoedigd in slaap te vallen.
Veel ouders vragen zich af hoe lang een baby in een autostoeltje mag zitten. Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen.
LONDEN (ANP) - Baby's tot ongeveer een jaar oud zouden niet te slapen moeten worden gelegd in autostoeltjes, zoals een maxi-cosi. De kinderen lopen dan een verhoogd risico te overlijden door verstikking. Dat zeggen onderzoekers in de British Medical Journal van deze week.
Niet ieder kind groeit immers hetzelfde. Maar, er zijn wel richtlijnen. Zo kun je een combi-wagen gebruiken tot je kindje ongeveer vier jaar oud is. De meeste kinderen kunnen zelfstandig zitten als ze tussen de zes en twaalf maanden zijn: dan mogen ze uit de reiswieg en in de wandelwagen.
Waarom is achterwaarts reizen het veiligst voor baby's en jonge kinderen? Kinderen die voorwaarts gericht reizen, kunnen naar voren worden gelanceerd bij een frontale botsing. Dit leidt tot krachten op het fragiele hoofdje en nekje, wat kan leiden tot serieus letsel.
Veiliger voor hoofd en nek
Kinderen raken het vaakst gewond aan hoofd en nek door auto-ongelukken. In een achteruitkijkend zitje zijn de krachten op de nek van het kind bij een frontale botsing tot 5 keer kleiner dan in een vooruitkijkend zitje.
De veiligste manier om je baby in de auto te vervoeren is in een babyautostoel. Je baby kan meteen vanaf de geboorte vervoerd worden in een babyautostoel. Vervoer je baby zo lang mogelijk tegen de rijrichting in.
Al vanaf een hele jonge leeftijd kunnen kinderen in een zandbak spelen. Eigenlijk al vanaf het moment dat ze zelf kunnen zitten en dingen vastpakken. Meestal is dit tussen de 6 en 9 maanden. Ga bij jonge kinderen (1 tot 3 jaar) voor een kleine zandbak.
We vertellen je graag waar je op moet letten bij aankoop van een babyschommel voor je kindje; Zo is het materiaal heel belangrijk omdat dat alles zegt over de stevigheid van de schommel. De beste babyschommel van 2021 en 2022 is daarom ongetwijfeld de Smoby baby schommel met z'n metalen frame.