De Russische marine heeft 79 schepen van de omvang van een fregat en groter, waaronder een vliegkampschip, vijf kruisers, dertien jagers en 52 onderzeeërs. Met uitzondering van een klein aantal aanvals- en kruisrakettenonderzeeërs werden vrijwel alle gevechtsschepen gebouwd tijdens de Koude Oorlog.
De onderzeeboten omvatten 11 strategische raket-onderzeeboten, 10 tactische raket-onderzeeboten, 11 nucleair aangedreven aanvalsonderzeeboten, 22 aanvalsonderzeeboten met dieselelektrische aandrijving en acht speciale onderzeeboten.
Vliegdekschip. De Admiral Koeznetsov is het enige Russische vliegdekschip. Dit schip stamt nog uit de Sovjettijd en kan zeker vijftig vliegtuigen en diverse wapensystemen vervoeren. In de vloot vaart ook de Pjotr Veliki mee.
De basis bevindt zich in Sebastopol, dat na de Krimcrisis onder Russische controle staat.
De Pacifische Vloot (Russisch:Тихоокеанский флот, Tichookeanskij Flot) is het deel van de Russische Marine, gestationeerd in de Grote Oceaan, welke eerder de oostelijke grenzen van de USSR. Het hoofdkwartier van de vloot is gesitueerd in Vladivostok.
Verenigde Staten
Van de 415 schepen die het heeft, heeft het 20 vliegdekschepen - de meeste ter wereld met een ruime marge - 10 fregatten, 65 torpedobootjagers, 66 onderzeeboten, 13 patrouillevaartuigen en 11 mijnenbestrijdingsvaartuigen.
De US Navy bezit de grootste vloot vliegdekschepen ter wereld, met elf in actieve dienst, één in aanbouw, twee gepland en één in reserve. De US Navy wordt administratief geleid door het Departement van de Marine.
Onderdeel van Oekraïne
De Krim bleef bij het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 deel van Oekraïne. De oblast werd echter omgevormd tot de autonome republiek van de Krim.
In de Noordzee zitten meer algen dan in bijvoorbeeld de Middellandse zee. Hierdoor worden de zonnestralen in het water eerder gebroken en is de kleur van het Noordzeewater eerder grijsgroen dan blauw.
De Zwarte Zee wordt omringd door Turkije, Bulgarije, Roemenië, Oekraïne, Rusland en Georgië. Verschillende werelden komen hier daarom samen. Het wordt u dan ook aangeraden om deze landen te bezoeken.
Landen. Anno 2007 is de Verenigde Staten het enige land dat supervliegdekschepen in dienst heeft. Daarvan zijn die uit de Nimitz-klasse de grootste met een tonnage van 102.000 ton. In 1988 was de Sovjet-Unie begonnen met de bouw van de Oeljanovsk, een vliegdekschip van 85.000 ton.
Karel Doorman (R 81) was het tweede en laatste vliegdekschip van de Koninklijke Marine. Het was, tot de komst van de huidige Karel Doorman, qua lengte en breedte tevens het grootste schip dat ooit bij de Nederlandse marine heeft gevaren.
Het vliegkampschip Charles de Gaulle is het enige vliegkampschip van Frankrijk. Het nucleaire vliegdekschip is het grootste marineschip van West-Europa en is sinds 2001 in dienst.
De huidige vloot bestaat uit vier onderzeeërs. Ter vergelijking: de Chinese marine beschikt over 56 tot 66 stuks, waaronder een zestal door kernenergie aangedreven onderzeeschepen.
In totaal omvatte de krijgsmacht van Oekraïne ongeveer 780.000 manschappen, 6.500 tanks, ongeveer 7.000 gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.500 gevechtsvliegtuigen en meer dan 350 schepen.
Bruinvis in 1994 bouwde Nederland zelf onderzeeboten. Ook daarna is vanuit Nederland aan (nieuwe delen voor) onderzeeboten gewerkt, zijn onderzeeboten ontworpen, maar zijn er geen boten meer gebouwd in ons land.
Bora Bora – Frans-Polynesië
Bora Bora in Frans-Polynesië hoort zeker in de lijst thuis als het gaat om kristalhelder zeewater.
De Middellandse Zee blijft een van de meest vervuilde zeeën ter wereld.Er drijft vier keer meer zwerfafval in rond dan in de Noordzee, blijkt uit een net gepubliceerde studie van het gezaghebbende Franse zeeonderzoeksinstituut Ifremer.
De Weddellzee wordt door veel wetenschappers ook wel gezien als het zuiverste zeewater ter wereld. Ondanks de nabijgelegen gyre blijkt het water bijzonder zuiver te zijn. Sterker nog, juist de dichtbijgelegen gyre zorgt ervoor dat er hier nauwelijks afval voorkomt in het zeewater.
Russen 1.240.400 (60,1%) Oekraïners 576.600 (23,9%) Krim-Tataren 245.200 (10,2%)
Tot 1991 maakten Oekraïne en Rusland allebei deel uit van de Sovjet-Unie. In 1991 besloten de leiders van Belarus, Oekraïne en Rusland gezamenlijk dat de Sovjet-Unie werd opgeheven. Oekraïne en Rusland werden daarmee onafhankelijke landen.
Oekraïne ontstond uit een Vikingrijk, dat in de 8e eeuw rond de plek van het huidige Kiev gevestigd werd door Scandinaviërs. In 1199 vormden de vele rijkjes in het gebied samen het vorstendom Galicië-Wolynië. De streek kreeg de naam Oekraïne, Slavisch voor 'grensgebied'.
Alleen de Verenigde Staten hebben meer vliegdekschepen in hun vloot. Dat land heeft er elf. Op de derde plek staat het Verenigd Koninkrijk met twee schepen.
Het enige vliegdekschip dat Duitsland ooit heeft gebouwd, de Graf Zeppelin, is teruggevonden op de bodem van de Oostzee. Een Pools bedrijf vond haar, tijdens het boren naar olie enkele tientallen kilometers ten noorden van Gdansk. Volgens het zeerecht is ze nu van de Bondsrepubliek Duitsland.
Met 'supervliegdekschip' wil Amerika de maritieme voorsprong op China en Rusland behouden. Amerika's duurste en grootste oorlogsschip ooit, de USS Gerald R.Ford, vaart in de Middellandse Zee om Israëls vijanden te intimideren.