De kleintjes zijn er in de 6 classic smaken: Melk, Puur, Melk Noga, Puur Amandel Zeezout, Melk Karamel Zeezout en Melk Hazelnoot. De 6 kleintjes zijn ook gebundeld in een mooie cadeauverpakking, welke inmiddels ook al is uitgegroeid tot een klassieker: Tony's Proeverijtje!
Je vindt ons in 200 winkels in Zweden, 73 in Denemarken, 50 in Noorwegen en.. 20 in Finland!
Maar… wat is de meest populaire reep geworden: Tony's Chocolonely Melk Popcorn Discodip, een variant van de exclusives, die worden omschreven als buitengewoon lekker, je eet er nog net niet je vingers bij op. Tony's Chocolonely Melk Popcorn Discodip wordt door het merk omschreven als feest in je reep.
Tony's Chocolonely staat niet meer op de lijst van bedrijven die slaafvrije chocolade maken. De Amerikaanse organisatie Slave Free Chocolate heeft de Nederlandse chocolademaker verwijderd omdat ze samenwerkt met een grote producent die cacao gebruikt die is geproduceerd met behulp van kinderarbeid.
Tony's Chocolonely is een Nederlands bedrijf dat streeft naar 100% slaafvrije chocolade.
Tony's Chocolonely ontstond in 2005, nadat journalisten Teun van de Keuken, Roland Duong en Maurice Dekkers van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde hadden ontdekt dat de chocolade-industrie grotendeels leunde op de arbeid van kindslaven op cacaoplantages in West Afrika.
Beter van niet. Tony's Chocolonely is voorstander van een suikertaks, dat heeft het merk zelf bekendgemaakt op hun website. We zijn dol op de chocoladerepen van Tony's, maar echt gezond zijn ze natuurlijk niet. Dat geven ze zelf ook toe: “Tony's is onderdeel van het suikerprobleem”, stellen ze.
Tony' komt van Teun van de Keuken, de journalist die in het programma 'de Keuringsdienst van Waarde' van 2002 t/m 2007 onderzoek doet naar slavernij in de chocoladewereld.
Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang. Hij wil dat het bedrijf over enkele jaren onderdeel is van een grote, wereldwijd opererende chocoladeproducent, om zo de impact te vergroten.
Het is namelijk de Portugese chocolatier Daniel Gomes die het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam heeft staan. Zijn goddelijke lekkernij kost maar liefst 9.489 dollar, wat omgerekend zo'n 7.700 euro is. Het meesterwerk kreeg de toepasselijke naam 'Glorious'.
Door hun cacao plantages in Trinidad, Venezuela, Ivoorkust en Ecuador is Noka de beste pure chocolade ter wereld. Heel bijzonder is dat er geen andere smaakstoffen of aroma's aan deze chocolade zijn toegevoegd. Een 100% originele en authentieke smaak dus. Zeker eens proeven als u de kans krijgt.
Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel meer cacao dan de 'gewone' chocolade. En doordat de bonen niet gebrand, maar koud gemalen zijn, zijn de gezonde stofjes beter bewaard gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd.
Het heeft allemaal te maken met het doel van Tony's Chocolonely, namelijk dat slavernij uit de chocoladewereld wordt verbannen. Als in 2005 dan de eerste reep van de band rolt, wordt er gekozen voor een rode verpakking, omdat deze het beste past bij de alarmerende boodschap.
Om de kwaliteit en houdbaarheid van onze chocolade te garanderen kunnen we niet alleen papier gebruiken. De verpakking moet volledig afsluitbaar zijn en heeft bescherming nodig van aluminium of plastic zodat de chocolade langer dan drie weken houdbaar is.
Waarom Tony Chocolonely niet in koelkast? Door chocolade in de koelkast te leggen, loop je het risico dat het water in de repen condenseert waardoor de chocola wit kan uitslaan. Dat komt omdat het water op microscopisch niveau reageert met de suiker, die vervolgens kristalliseert.
Bedrijven als Alter Eco en Divine maken geen gebruik van kinderarbeid, betalen eerlijke prijzen aan cacaoboeren, nemen maatregelen om ontbossing tegen te gaan en doneren aan goede doelen. Ook het Nederlandse Chocolonely behoort tot de top als het gaat om duurzaamheid.
Tony's Chocolonely zet zich in voor een eerlijke verdeling van de inkomsten in de cacao industrie en het (kind)slaafvrij maken van deze industrie. De ongelijke stukjes staan voor de oneerlijke verdeling. Er zit dus een diepere gedachten achter de ongelijke stukjes.
So hee, da's nogal een uitspraak voor een chocoladebedrijf. Jep. Sinds het begin van de pandemie is persoonlijke 'gezondheid' belangrijker dan ooit. En laten we eerlijk zijn, onze chocolade dankt een groot deel van zijn kraak en smaak aan suiker (tussen de 27 en 54,5 procent, afhankelijk van de reep).
De studie laat zien dat het gemiddelde jaarlijkse inkomen van het huishouden van een Fairtrade cacaoboer steeg van $2.670 in 2016/2017 naar $4.937 in 2020/2021.
Tony's Chocolonely koopt zijn cacaobonen bij boerencoöperaties in verschillende West-Afrikaanse landen. De bonen worden vervolgens verscheept naar Antwerpen.
Organisaties leveren een bijdrage aan een energieneutrale Stad door te stimuleren en faciliteren om mee te doen aan de energietransitie. Met de gouden wikkel actie brengen zij op een ludieke wijze het Zonnepark Vierverlaten onder de aandacht van medewerkers.