Knauf MP75 is namelijk een machinepleister: het is ontwikkeld voor machinale verwerking. We raden dan ook aan om een gipsspuitmachine te gebruiken. Toch handmatig verwerken? Dan heeft MP75 circa 0,65 liter water per kilogram pleistergips nodig.
Bij handmatige verwerking 25 kg Knauf MP 75 NL in cir ca 16 liter schoon leidingwater strooien, (circa 0,65 liter water per kg). Enkele minuten laten drinken en zonder verdere toevoegingen tot een klontvrije massa mixen. De pleister binnen circa 30 minuten na het aanbrengen op de ondergrond vlak zetten.
Bij de populaire MP 75 adviseert Knauf een minimale laagdikte van 10 mm. Bij vlakkere ondergronden zoals beton en gipsplaten is een dikke stuclaag echter vaak niet nodig om een strak eindresultaat te krijgen. Op de nieuwe MP 75 2 mm is Knauf garantie al van toepassing vanaf 2 mm laagdikte.
Knauf MP 75 NL Spuitgips zak 25kg 48/pallet.
Goudband is voor laagdiktes vanaf 10mm, roodband vanaf 5mm. Er zijn nog meer stucmiddelen, bv. voor dunnere lagen. MP75 is eigenlijk voor machinale verwerking, al wordt het ook wel handmatig opgebracht.
Een redelijke indicatie is dat een stukadoor gemiddeld 20-30 m2 per aan sausklaar stucwerk per dag zal produceren.
Bij traditioneel sausklaar stucen wordt enorm veel water gebruikt, bij een laagdikte tot 5 millimeter wordt per 1m2 stucwerk gemiddeld 2 liter schoon leidingwater gebruikt.
Als je een stuclaag in twee delen aan wilt gaan brengen, dan is de volgende manier voorgeschreven door een gips fabrikant. Eerste stuclaag aanbrengen in een voorgeschreven minimale dikte, en voor het uitharden de stuclaag doorkammen met een stuc kam, of tegellijmkam.
Een muur droogt uit (afhankelijk van de verwarming, ventilatie of andere maatregelen zoals het plaatsen van een bouwdroger) à rato van 2 cm per maand. Download de productfiche van Knauf MP75.
Een van de mogelijkheden is het glad stucen van de niet dragende gipsplaten scheidingswand met Fix & Finish van Knauf. De Fix & Finish zorgt voor een dunne pleisterlaag die vervolgens naar eigen inzichten afgewerkt kan worden.
Knauf MP 75® is een pleistergips waarin toeslag stoffen zijn gebruikt, waardoor de pleister een lange verwerkingstijd heeft en grotere laagdiktes mogelijk zijn. De pleister komt overeen met de speciegroep P. IV.
Spuitpleister voor binnenwanden en plafonds. Verwerking in één laag met behulp van een machine van het type Knauf PFT G4, G5 of Ritmo.
Als je het type ondergrond weet, kun je bepalen welke voorstrijk je moet gebruiken. Is het een zuigende ondergrond gebruik je een grondeermiddel zoals de Knauf Stucprimer. Is de ondergrond zwak- tot niet zuigend kun je een hechtprimer gebruiken zoals Betokontakt of Spraykontakt.
Productomschrijving. De Knauf Oranjeband 10 kg is dé doe-het-zelf pleistergips voor de kleine stucklus, bijvoorbeeld in de hal. Te gebruiken in combinatie met Knauf Oranjeband universele voorstrijk 1 kg.
Het is niet verstandig om rechtstreeks op hout (multiplex, OSB platen, OGB platen, multiplex, hardboard en andere houtsoorten) te stucen. Door de werking van het hout gaat het stucwerk afbrokkelen. Wel kan men bijvoorbeeld het hout afwerken met houtvezelplaten, zoals de Sono plaat 22mm.
Daarom is aangenomen dat de minimale dikte van binnenpleister 5 mm bedraagt - gips met de hand aangebracht en 8 mm – gips machinaal aangebracht. Vervolgens mag de maximale pleisterdikte op de muren niet dikker zijn dan 25 mm en op de plafonds 15 mm.De dikte van de laag is ook afhankelijk van het type pleisters.
Waarom stucen over purschuim? Om de naden op de muur mooi af te kunnen werken dient de stukadoor deze stukken ook mee te nemen. Dit kan probleemloos wanneer deze zijn opgevuld met purschuim. Wij adviseren je wel om een stukadoor in te schakelen voor deze klus.
Ten eerste: MP75 is een binnenpleister, wat wil zeggen dat het gebruikt wordt voor de afbouw van muren binnen. De pleistergips wordt toegepast op allerlei steenachtige ondergronden, van beton tot baksteen.
Hoelang moet je wachten voordat je stucwerk kunt overschilderen? Gemiddeld moet je per millimeter pleisterwerk, twee dagen reserveren om het te laten drogen. Gemiddeld zal het stucwerk ongeveer 6 tot 14 dagen moeten drogen.
Een aanvaardbaar vochtgehalte ligt tussen de 5 en 12%.
Als je muren een vochtpercentage van 17 % of hoger hebben betekend dit dat je muur is aangetast en je dringend een vochtexpert moet inschakelen om je vochtprobleem zo snel mogelijk op te lossen.
Het gemiddelde uurloon van stucadoors ligt tussen de 35 euro en de 40 euro per uur. deze prijzen zijn inclusief voorrijkosten en exclusief materiaal.