Gemiddeld eet een persoon tijdens een BBQ tussen de 150 en 200 gram salade. Let er op dat u de salade niet als eerst op tafel zet. Uw gasten gaan zich dan eerst tegoed doen aan de salade om vervolgens minder BBQ vlees te eten.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade.
Hoeveel pastasalade moet ik voorzien per persoon bij een barbecue of picknick? Als bijgerecht reken je op 150 g pastasalade per persoon. Ga je 'm als hoofdgerecht eten, reken dan zeker het dubbele.
Reken ongeveer 100 tot 150 gram sla per persoon.
Als u dus voornamelijk ribben gaat bereiden, kunt u doorgaans rekenen op: 6 ribben per persoon als u varkensribbetjes serveert.4 - 5 ribben per persoon als u varkensspareribs serveert.2 - 3 ribben per persoon als u runderribbetjes serveert .
Ik zou het niet per pond berekenen. Ik zou het berekenen door te schatten dat voor elke volwassene gemiddeld een half rek nodig is om een volledige maaltijd te bieden. Dus voor 20 volwassenen zou ik 10 rekken ribben aanbevelen. Sommige mensen willen misschien meer, anderen willen misschien minder, maar ik denk dat dit een redelijke schatting is.
U kunt verwachten dat de meeste volwassen gasten ¼ tot ⅓ pond vlees per persoon eten tijdens uw evenement. Volwassenen zullen waarschijnlijk ook drinken, grazen van snacks en zich volproppen met bijgerechten. Dat betekent dat u uw pond per persoon totaal een beetje kunt verlagen of kunt plannen voor restjes. Vergeet niet dat we het hebben over ¼ tot ⅓ pond totaal, niet van elk stuk vlees.
Gemiddelde portie salade als bijgerecht = 1,5 ounce als bijgerecht of onderdeel van een buffet. Dit betekent dat als iedereen wat neemt, een zak sla van 2 pond ongeveer 20 personen zal dienen als bijgerecht of onderdeel van een buffet. Dat veronderstelt dat iedereen wat neemt.
Komkommer: 1 stuk per 6 personen. Wortelen: 50g per persoon.
De benodigde hoeveelheid sla per persoon hangt af van het type salade dat je maakt. Voor een maaltijdsalade reken je ongeveer tussen de 100 en 150 gram sla per persoon. Bij een bijgerecht hangt de hoeveelheid mogelijk af van de grootte van het hoofdgerecht.
Het beste aan pastasalade is dat je het het beste van tevoren kunt maken ! Laat het minstens 6 uur rusten in de koelkast, 24 uur wordt aanbevolen. Door het in de koelkast te laten rusten, kunnen de smaken zich vermengen.
Serveer je een koude aardappelsalade als bijgerecht bij de BBQ of een andere maaltijd? Reken dan op ongeveer 200 gram aardappelsalade per persoon.
Bij een goede barbecue horen natuurlijk ook een stukje brood, vers gesneden groenten en heerlijke salades. Reken op zo'n 100 gram bijgerechten per persoon.
Bijgerechten moeten ook in overweging worden genomen als u van plan bent om BBQ te serveren. Voor grote feesten moet u verwachten dat elke gast één kopje van elke kant eet. Als u een diner voor uw gezin plant, weet u doorgaans hoeveel u en uw kinderen zullen eten, wat een half kopje van elke kant kan zijn.
Bijgerechten voor het bbq'en
Een lekker bijgerecht of hapje maakt de BBQ helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met wat kruidenboter, tapenade, aioli of een lekkere spread. Verder is een salade ook altijd een goed idee. Een heerlijke pastasalade, couscoussalade of een frisse aardappelsalade bijvoorbeeld.
Hoeveel sla per persoon hangt af van wat voor salade je maakt. Voor een maaltijdsalade reken je tussen de 100-150 gram per persoon. Voor een bijgerecht is dat wellicht minder afhankelijk van de grootte van je hoofdgerecht.
Reken op ongeveer 400-500 gram spareribs per persoon, afhankelijk van de rest van de maaltijd en de eetlust van je gasten. Spareribs bevatten bot en vet, wat betekent dat het vleesgehalte minder is dan bij andere stukken vlees.
Bestrijk de komkommers met de olie en leg ze op de grill.Bak ze aan beide kanten tot ze licht geblakerd en zacht zijn, 3-5 minuten per kant . Snijd de gegrilde komkommers in hapklare stukken en voeg ze weer toe aan de gereserveerde marinade. Hussel ze om en zet ze 10-20 minuten apart voor het serveren.
1 (zak van 900 gram) gemengde salade/gesneden romaine sla is goed voor 16 (hoofdgerecht) tot 25 (bijsalades) . 6 (zakken van 900 gram) = 150 porties (je zult er alles van opeten).
Als je deze salade serveert als een gezond bijgerecht, heb je 2 kopjes (ongeveer 100 gram) nodig. Als je deze salade wilt voor een feestje of buffet waar je meer bijgerechten en hapjes serveert, heb je ongeveer 1 kopje salade per persoon nodig. Hoe maak je groene salade lekkerder?
Als u van plan bent om uw saladebuffet te serveren, zijn uw stevigste keuzes Romaine en ijsbergsla. Een middelgrote tot grote krop ijsbergsla zou genoeg moeten zijn voor 4-6 personen . En als u buiten serveert, vergeet dan niet om al uw sla, gehakte groenten en saladedressings over kommen met ijs te doen!
Bij het plannen van BBQ-catering voor 50 personen is een goede vuistregel om ¼ tot ⅓ pond vlees per persoon te verzorgen. Dit zorgt ervoor dat iedereen genoeg te eten krijgt en dat er wat restjes overblijven voor een tweede keer.
Een vraag die we vaak krijgen is: "Hoeveel vlees heb ik nodig?" De vuistregel is: Ontbeend vlees: 1/2 pondper persoon voor volwassenen en 1/4 pondper persoon voor kinderen .
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.