Heineken Pilsener heeft een mild bittere smaak en is makkelijk doordrinkbaar. Heineken pils bevat 5% alcohol en heeft wereldwijd veel liefhebbers. Het bier dat voor het eerst in Amsterdam werd gebrouwen heeft dankzij de smaak, het Heineken A-gist en de geweldige marketing de wereld verovert.
De schotse brouwerij Brewmeister is er opnieuw in geslaagd om het sterkste bier ter wereld te produceren. Na recordbier Armageddon (65% alcohol) is nu Snake Venom met 67,5% alcohol de nieuwe nummer één.
Heineken Silver heeft een extra lage bitterheid en een alcoholpercentage van 4%. Het is voor de Nederlandse markt net als Heineken Original en Heineken 0.0 gebrouwen met 100% groene energie en wordt verkocht in recyclebare verpakkingen.
Het werd voor het eerst gebrouwen door de Duitser Josef Groll in Pilsen, Tsjechië. Hier komt de naam pils ook vandaan. Een pilsje bevat ongeveer zo'n 5 procent alcohol en is het lekkerst bij 4 graden celsius.
Jopen NON IPA is het eerste alcoholarme bier van brouwerij Jopen. Alcoholarm, want alcoholvrij bier mag het pas genoemd worden als er minder dan 0,1% alcohol in zit. Deze alcoholarme IPA met 0,3% wordt gebrouwen met een speciale gistsoort waardoor er tijdens het brouwproces nauwelijks suikers in alcohol worden omgezet.
Het bevat 5.1% alcohol en is te herkennen aan z'n rijke smaak en de aangenaam bittere afdronk. Drink 'm liefst bij een temperatuur van 3 graden Celsius, dan smaakt ons Pilsener het best, en schenk 'm als het even kan in ons eigen Hertog Jan Pilsener glas.
Het bier wordt gebrouwen op verschillende locaties in Nederland (Zoeterwoude, 's-Hertogenbosch en Wijlre) door Heineken. Het is een goudgeel bier met een alcoholpercentage van 5,0%. De smaak van Amstel pilsener geldt als licht of lichtbitter, met een neutrale nasmaak.
Het schadelijke effect wordt immers veroorzaakt door de alcohol (ethanol) in de dranken [1]. Er zijn wel indicaties dat met name sterke drank de risico's op long- (alleen bij mannen), alvleesklier- en maagkanker verhoogt [2 – 4]. Maar de bewijskracht is nog zwak; de meeste studies vinden geen verschil [1].
0,5 -1,5 promille (ongeveer 2-5 glazen voor een vrouw, 3-7 glazen voor een man): je bent 'aangeschoten', je kan niet meer veilig aan het verkeer deelnemen. 1,5 -3,0 promille (ongeveer 6-9 glazen voor een vrouw, 8-14 glazen voor een man): je bent dronken, je kan absoluut niet meer aan het verkeer deelnemen.
Géén alcohol drinken is het beste voor uw gezondheid. Drinkt u toch? Drink dan niet meer dan 1 glas alcohol op een dag en niet iedere dag. Iedere dag 1 glas alcohol drinken is al nadelig voor uw gezondheid.
Heineken NV bezit 300 biermerken. Met een totaal biervolume van meer dan 218 miljoen hectoliter (2017) behoort Heineken tot de grootste brouwerijen van de wereld, na het Belgische Anheuser-Busch InBev. Daarnaast is Heineken de grootste ciderproducent ter wereld.
Dit bier wordt gelagerd bij een ijskoude temperatuur van -1° Celsius. Het resultaat daarvan is een kristalhelder, verfrissend en gemakkelijk te drinken bier. Heineken Silver heeft een lage bitterheid en een alcoholpercentage van 4%.
Heineken introduceert een derde smaak, naast zijn originele bier en de 0.0-versie: Heineken Silver. Het wordt met dezelfde ingrediënten als Heineken Original gemaakt, maar heeft een minder bittere smaak en een alcoholpercentage van 4%.
Bier (een gewoon pintje) bevat ongeveer 4 à 5% alcohol, wijn 10 tot 15% en sterke (gedistilleerde) drank meer dan 22%. Hierdoor lijkt het alsof een glas gedistilleerde drank meer alcohol bevat dan een glas bier (of een blikje bier van 33 cl).
Qua alcoholpercentage staat 1 (klein) shotje dus gelijk aan 1 (groter) glas bier.
St.
De Westvleteren 12 wordt door kenners geroemd als het beste bier ter wereld. Is dat ook daadwerkelijk zo? In de brouwerij waar nu de Abt 12 wordt gebrouwen, kwam ooit de Westvleteren uit de ketels.
Geen 18, geen alcohol
Volgens woordvoerder Pim Leeflang van Flügel gelden dezelfde regels voor het ijsje als voor het drankje: 'geen 18 geen alcohol'.
Een standaardglas alcohol blijft ongeveer 1,5 uur in je bloed. Ieder extra glas is 1,5 uur extra. Dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om één glas af te breken.
Het aantal glazen alcohol dat je per dag drinkt, kan wijzen op een drankprobleem of een alcoholverslaving. Drink je meer dan 1 à 2 glazen alcohol per dag en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol, dan drink je sowieso teveel. Een excessieve (mannelijke) drinker drinkt wekelijks meer dan 21 glazen alcohol per week.
Bij maximaal één glas bier, wijn of sterkedrank per dag voor vrouwen en twee voor mannen is er over het algemeen geen schade aan de gezondheid te verwachten en kan alcoholconsumptie zelfs gunstige gezondheidseffecten hebben.
Bier verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Bier zorgt namelijk voor een stijging van een goede soort cholesterol, dat de kans op hart- en vaatziekten juist verkleint. Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct.
Om de risico's van alcoholgebruik te beperken, drink je best niet meer dan 10 standaardglazen per week. Wil je geen risico lopen, dan drink je beter geen alcohol. Als je wel alcohol drinkt, spreid je dit gebruik best over meerdere dagen in de week en drink je een aantal dagen niet.
Sterker nog, ook bij natuurlijke processen komt deze hoeveelheid vrij.” Wanneer fruit bijvoorbeeld heel erg rijp is, ontstaat er een klein beetje alcohol door het gisten. Zo kan in vruchtensap 0,5 procent zitten en in een rijpe banaan 0,1 procent.
Heineken® 0.0 bevat minder dan 0,03% alcohol en wordt daarom als non-alcoholische drank gezien.
Voor vrijwel alle andere landen in de EU geldt dat alcoholvrij bier maximaal 0,5% alcohol mag bevatten. Met een drempelwaarde van 0,1% heeft Nederland dus een relatief strenge wetgeving. In enkele landen, zoals Frankrijk, mag alcoholvrij bier maximaal 1,2% alcohol bevatten.