Reken ongeveer 350 gram broccoli per persoon voor 250 gram op je bord.
Eén kopje (90 gram) gehakte rauwe broccoli levert respectievelijk 90-108% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor deze voedingsstof voor mannen en vrouwen ( 2 , 3 ).
Voor een portie broccoli reken je 225-300 gram per persoon.
Reken op 250 tot 350 gram broccoli per persoon.
Hoeveel is één portie verse groenten? Acht broccoliroosjes .
Reken ongeveer 350 gram broccoli per persoon voor 250 gram op je bord.
In de groentenla van uw koelkast is broccoli enkele dagen houdbaar. Door de broccoli in de verpakking of verpakt in huishoudfolie te bewaren voorkomt u uitdroging. Broccoli wordt meestal gekookt of gebakken gegeten. Reken 250 tot 300 gram broccoli per persoon voor 200 gram op je bord.
Groene groenten
Een portie bestaat uit 2 broccolisperen , 2 afgestreken eetlepels gekookte spinazie of 4 afgestreken eetlepels gekookte boerenkool, bladgroenten of sperziebonen.
Je kunt deze groente verwerken in wokgerechten en ovenschotels, in plakjes roosteren in de oven of zelfs rauw eten in salades. Uiteraard kun je broccoli ook koken, maar doe dit zeker niet te lang (normale stronkjes niet meer dan circa 4 minuten). De vitamines gaan bij lang koken verloren.
Broccoli is een kruisbloemige groente en is één van de krachtigste groenten waarvan bekend is dat ze ons bescherming kunnen geven (geneeskrachtig). Een stronk is ongeveer 500 gram.
1 portie broccoli, 1 oz.
Hoe bereid je bloemkool? Gebruik 300-375 gram bloemkool per persoon om na het schoonmaken en bereiden 250 gram bloemkool over te houden. Verwijder de bladeren en snijd de onderkant eraf. Bekijk onze tips (inclusief kook- en baktijden) en recepten voor bloemkool.
Houd er rekening mee dat de portiegrootte voor fruit en groenten ongeveer 113 tot 170 gram is.
We eten de verse jonge koppen rauw in salades , maar koken ze ook en voegen ze toe aan een breed scala aan recepten. Paarse spruitbroccoli wordt vaak over het hoofd gezien door tuinders, ten gunste van de groene, grote koppen van Calabrese broccoli.
Vitamine B9 (Folaat): 14% van de ADH. Kalium: 8% van de ADH. Fosfor: 6% van de ADH. Selenium: 3% van de ADH .
Broccoli is het gezondst als je het rauw of licht gestoomd eet . Probeer broccoli eens toe te voegen aan salades, soepen en stoofschotels. Snijd broccoli in kleinere stukken en neem het als tussendoortje.
Broccoli is een vezelrijke groente. Dat wil zeggen: er zitten veel vezels in. Met een portie broccoli heb je zo al 15-20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen. Dat is belangrijk, want die zijn goed voor je darmen en verminderen het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes type 2.
De groenten die tot de nachtschade behoren zijn wel onderdeel van een gezond voedingspatroon, maar staan dus niet in onze top 10: gewone aardappel, tomaat, aubergine, paprika, chilipeper, groene peper, Spaanse peper, kruisbessen en goji-bessen.
Het antwoord hierop is dat u uw broccoliconsumptie moet beperken tot één of twee kopjes gekookte broccoli per dag .
Kun je broccoli rauw eten? Je kunt broccoli ook rauw eten. We raden wel aan om de stengels zo dun mogelijk te snijden zodat je het makkelijker kan eten. Lekker met yoghurt, hummus en/of groentedip.
Veel gezondheidsexperts raden aan om de stengels te eten, omdat ze als vezelrijk voedsel kunnen worden beschouwd, samen met het eten van de bladgroenten die aan de stengels vastzitten en die veel voedingsstoffen bevatten. Hoeveel broccoli moet je per dag eten? Een typische portie is ongeveer één tot twee kopjes gekookte broccoli per dag .
Hoeveel broccoli nodig per persoon
Hoeveel broccoli je nodig hebt per persoon hangt af welk onderdeel het is van je maaltijd. Eet je het samen met bijvoorbeeld aardappels of rijst dat reken je op ongeveer 250 gram groenten p.p. (kleine eters 200 gram grote eters 300 gram).
1 opscheplepel (50 gram) broccoli bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Broccoli bevat vitamine A, C, B2, B6, K en mineralen zoals kalium, calcium, ijzer en magnesium. Heel groen fastfood dus, want in 3 tot 5 minuten koken is broccoli al beetgaar. Blijft de pan langer op het vuur staan, dan wordt de groente al snel te zacht en verandert de textuur en smaak.