Hoeveel personen mogen op de achterbank van de auto? Het aantal personen op de achterbank wordt bepaald door het aantal autogordels in de auto. Sinds 1 mei 2008 mogen er niet meer personen op de bank zitten dan dat er autogordels zijn.
Je mag in je auto met maximaal zoveel personen zitten als er plaatsen met veiligheidsgordels (of een goedgekeurd kinderbeveiligingssysteem) zijn en plaatsen die daarmee niet moeten zijn uitgerust. Bij de meeste wagens zijn dat er vijf, namelijk twee vooraan en drie achteraan.
Er mogen zoveel kinderen in een auto, als hoeveel zitplaatsen er zijn. Het aantal zitplaatsen wordt bepaald aan de hand van het aantal beschikbare autogordels. In een stationcar (gewone hatchback ofzo ook niet) is het niet toegestaan om zelf zitplaatsen te maken door middel van het plaatsen van stoelen of een bankje.
Hoeveel personen zijn er verzekerd? In principe kunt u zelf bepalen hoeveel personen u wilt laten verzekeren. U kunt zoveel inzittenden meeverzekeren als er gordels aanwezig zijn in het voertuig. Normaal gesproken zijn er vier inzittenden verzekerd op de ongevallen- of schade-inzittendenverzekering.
Iedereen moet een eigen autogordel gebruiken, twee kinderen/personen in één autogordel mag niet. Iedereen moet over een eigen zitplaats beschikken. Er mogen niet meer personen worden vervoerd, dan er autogordels aanwezig zijn.
Het aantal personen op de achterbank wordt bepaald door het aantal autogordels in de auto. Sinds 1 mei 2008 mogen er niet meer personen op de bank zitten dan dat er autogordels zijn. Omdat personen als lading worden gezien mag je het max. laadvermogen niet overschrijden.
Het is volgens de politie namelijk onverstandig en strafbaar om met drie of meer mensen in een wagen te zitten. Tenminste, wanneer je niet uit hetzelfde gezin komt. Alle vier de inzittenden kregen een boete van 390 euro. In een bericht op Twitter spreekt de politie overigens van jeugdoverlast.
U mag uw auto uitlenen aan uw vrienden, kinderen of familieleden: uw BA-autoverzekering blijft gewoon tussenkomen. Maakt uw zoon of dochter regelmatig gebruik van uw wagen, dan moet u dat wel melden aan uw verzekeraar. Uw kind zal dan opgenomen worden in de polis als regelmatige of toevallige (occasionele) bestuurder.
Je kunt bij een autoverzekering altijd maar één bestuurder opgeven. Dat moet de persoon zijn die het meeste in de auto rijdt. Je kunt dus geen extra bestuurder opgeven of de autoverzekering op twee namen zetten.
Wanneer je een autoverzekering afsluit, dan geldt deze dekking voor de auto. Niet voor de persoon. Zo ben je in andermans auto dan ook gewoon verzekerd. Dit neemt niet weg dat de eigenaar van de auto altijd wel aansprakelijk blijft voor alles wat er met de auto gebeurt.
Hoe gek het ook klinkt: daar zit geen leeftijd aan vast. Kinderen van alle leeftijden mogen in Nederland voorin de auto zitten.
Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.
Boete bij niet dragen gordel in de auto
U kunt een boete krijgen als u geen gordel draagt. Vervoert u een kind tot 12 jaar niet volgens de regels, dan is de boete voor u. Oudere kinderen krijgen zelf de bekeuring als zij de autogordel niet gebruiken.
Je mag zoveel kinderen meenemen als er zitplaatsen in de auto zijn. Iedere inzittende moet op een eigen plek zitten. Op je kentekenbewijs staat aangegeven hoeveel officiële zitplaatsen de auto heeft. En ieder kind moet beschikken over een eigen gordel.
Als ouder mag je bij de meeste verzekeraars echter geen autoverzekering afsluiten voor je kind. Bij een enkele verzekeraar mag dit wel, maar er zijn dan wel strikte voorwaarden aan verbonden. Zo moet uw kind bij u in huis wonen en moet u doorgeven dat hij of zij het meeste in de auto rijdt.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.
Je mag zoveel auto's in je straat parkeren als jij wil, zolang ze aan alle (belasting)eisen voldoen. Dus verzekerd, zonder grote overtredingen en netjes in een vak of langs de kant. Heeft u een eigen parkeerplek die toegewezen is aan u of op uw naam staat, dan mogen anderen daar niet zonder overleg met u staan.
We kunnen je geruststellen: ja, dat mag. Je auto blijft gewoon verzekerd als iemand anders achter het stuur zit. Welke schades precies wel en niet vergoed worden, hangt af van hoe je jouw auto verzekerd hebt.
Ja hoor: je mag je auto gewoon aan iemand uitlenen. Je autoverzekering is namelijk gekoppeld aan je kenteken. Als een vriend of vriendin met jouw toestemming in je auto rijdt, ben je gewoon verzekerd voor eventuele schades. Of de schade is gedekt, hangt af van de dekking van je autoverzekering.
Een autoverzekering sluit je af op het kenteken van een auto. Dus als je je auto wilt uitlenen aan bijvoorbeeld vrienden, dan zijn zij gewoon verzekerd als zij met jouw toestemming in je auto rijden en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Of de schade is verzekerd, hangt af van de dekking van je autoverzekering.
Zijn straf: een gevangenisstraf van vier maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 10 maanden (voor een misdrijf). Verder nog één maand hechtenis, een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van drie maanden en een geldboete van € 250,- (voor overtredingen).
Re: Nat gespat
Lomp gedrag is geen strafbaar feit. Door iemand onder de modder te spatten maak je zijn/haar kleding op dat moment onbruikbaar, dat kan als vernieling worden gekwalificeerd. Door opzettelijk vlak bij iemand door een modderplas te rijden zou je iemand nadeel kunnen toe brengen.
Daarom wordt per 1 maart 2022 bijvoorbeeld de boete voor het vasthouden en gebruik van de mobiele telefoon tijdens het autorijden verhoogd naar 350 euro; voor deze datum bedroeg deze boete 250 euro.