In totaal heeft ons land nu naast de twee driesterrenrestaurants, 21 zaken met 2 sterren en 94 restaurants met één ster.
Elk jaar worden de Michelinsterren uitgereikt en die vormen de ultieme waardering voor gastronomische kwaliteit en gastvrijheid. En Nederland doet het goed als het gaat om deze onderscheiding, zo telt Nederland 100 restaurants met 1, 2 of 3 Michelinsterren.
Dat blijkt vandaag tijdens de officiële presentatie van de nieuwe Michelingids in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Twee hebben het maximale aantal van drie sterren: Restaurant De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen.
Vijf met een of meerdere sterren bekroonde restaurants:
Cour du Nord (Nooitgedacht) Regionaal/Frans. Brienen aan de Maas (Well) Frans/Vis. Muller (Groningen) Frans. Avant Garde van Groeninge(Eindhoven) Frans.
De restaurants De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen blijven de enige met drie Michelinsterren, de hoogste culinaire categorie.
Goed en slecht nieuws voor restaurants in onze regio bij de jaarlijkse bekendmaking van de Michelinsterren. Noble en Sense in Den Bosch en Versaen in Ravenstein behouden hun ster, Oonivoo in Uden raakt hem kwijt. Dat werd maandag duidelijk bij een presentatie in Amsterdam.
1. Tokyo, Japan — 304 sterren.
Het duurste restaurant in Nederland is Ciel Blue op de 23e verdieping van het Okura-hotel in Amsterdam.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring.
U leest het allemaal in dit overzicht. De MICHELIN Gids Nederland 2022 telt 2 restaurants met 3 MICHELIN sterren, 21 met 2 sterren en 94 restaurants met één ster.
De prijzen van zesgangenmenu's variëren van €69 bij Sinne, tot €138 bij 212. De gemiddelde prijs is €97. Het duurste diner wordt geserveerd bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Voor twee personen betaal je 660 euro.
Geranium beste restaurant van 2022
Het is weer een goed jaar voor Kopenhagen. Voor het tweede jaar op rij is een restaurant in de Deense hoofdstad uitgeroepen tot het beste ter wereld bij 'The World's 50 Best Restaurants Awards'. Geranium werd gisteravond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld.
Hoeveel Michelinsterren kan een restaurant krijgen? Een restaurant kan maximaal 3 Michelinsterren krijgen. In Nederland hebben de afgelopen jaren 2 restaurants die hoogste onderscheiding gekregen: De Librije en Inter Scaldes.
De groene MICHELIN ster onderscheidt chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Deze elf inspirerende en ambitieuze voortrekkers zijn boegbeelden van een duurzame gastronomie. Het aantal Nederlandse restaurants met een groene ster is daarmee met 3 gestegen.
Tien restaurants krijgen één ster. In totaal heeft ons land nu naast de twee driesterrenrestaurants, 21 zaken met 2 sterren en 94 restaurants met één ster.
In september 2021 volgde de ultieme bekroning met een derde ster. Eten in het restaurant is dan ook niet goedkoop. Het huidige menu kost 2.800 Deense kroon (ruim 376 euro). Voor de bijhorende wijnen moet je 1.800 Deense kroon (ruim 242 euro) ophoesten.
Wie gaat eten in het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens in Kruishoutem, betaalt 190 euro per persoon voor het goedkoopste menu en 345 euro voor het duurste menu, drank inbegrepen.
In de Michelin España & Portugal 2020 gids staan nu 11 restaurants in Spanje met drie sterren, 29 restaurants met twee sterren en 194 restaurants met één Michelin ster. Spanje is en blijft een van de Europese landen met de meeste Michelin sterren .
De moderne elegantie van het restaurant en de superbe opmaak van de borden plezieren evenzeer het oog. n Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken.
Van de dertien duurste Michelin-sterrenrestaurants ter wereld staan er vijf in Japan en op nummer 11 zien we restaurant Ciel Blue met een gemiddelde prijs van € 505 per persoon. Volgens Michelin Guide heeft Nederland twee restaurants met drie Michelin-sterren, 18 met twee sterren en 93 restaurants met één ster.
Oud Sluis was een restaurant in de gemeente Sluis, in de Nederlandse provincie Zeeland. De chef-kok en eigenaar van de eetgelegenheid was Sergio Herman. Het restaurant had als derde in de Nederlandse geschiedenis drie Michelinsterren.
De lijst van de 50 beste restaurants ter wereld is deze maand weer uitgekomen. Opnieuw prijkt Noma in Denemarken op één.
Acht restaurants raken dit jaar hun ster kwijt, dat aantal is gelijk aan 2021. In totaal zijn er nu 94 restaurants met één ster en 21 met twee. De Librije in Zwolle en het Zeeuwse Inter Scaldes blijven de enige etablissementen met de hoogste waardering.
De restaurants die hun ster(ren) hebben verloren zijn: De Leest (Vaessen, ***), Beluga (Maastricht **), Blok's (Amersfoort, *), Bridges Dining (Amsterdam, *), La Trinité (Sluis, *) en Strandlodge (Winterswijk, *).