Het begint met de vier kussen! Dit doe je terwijl je de hand van de ander vasthoudt. Daarna is het mogelijk dat de twee mannen of vrouwen een kwartier rustig praten, zonder de hand los te laten.
Weigeren is zeer onbeleefd in de Marokkaanse cultuur. Mensen kennen veel manieren om nee te zeggen of twijfel aan te geven. Wacht daarom af en vraag om bevestiging voordat u een deal sluit. Soms kunt u het beste meerdere bevestigingen vragen.
Marokkanen begroeten elkaar natuurlijk met een handdruk en een kus van wang tot wang, maar dit gebeurt vaak tussen twee mensen van hetzelfde geslacht.
Taal en algemene woordenschat
Marokko's twee officiële talen zijn Arabisch en Amazigh, maar vrijwel alle Marokkanen spreken en begrijpen Frans. Het Spaans is wijdverspreid in het noorden en zuiden van Marokko. Je zal betoverd worden door het Arabisch.
Bevolking van Marokko: Ongeveer 60 procent van de bevolking van Marokko bestaat uit Arabisch sprekende Marokkanen, 40 procent uit berbers die een berberdialect als moedertaal hebben. De berbers, die zich Amazigh (betekent 'vrije man') noemen, zijn de oorspronkelijke bewoners van Marokko.
Naast de economisch belangrijke fosfaatmijnen heeft Marokko de grootste zilvermarkt van Afrika. De kern van industriële activiteiten van het land is Casablanca, de economische hoofdstad. Tanger profileert zich dankzij investeringen steeds meer als de industriële hoofdstad van het noorden.
Meer dan 98 procent van de bevolking in Marokko is moslim, bijna alle tradities en ceremonies bij geboortes, huwelijken, begrafenissen en andere sociale gebeurtenissen zijn geënt op islamitische gewoonten. De overige twee procent zijn christenen (afstammelingen van voormalige Europese kolonialisten) en joden.
Sterre Leufkens: Het is ook handig om ja en nee te zeggen, het woord voor ja in het Arabisch is: Zahraa Attar: Eej.Eej.Eej.
Hallo zeg je in het Marokkaans als 'Salaam'. Vaak wordt het als zodanig afgekort. Volledig zeg je echter: 'Essalamoe Alaikoem'.
'Marhaba' betekent 'welkom' in het Arabisch.
Hallo / Tot ziens
Ahlan wa sahlan (welkom) wordt ook gebruikt in meer formele bijeenkomsten en kan verkort worden tot ahlan , waardoor het in de meeste scenario's geschikt is.
Marokko is een modern land en voor vrouwen veilig om te reizen. Het is er liberaal islamitisch, waar veel vrouwen geen hoofddoek dragen wanneer ze de straat op gaan. Toch zijn de kledingnormen conservatiever dan in de meeste landen in het westen.
Marokkanen dragen over het algemeen platte schoenen in plaats van sneakers of sportschoenen. Neem ook zeker een jas en zonnebril mee. Als u van plan bent een kuuroord te bezoeken of een ontspannen wandeling door de stad te maken, zorg er dan voor dat u een jas of omslagdoek meeneemt.
حبيبي، أنا أحبك، أرجوك كن آمناً، اتفقنا؟
schatje (zn): حبيب(en) form of address to a man or a woman considered to be attractive., حَبِيب(en) person who is dear to one., حَبِيبَة(en) person who is dear to one., عَزِيزِي
Ouleh of oelee – kun je net als opzich gewoon achter een zin plakken. Degenen die de serie Mocro Maffia kijkt die weet het wel. Betekent het ook iets? Misschien is het vergelijkbaar met 'ik zweer het je', of 'of niet'.
"Alhamdoelillah" of "Bekhair, alhamdoelillah". "Goed, dank aan God". "Alle dank en lof zij aan God". "Alhamdoe lillahi allathie ahiana ba'da mamatina wa ilihi n-noeshoer."
Besaha! (Marokkaans voor eet smakelijk) - De Ster Online.
Het gebruikelijke antwoord hierop is 'Al hamdu lillah bi khair', wat zoveel betekent als 'Allah zij gedankt, goed'. Maar je kunt ook kiezen voor 'Ana bikhayr, shukran' en dan zeg je 'het gaat goed met me, dank u'.
De Unie van de Arabische Maghreb bestaat uit vijf landen: Algerije, Marokko, Tunesië, Libië en Mauritanië. Op 17 februari 1989 is door deze landen als regionaal blok het verdrag tot oprichting van de Arabische Maghreb Unie ondertekend.
Al 80.000 jaar voor Christus leefden er mensen in Marokko, of Mauretania, zoals het vroeger heette. De Romeinen waren een van de eerste volkeren die het gebied veroverden. Zij werden verdreven door de Arabieren die rond 700 er de islam kwamen verkondigen.