Kies tussen de Magnum Classic, Magnum Almond en Magnum White.
AMSTERDAM – Magnum brengt een nieuw ijsje op de markt: de Magnum Double Gold Caramel Billionaire. Deze variant is verpakt in een kartonnen verpakking van 75 procent recyclebaar materiaal. Het buitenste laagje bestaat uit goudkleurige Magnum Chocolade met knapperige stukjes biscuit.
Het gewicht van het ijsje was aanvankelijk 86 gram, te vergelijken met snacks als Mars en Snickers. Unilever introduceerde de Magnum als tussendoortje. Dit concept werkte en daarmee zette het bedrijf een trend. Daarna is het ijsje kleiner geworden tot de huidige 79 gram.
Van Jumbo eigen merk Magnums zijn halal.
Magnum (inhoudsmaat), een fles met een inhoud van 1,5 liter. Magnum (Lordi), de ex-basgitarist van de band Lordi. Magnum opus, het grootste of belangrijkste werk van een componist of auteur. Magnum Photos, een vooraanstaand fotoagentschap.
Producten als Omo, Knorr en Magnum zijn een stuk duurder geworden. Vanwege de hogere prijzen voor grondstoffen, mede door de oorlog in Oekraïne, heeft fabrikant Unilever de prijzen wereldwijd met gemiddeld 8,3 procent verhoogd. En daar blijft het niet bij.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Diepvriesproducten tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
DUBAI - In de Verenigde Arabische Emiraten is grote commotie ontstaan over sporen van alcohol in ijs. Populaire Unilever ijsmerken, als Magnum, Solero, Cornetto en Calippo, blijken daardoor verboden voor moslims.
De oorsprong van Magnum ligt in België, waar onze Belgische topfabrikant van chocolade voor ons smeuïge vanille-ijs een unieke chocoladelaag ontwikkelde met een typische 'krak'. Maar natuurlijk bleef het niet bij één smaak. In 1992 zagen verschillende nieuwe Magnums het licht, waaronder Magnum White en Almond.
Vanaf begin maart kunnen alle vegans, flexitariërs en ijsliefhebbers genieten van romige Magnums bestaande uit vanille-ijs met de typische laag krakende chocolade couverture. De ijsjes zijn uiteraard van dezelfde premium kwaliteit als onze andere producten en verkrijgbaar in de smaken Classic en Almond.
Vette discussie daarover is onnodig, want zelfs ten opzichte van halvarine maakt een Magnum (de Classic uit de supermarkt) maar weinig indruk. Daar zit namelijk maar half zoveel vet in: zo'n 20 gram per 100 gram. Daarbij: een pakje boter weegt 250 gram, het roomijsje haalt de 100 nog niet.
Hierdoor is er een perfecte balans tussen de Magnum Chocolade en het fluweelzachte vanille ijs. Soms krijgen wij de vraag: is de chocolade van de Magnum Classic melk of puur? Het antwoord is: toch echt wel melkchocolade. Het is een zachte chocolade die heerlijk kraakt en vervolgens wegsmelt.
Magnum classic ijs is de perfecte balans tussen fluweelzacht vanille-ijs, omhuld met een laag krakende Magnum melkchocolade.
Omschrijving. Vanille-ijs met vanille uit Madagaskar omhuld met witte chocolade (26%).
Goed voor je spijsvertering
IJs is een gefermenteerd product. In gefermenteerde producten zitten goede bacteriën. De goede bacteriën kunnen stoffen die ons spijsvertering belasten grotendeels afbreken.
Producten als chocola, taart, ijs en pudding kunnen weipoeder bevatten. Ook deze producten zijn daarom niet altijd halal. Weipoeder is namelijk een bijproduct van de productie van kaas. Wanneer kaas wordt gemaakt, wordt er stremsel aan de kaas toegevoegd.
IJs is gezond!
Het klopt dat er veel suikers inzitten, maar daarnaast is de basis van ijs, eieren en melk. Melk en eieren leveren belangrijke bouwstoffen, zoals eiwitten en aminozuren. In ijs met fruitsmaak zit vaak vitamine C. Deze vitamine vindt je in fruit, groenten en aardappelen en is goed voor de weerstand.
Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen.
Bij de 'Cornetto's' kwam Jumbo's Cornet als lekkerste uit de test, gevolgd door de Cones van AH Basic. Bij de varianten van de Magnum Almond viel ook de huismerk lookalike van Jumbo, Chocs!, het meest in de smaak, gevolgd door Gelatelli van Lidl.
De schattingen hoeveel een gemiddelde ijssalon omzet verdient lopen nogal uiteen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vermoeden dat een gemiddelde gespecialiseerde ijssalon zo'n 210.000 euro per jaar binnen ziet komen.
Onze intense pure chocolade is gemaakt van 70% cacao en gesourcet van duurzaam verbouwde, Rainforest Alliance-gecertificeerde cacaobonen uit Ghana en Tanzania, voor een extra luxe melange.