In een standaard zakje zitten ongeveer 25 eitjes. Eet er daarvan 6 en je bent een kilo aangekomen. Aangezien de zakjes al een tijdje in de schappen liggen denk ik dat ik die 6 voor Pasen wel ga halen – of wacht even: 12. Da's dus 2 kilo.
Afhankelijk van de keuze van een grootverpakking verschilt het ook qua hoeveel eieren er inzitten. Zo zitten er in de massieve paaseitjes mix ca. 150 eitjes in één kg, deze eitjes wegen ca. 7 gram.
"Een gemiddeld paasei bevat zo'n 40 kilocalorieën, dus dat betekent dat je meer dan 120 paaseieren kunt eten voordat je 1 kilo aankomt."
Er zitten ongeveer 12 paaseitjes in het zakje.
Prijs per kilo van paaseitjes
Bij de Kruidvat koop je een kilo paaseitjes voor 8,95 euro en HEMA is met 9,25 euro ook behoorlijk duur. Maar Jumbo is in deze test het allerduurst: daar kost een kilo paaseitjes bijna een tientje.
De Telegraaf heeft paaseitjes getest en daarbij zijn de Albert Heijn Excellent paaseitjes met een kleine voorsprong als beste paaseitjes uit de test gekomen. Welke paaseitjes zijn nog meer goed uit de chocolade paaseitjes test gekomen? Voor deze test werden de massieve melkchocolade paaseitjes getest.
Er zitten 44 kilocalorieën in 1 stuk (8 gram) chocolade-eitjes. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'chocolade-eitjes'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Als je zeker wilt weten dat je niet te veel of te weinig eet met Pasen, vervang je een tussendoortje, zoals een pakje liga's, met 4 of 5 paaseitjes. De rest van de dag eet je vervolgens normaal, dus drie hoofdmaaltijden en hiernaast nog twee andere tussendoortjes.
Geen zorgen als je meer dan drie eitjes per dag binnenspeelt, want om één kilo bij te komen moet je liefst 7.000 calorieën éxtra eten, of zo'n 150 paaseitjes. Wil je toch verantwoord snoepen, dan raadt de Nederlandse hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell aan om pure chocolade te eten.
Een snel rekensommetje leert dat je al snel 150 paaseieren moet eten (of een kleine 7.000 extra calorieën) om één kilo bij te komen. Dagelijks één of twee eitjes pure chocolade is zelfs gezond 'vanwege de goede voedingsstoffen' en 'het gunstige effect op hart- en vaatziekten'.
En van ongezond eten kom je aan. Maar één paaseitje van melkchocolade bevat gemiddeld 45 calorieën. En om één kilo aan te komen, moet je volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell ongeveer 7000 calorieën extra eten. Dat komt neer op ongeveer 150 paaseitjes.
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Maar ja, met Pasen eten we er al snel meer. Volgens een enquête onder vierhonderd Nederlanders in opdracht van leverancier Blije Kip blijkt dat het gemiddelde rond Pasen drie eieren is. Ruim 20 procent eet vier eieren, maar een klein deel van de Nederlanders (2 procent van de mannen) eet er wel acht.
Het wordt afgeraden om meer chocolade te eten om hart- en vaatziekten te voorkomen. Naast gunstige stoffen bevat chocolade namelijk ook veel verzadigd vet. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten juist. Ook zitten er veel calorieën in chocolade.
Paaseitjes kopen doe je natuurlijk bij Jumbo: we hebben chocolade paaseitjes in meer dan 20 verschillende smaken. Maar ook grote, holle paaseieren vind je bij ons. De ene nog lekkerder dan de andere. Probeer daar maar eens vanaf te blijven.
Mits goed opgeslagen is chocolade 1 jaar houdbaar. Dit geldt voor de producten zonder vulling: massieve chocolade, zoals tabletten en holle figuren zoals Paashazen en Paaseieren. Bonbons met pralinévulling zijn 6 maanden houdbaar, mits correct opgeslagen.
Een daarvan is dat de figuur van de paashaas ontspringt van een volksverhaal van de Teutonen -een Germaanse stam- over Ostara. Deze godin van de vruchtbaarheid zou een gewond vogeltje veranderd hebben in een haas om het te genezen. Die haas zou ieder jaar terugkomen met eieren als teken van dankbaarheid.
Tijdens het ontbijt worden in Duitsland o.a. ham, worst en eieren gegeten. Als diner wordt er meestal geroosterd lamsvlees gegeten met asperges en aardappelen. Maar ook 'rouladen dumplings', rundvlees met aardappelnoedels, rode kool, lente erwten en wortelen zijn op eerste paasdag erg populair.
Een paasei weegt 9 gram, eerder heb ik geschreven dat je 10 gram pure chocolade per dag zou 'mogen' eten. Paaseitjes kunnen van pure, melk of witte chocolade worden gemaakt. De pure variant zal echter niet snel van 72% cacao worden gemaakt. Meestal is het cacao gehalte lager en bevatten de paaseitjes meer suiker.
Chocolade paashazen zijn er in vele soorten en maten. Van de meest eenvoudige lachhaas van 250 gram tot een enorme paashaas van 68 cm hoog met een gewicht van 3 kg.
Hoeveel calorieën zitten er in een paaseitje? Een gemiddeld melk of wit chocolade-eitje bevat tussen de 40-50 calorieën. Hiervoor moet je ongeveer vijf minuten hardlopen om het te verbranden.
12 extra grote paaseitjes in de smaken melk, puur, melk noga, melk hazelnoot, melk karamel zeezout en puur pecan kokos! De chocolade van Tony's ziet er altijd op z'n paasbest uit, maar deze eitjes in een leuk eierdoosje zijn helemaal om op te (vr)eten!
Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 2 tot 3 eieren per week te eten. Dit omdat eigeel cholesterol en verzadigd vet bevat. Beiden, maar vooral verzadigd vet verhogen het cholesterol in je bloed. Dit is slecht voor je hart en bloedvaten.
Goede voedingsstoffen in ei
Eieren zijn rijk aan vitamine B12, vitamine D en mineralen als fosfor en seleen. Ze vormen daarnaast een bron van vitamine A, vitamine B2, foliumzuur en mineralen zoals ijzer en zink.
Tijdens de paasdagen tikken Nederlanders ongeveer 35 miljoen eitjes. Dat is volgens de Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren (ANEVEI) ruim twee eieren per persoon in het hele paasweekend. Normaal ligt de consumptie van eieren op gemiddeld twee per week.