Zoveel rondes als u zelf wilt bestellen. Wel vinden wij het belangrijk dat de tapas ook echt worden opgegeten, want verspilling is zonde.
Bij La Cubanita geldt: onbeperkt genieten, maar bij verspilling is natuurlijk niemand bij gebaat. Van onze gasten vragen wij dus om alle tapas die besteld zijn, ook daadwerkelijk op te eten. Wanneer tapas niet opgegeten worden, zullen wij €2,50 per tapa in rekening brengen.
De tapas etiquette
Bestel een paar tapas in één keer, maar bestel niet te veel. Want de tapas zijn snel klaar en komen ongeveer tegelijkertijd. Ook kunnen ze best zwaar vallen waardoor je sneller vol zit dan je denkt. Er is een belangrijke regel: deel alle tapas.
Dit kun je bij het maken van de reservering aangeven. Hoeveel gerechtjes mag je per ronde bestellen? Je kunt per ronde 2 gerechtjes per persoon bestellen, daarnaast is het mogelijk om extra een salade of frietjes te bestellen.
Ga ongeveer uit van 5 tot 6 tapas per persoon als je het als hoofdmaaltijd serveert. Voor een borrel heb je genoeg aan ongeveer 2 tot 3 gerechtjes. Hoeveel tapas je per persoon nodig hebt, hangt ook erg af van het soort gerechtjes dat je maakt.
Vanaf een uur of 17.00 tot 20.00 wordt de lekkere trek weer gestild met wat tapas of wat zoetigheden zoals de veel gegeten magdalenas (muffins). Deze 'maaltijd' wordt de merienda genoemd. Rond 21.00 uur is het dan pas weer tijd voor het avondeten, la cena.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Je kunt gebruikmaken van de tapaskaart tot 22:30 uur en tot 23:00 uur kun je een uitschietertje maken met een dessert. Verspilling van eten is zonde.
Maar liefst driekwart van de Nederlanders eet de avondmaaltijd aan tafel. Gemiddeld neemt men 29 minuten voor het avondeten, 21 minuten voor de lunch, 15 minuten voor het ontbijt en 9 minuten voor het eten van iets tussendoor.
Maar dan in kleine porties. De rekening: 2 x onbeperkt tapas: 55,60 euro, 2 x corona: 8,40 euro, 2 x bier: 4,80 euro, 2 x koffie: 4,90 euro.
Dit is afhankelijk van de gerechtjes die je kiest en het aantal personen. Bij 100+ stuks moet je gemiddeld rekenen op €1,50 per hapje. Bij 300 stuks of meer zakt de prijs naar gemiddeld €1,30 per hapje. Een tapasbuffet kost gemiddeld zo'n €20,00 per persoon.
Tapas is eigenlijk een vorm van aperitieven, gewoonlijk met een biertje, glas wijn of cider ernaast. De gerechtjes kunnen zowel koud als warm zijn, geserveerd op toast of in kleine potjes. Tegenwoordig is het zelfs moeilijk zoeken naar echte traditionele gerechtjes omdat veel restaurants er hun eigen draai aangeven.
Zo ver wij weten is er geen limiet aan hoe lang je mag dineren bij la cubanita.
Namelijk vanaf 17.00 uur tot 19.15 uur en vanaf 19.30 uur totdat het restaurant sluit. Hieronder vind je een overzicht van een aantal wijzigingen en bijzonderheden om jullie zo goed en veilig mogelijk van een heerlijke avond onbeperkt tapas, lekkere cocktails en zwoele salsamuziek te kunnen voorzien.
– Een zakelijke lunch duurt maximaal 1,5 uur en een diner circa 2 tot 2,5 uur. Het is aan te raden om het menu van de chef te bestellen.
Een kwartier tussen voor- en hoofdgerecht is normaal en gewenst. Na twintig minuten kunt u informeren waar het blijft. Als er dan onder verschuldigde excuses nog steeds geen tempo wordt gemaakt, kunt u betalen wat u hebt geconsumeerd en vertrekken.
3,5 tot 4 uur.
Zusje is een single van de Nederlandse rappers Ronnie Flex en Mr. Polska uit 2014.
Tapas zijn kleine Spaanse hapjes waarvan er wel meer dan honderd soorten bestaan. Tapas zijn de culinaire weerslag van een gezellige en afwisselende levensstijl voor de hoofdmaaltijd. Tapeo of tapas eten is een dagelijks terugkerend Spaans ritueel dat plaatsvindt voor het middag- of avondeten.
Soepen worden opgediend na het koude voorgerecht maar voor het warme voorgerecht.De basis van elke soep is een bouillon: het kan een kalfs-, runds-, vis-, gevogelte-, wild- of groentenbouillon zijn. We kunnen van elk van deze bouillons een heldere soep (consommé) met garnituur maken of een gebonden soep.
Met wat onderzoek online zal je een vrij goede schatting kunnen maken, maar de juiste hoeveelheid verschilt per situatie. Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren.
Het hoofdgerecht is goed voor gemiddeld anderhalf glas. Verder is het handig om te weten dat er ongeveer 5 glazen uit een fles wijn gaan en 6 uit een fles prosecco, cava of champagne. Alles is natuurlijk afhankelijk van de feestvierders.