- Gemiddeld legt een voetballer tussen de 10 en 12 km af tijdens een wedstrijd. - Een keeper legt gemiddeld tijdens een wedstrijd rond de 4 km af. - Het blijkt dat middenvelders veelal de grootste afstanden afleggen.
Een gemiddelde veldspeler loopt zo'n 10 kilometer per wedstrijd. Middenvelders tikken soms wel 15 kilometer aan, en lopen over het algemeen meer dan aanvallers en verdedigers.
Theo Walcott
In 2013 werd Walcott echter uitgeroepen tot snelste speler van de wereld met een snelheid van 35,7 kilometer per uur. Hij werd daarna van de troon gestoten door Robben, en later Mbappé.
Aanvallers en verdedigers hebben na 90 minuten gemiddeld 9 à 10 km op de teller staan. Bij aanvallers is het aandeel snelle loopacties (14-21 km/u) en echte sprints (+ 21 km/u) wel hoger dan bij ploegmaats uit andere linies.
De eerste wedstrijd begint meteen goed: in de eerste 5 minuten heb ik 437 stappen gezet. In deze wedstrijd van 2x 25 minuten heb ik in totaal 4.999 stappen te gezet. Dat is de helft van de 'aanbevolen dagelijkse hoeveelheid' van 10.000 stappen per dag. Interessanter nog is het aantal kilometers: ruim 3,5 km!
Een van die statistieken is de gemiddelde afstand die de drie wereldsterren tijdens een wedstrijd afleggen. Met een gemiddelde van 11,35 kilometer loopt Robben tijdens zijn duels beduidend meer dan Ronaldo (8,38 kilometer) en Messi (7,6 kilometer).
- Gemiddeld legt een voetballer tussen de 10 en 12 km af tijdens een wedstrijd. - Een keeper legt gemiddeld tijdens een wedstrijd rond de 4 km af. - Het blijkt dat middenvelders veelal de grootste afstanden afleggen.
Gemiddelde prestatiecijfers voetballers
Een voetbalspeler voert in een wedstrijd van 90 minuten gemiddeld 1300 acties uit waarvan 200 sprints. De gemiddelde afstand die een voetballer loopt ligt rond de 12km. 9km daarvan is op een gemiddelde intensiteit en 3km op een hoge intensiteit.
Kylian Mbappé spant de kroon als snelste speler in FIFA 22.
,,Velen denken dat voetballen een hele explosieve sport is maar dat is in vergelijking met tennis totaal niet het geval. Tennis is, nog veel meer dan voetbal, een sport waarbij het veel op heel snel bewegen aankomt.
Mbappé bereikte in zijn sprint een topsnelheid van 37 kilometer per uur. Zijn snelste sprint ooit in een wedstrijd was in 2019 toen hij het met Paris Saint-Germain opnam tegen zijn oude werkgever AS Monaco. Destijds tikte hij een topsnelheid van 38,5 kilometer per uur aan.
Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat het hardste schot ooit is. Goed nieuws, wij hebben hier het antwoord. De Braziliaanse middenvelder Ronny schoot een vrije trap voor Sporting Lissabon met maar liefst 211 kilometer per uur tegen het net. De keeper hoorde deze bal alleen maar voorbij vliegen.
Vleugelspeler Adama Traoré van de Wolverhampton Wanderers gaat met Kylian Mbappé en Alphonso Davies aan kop als de snelste spelers in FIFA 21.
Hardlopen is een goede manier om een fundering te leggen voor je algemene uithoudingsvermogen. Verder krijg je door hardlopen een betere doorbloeding, stofwisseling en sterkere beenspieren. Echter zul je hardlopen moeten afwisselen met andere trainingsvormen om er tijdens een voetbalwedstrijd rendement uit te halen.
Op verschillende manieren blijkt dat hockey intensiever is dan voetbal. Positief is dat je op het hockeyveld meer beweegt, meer calorieën verbrandt en doorgaans fitter bent. Daarnaast is hockey ook intensief door risico's op overbelasting en blessures.
Mannen halen tot 12 m/s (43,2 km/u), vrouwen halen tot 10,5 m/s (37,8 km/u). Na enkele seconden topsnelheid houdt de atleet de snelheid niet meer vast en zal na 70-90 meter onvermijdelijk vertragen.
6. Messi (Barcelona), met een gemeten topsnelheid van 32,5 km p/u.
De juiste snelheid is op basis van die cijfers 212 kilometer per uur, wat nog altijd onvoorstelbaar snel is. Zeker als je nagaat dat Roberto Carlos en Ronald Koeman op hun best rond de 120 kilometer per uur kwamen. Ter vergelijking: PSV-kanon Alex kwam bij zijn rake vrije trap tegen Excelsior tot 110 km/u.
Usain Bolt, de snelste man ter wereld, komt naar Utrecht. Wie meedoet aan de zogenoemde Bolt Battles maakt kans tegen de voormalige hardloper uit Jamaica te mogen sprinten. De 35-jarige Bolt die vijf jaar geleden zijn sportcarrière beëindigde, is nog altijd wereldrecordhouder op de 100, 200 en 4 x 100 meter.
Usain Bolt loopt zijn wereldre- cord met een gemiddelde snelheid van 37,5 km/u. Zijn topsnelheid haalt hij tussen meter 60 en 80: 1,61 secon- den voor 20 meter. Dat is maar liefst 44,72 km/u – bijna even snel als een voorbijrazend wielerpeloton.
Alles wat de camera waarneemt speelt hij door naar het computersysteem. Het systeem volgt dus elke beweging en ziet ook de x-, y- en z-coördinaten van elke speler. Zo kan het systeem constant bereken wat de afgelegde afstand tussen plaats a en b is en hoe snel dit ging. Alle afstanden telt hij bij elkaar op.
Klinkt weinig, maar als je de afstand van alle spelers bij elkaar optelt en daarvan de gemiddelde loopafstand uitrekent, kom je uit op circa 2 kilometer. Met een gemiddelde speeltijd van 11 minuten is dat nog best veel, helemaal als je erbij nadenkt dat de meeste spelers zwaarder zijn dan 100 kilo!
Per wedstrijd leggen scheidsrechters daarom zo tien tot twaalf kilometer af. Spelers lopen gemiddeld zo'n elf kilometer per wedstrijd, maar kennen iets meer rustmomenten omdat ze – doorgaans - niet het hele veld hoeven te bestrijken.
Meer dan 60 goals meer dan Messi en Ronaldo
Sowieso is Mbappé bezig zich te ontwikkelen tot één van de beste, zo niet de beste speler aller tijden. Toch wat cijfers betreft. In de recente geschiedenis is Cristiano Ronaldo de onbetwiste koploper. De Portugees telt op zijn 37ste 804 doelpunten.
Zo had Thierry Henry een tijdlang de snelste tijd in handen met 4,82 seconden, maar ging Walcott daar ergens tussen 2006 en nu onderdoor met 4,42.