Ik haal uit 1kg kippendij ongeveer 30 satehs. Als je voor 65 man minimaal drie stokjes wilt hebben, dan heb je dus minimaal 195 stokjes nodig.
Rijg het vlees over de lengte, met slanke spiesjes, de stukjes tegen elkaar aan. Het bovenste stukje vlees bedekt het stokje. 3 à 4 stukjes per stokje, ongeveer 20 gram per stokje, dit is belangrijk voor de garing.
240 gram per persoon.
Je gebruikt 25 gram saté marinade per kilo vlees.
6 stokjes saté toch zeker wel per volwassene of 5 stukken vlees gemiddeld per volwassene. Stokbrood zeker een halve per persoon, gaat zo op altijd.
Gemiddeld genomen rekenen we zo'n 400 gram vlees per persoon bij een BBQ. Dus voor 30 personen kun je uitgaan van ongeveer 12 kilo vlees.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is.
Beschrijving. Gewicht: Circa 100 gram per stokje. blokjes gildehoen kip gemarineerde met de huisgemaakte saté-marinade.
Kipsaté is altijd een succes om te bereiden!
Wanneer je de kipsaté de avond van te voren in de marinade legt ben je lekker snel klaar de volgende dag. Zo kun je binnen 15 minuten een makkelijke maaltijd op tafel zetten.
Gemiddeld zitten er 2 dubbele kipfilets in een kilo.
Hoeveel kip heb je nodig per persoon
Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 150-200 gram kip per persoon aan te houden.
Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon. Dit klinkt als een enorme portie, maar houd er rekening mee dat gevogelte vaak veel bot bevat.
Er zitten 136 kilocalorieën in 1 stuk (125 gram) kipfilet, 100%.
De filets wegen gemiddeld 250 tot 400 gram per stuk. De Lekkerste kipfilet. Prachtige verse Hollandse kipfilet van topkwaliteit.
Omschrijving:50 stokjes Yakitori saté (1.000 gram) geserveerd in een hotpot (230 V) met marinade.
Gewicht per stuk: Circa 100 gram. Per 3 spiezen verpakt.
Circa 22-25 gram per stokje. De buitenmaten van de kubus zijn 160 x 160 x 160 mm. De 'kooi' is van roestvrijstaal, de deksels van polystyreen. Bestel ook meteen het bijbehorende mes en de speciale (recht, machinaal gesneden) stokjes.
Een portie kipsaté met pindasaus komt overeen met 130 gram.
Hoeveel kip en gevogelte per persoon voorzien op de BBQ? Wij raden aan om in totaal 400 à 500 gram eten per persoon te rekenen. Dit zijn een 3 à 5-tal stukken (vlees, gevogelte, vis of vegetarisch). Om je barbecue-gasten te laten genieten van een gevarieerd aanbod voorzie je 100 gram gevogelte per persoon.
Het verlossende antwoord is, hou rekening met 200 en 250 gram aan vlees per persoon wat je moet kopen. Wij rekenen altijd met 800 gram minus 250 gram vlees per persoon voor een hele maaltijd.
Aantal gram per persoon: 400
Kippenvlees is een andere populaire vleessoort die overigens net als varkensvlees veel vocht kan verliezen tijdens het bereiden: een kilo kipfilet kan makkelijk eindigen in 'slechts' 600 gram wanneer het uiteindelijk gereed is. Houd daarom per persoon ongeveer 400 gram aan rauw gewicht aan.
Met hoeveel personen je van een hele kip kan eten, is natuurlijk afhankelijk van hoe zwaar zo'n kip dan is. Van een kip van 1250 gram kan je met z'n 2'en of 3'en prima eten, van een kip van 2200 gram zou je met 4 tot misschien zelfs wel 5 personen kunnen eten. Ligt natuurlijk ook aan de eetlust van de eters.
Schoon zonder onderpoten is het consumptiegewicht 2400 gram. Hiervan is 2000 gram vlees, en 400 gram botten. De ingewanden wegen 350 gram en veren, kop en onderpoten 400 gram.
We zijn in Nederland gek op kip. Per persoon aten we in 2020 gemiddeld 22,9 kilo pluimveevlees, waarvan meer dan 20 kilo kip.