De pH-waarde Water met een pH-waarde van 7 is neutraal. Het water van SPA® Reine heeft een pH-waarde van 6, waardoor het dicht bij neutraal water komt te liggen. Neutraal water drinken draagt bij tot het behoud van het zuur-base-evenwicht van het lichaam.
De ideale zuurtegraad voor je jacuzzi ligt tussen de 7,2 en 7,6.
De ph waarde Spa Blauw is 6.0, de ph waarde Chaudfontaine is 7.0, de ph waarde Evian is 7.2, de ph waarde Sourcy is 7.5 en de ph waarde Bar Le-Duc is 7.6.
In neutraal water is de pH-waarde 7. Is deze waarde kleiner dan 7, dan noemen we het water zuur, is de pH-waarde groter dan 7 dan is het water basisch of ook wel alkalisch (niet zuur). De zuurgraad van drinkwater moet tussen de 7 en 9,5 liggen maar nog beter is tussen de 7,8 en de 8,3.
Beter zou zijn een pH-waarde van bronwater tussen de 7,3 en 7,6. Dan komen de pH-waarde Bar-Le-Duc en de Ph-waarde Sourcy beter in de buurt. Ook de ph waarde Chaudfontaine met 7.0 en de ph waarde Evian met 7.2 zijn perfect.
Water met koolzuur (prik) is iets zuurder dan water zonder koolzuur. Maar het is niet zo zuur dat het slecht is voor je tanden. Je kunt het elke dag drinken, al is het beter om te kiezen voor kraanwater, vanwege het milieu en je portemonnee.
Voor een optimale werking van ons lichaam is het van belang dat de zuurgraad van het bloed (uitgedrukt in pH) min of meer constant blijft. De normale pH-waarde van het bloed ligt tussen de 7,35 en 7,45. Ons lichaam houdt dit evenwicht zelf in stand met ingenieuze regelsystemen.
Normale urine is rond pH 6.
Verse melk heeft een pH-waarde van 6,7. Wanneer de pH-waarde van de melk onder pH 6,7 zakt, duidt dit typisch op bederf door bacteriële afbraak. Bacteriën uit de familie van Lactobacillaceae zijn melkzuurbacteriën (LAB) die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van de lactose in melk tot melkzuur.
De pH-waarde - dat is de scheikundige maat voor de zuurgraad van water - van schoon regenwater is hierdoor van nature zwak zurig. De pH-waarde ligt tussen de 5 en 6. Regenwater met een pH-waarde van 7 zou neutraal zijn.
Er is geen ander merk bronwater waarbij de pH-waarde zó hoog is. Om een beeld te geven; De pH-waarde van Spa is 6.0, van Chaudfontaine is hij 7.0, Bij Evian is de pH-waarde 7.2, voor Sourcy wordt de pH-waarde gemeten op 7.5 en de ph waarde Bar-le-Duc is 7.6.
Om een zwembad te desinfecteren wordt gebruik gemaakt van chloor. Chloor werkt alleen als de pH-waarde van het zwembad juist is. De juiste pH-waarde van uw zwembad ligt tussen 7,2 – 7,8.
Wanneer de pH-waarde boven de 7.6 stijgt krijg je te maken met te zacht water. Hierdoor zal chloor niet meer goed desinfecteren en word je water onaangenaam om in te zwemmen. De oplossing voor een te hoge pH-waarde is het toevoegen van pH-min.
Als u uw zwembad intensief gebruikt en u voegt chloor toe aan het zwembadwater dan wordt de ph waarde beïnvloed en gaat deze stijgen. Als uw Ph 7.6 is dan zal het aanwezige chloor in uw zwembadwater al vele malen minder actief zijn en stijgt de pH snel boven de de gewenste pH waarde.
Om de juiste pH waarde na te streven en de ideale zuurgraad van uw jacuzzi water te bereiken, kun u gebruik maken van een pH verlager of pH verhoger. Met een pH verlager, vaak pH minus genoemd, verlaagt u zogezegd dat pH waarde wanneer deze te hoog is.
Het is belangrijk om te weten dat de hoeveelheid chloor die u nodig heeft afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van uw jacuzzi en het aantal personen dat erin zit. Over het algemeen geldt dat u per week ongeveer één 20 grams chloortablet nodig heeft voor elke 1000 liter water in uw jacuzzi.
Een pH-waarde van 7 is neutraal: niet zuur, niet basisch (bijvoorbeeld water en eieren). Kaas heeft een pH-waarde van 5, maar die kan variëren op de decimaal.
De pH van azijn ligt tussen 2 en 3,5, afhankelijk van de concentratie van het azijnzuur. Hierdoor kan azijn worden gebruikt om producten te conserveren. Er zijn vele soorten azijn, doordat eigenlijk alle producten die suikers bevatten kunnen worden gebruikt als basis.
Verzuring door voeding
Voedingsmiddelen zoals, zuivel, eieren, eiwitrijk voedsel (met name vlees), granen (zoals tarwe), geraffineerde suiker, chocolade en noten zullen in het lichaam zuur produceren. Ook kun je beter geen alcohol of cafeïne gebruiken.
Voor een goede balans en een neutrale pH-waarde is het van belang dat je meer basisch en minder zuur voedsel eet. De ideale balans is een kwart zuur en driekwart basisch eten. Dit betekent concreet dat je zo veel mogelijk (biologisch) groente, fruit, wortel- en knolgewassen en noten moet eten.
Een pH-waarde van 7 wil dus zeggen dat de vloeistof neutraal is. De normale pH-waarden van het bloed schommelen tussen 7,35 en 7,45. Het bloed van een gezond persoon is dus licht basisch.
Water is een belangrijke component om jouw lichaam te helpen ontzuren. Het drinken van minimaal 8 glazen water per dag helpt om de zuurgraad in jouw lichaam te verminderen en afvalstoffen af te voeren. Lichaamsbeweging en ontspanning kunnen ook bijdragen aan een gezonde zuur-base verhouding.
Symptomen die wijzen op een te hoge PH waarde zijn o.a. vermoeidheid, hoofdpijn, lusteloosheid, hyperventilatie, obstipatie, beslagen tong, maag/darmklachten, oprispingen, snel geïrriteerd of gestresst zijn en/of slaapproblemen.
Door actief te ontzuren gaat u het zuur-base evenwicht herstellen door gericht de opgehoopte zuurresten in het lichaam neutraliseren, afbreken, oplossen en afvoeren. Daarnaast biedt actief ontzuren het dagelijkse basische tegenwicht waardoor het lichaam wordt beschermd tegen verzuring.