Hoeveelheden. Een standaardportie vlees komt overeen met zo'n 150 gram. Voor vis is dat 200 gram. Ook van groenten en fruit (samengerekend) voorzie je best zo'n 200 gram per persoon.
Reken op zo'n 150 tot 200 gram koude schotel per persoon wanneer je het als bij- of voorgerecht serveert. Gebruik minder als het onderdeel is van een buffet, je gasten zullen dan maar zo'n 50 tot 100 gram opscheppen.
Bij een BBQ of gourmet heb je aan 200 gram huzarensalade per persoon al voldoende. Combineer je de huzarensalade met andere bijgerechten, zoals pastasalade, stokbrood met smeersels en een salade van kropsla? Dan kun je het aantal gram voor de zekerheid nog iets naar beneden bijstellen om verspilling te voorkomen.
Gemiddeld eet een persoon tijdens een BBQ tussen de 150 en 200 gram salade. Let er op dat u de salade niet als eerst op tafel zet.
Bladsla als bijgerecht? Reken op 50-60 gram per persoon. Als voorgerecht is 80-100 gram ideaal, als hoofdgerecht 300-350 gram.
Gemiddelde portie salade als bijgerecht = 1,5 ounce als bijgerecht of onderdeel van een buffet. Dit betekent dat als iedereen wat neemt, een zak sla van 2 pond ongeveer 20 personen zal dienen als bijgerecht of onderdeel van een buffet. Dat veronderstelt dat iedereen wat neemt.
Hoeveel sla per persoon hangt af van wat voor salade je maakt. Voor een maaltijdsalade reken je tussen de 100-150 gram per persoon. Voor een bijgerecht is dat wellicht minder afhankelijk van de grootte van je hoofdgerecht.
Hoeveelheden. Een standaardportie vlees komt overeen met zo'n 150 gram. Voor vis is dat 200 gram. Ook van groenten en fruit (samengerekend) voorzie je best zo'n 200 gram per persoon.
Bijgerechten moeten ook in overweging worden genomen als u van plan bent om BBQ te serveren. Voor grote feesten moet u verwachten dat elke gast één kopje van elke kant eet. Als u een diner voor uw gezin plant, weet u doorgaans hoeveel u en uw kinderen zullen eten, wat een half kopje van elke kant kan zijn.
Neem gemiddeld 5 à 6 stukjes vlees per persoon. Neem niet het aantal stukjes vlees als de groep telt. Neem een minder aantal en kies voor meer soorten. Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.
Hoeveel huzarensalade je nodig hebt per persoon is afhankelijk of je het als voor- of hoofdgerecht serveert. Als voorgerecht reken je zo'n 100 tot 150 gram per persoon.Als hoofdgerecht reken je 200 tot 300 gram huzarensalade per persoon.
Bij een goede barbecue horen natuurlijk ook een stukje brood, vers gesneden groenten en heerlijke salades. Reken op zo'n 100 gram bijgerechten per persoon.
Wat dat precies is? Eigenlijk is het een aangeklede huzarensalade. Die aankleding kan vrij sober zijn. Als je je salade serveert op een mooie schaal met een paar blaadjes sla, mag het gerecht al een koude schotel heten.
6 gouden tips voor je koud buffet
Richt je voor de hoeveelheden voor een volwassene op: 200 g vis/vlees, 200 g salades en bijgerechten, 100 g brood, 70 g kaas en 100 g dessert. Hou het haalbaar: er bestaat een lekker en ruim assortiment kant-en-klare producten die een mooie aanvulling zijn op je zelfgemaakte recepten.
Zorg ervoor dat de bereiding goed is afgekoeld en behoorlijk is afgedekt voor je hem in de koelkast zet. Zo kan je de schotel zeker 3 tot 4 dagen bewaren. Een visbereiding is natuurlijk wat gevoeliger dan een bereiding met vlees.
De klassieke opstelling is gebaseerd op de volgorde van de gerechten: aan het begin liggen de borden, het bestek, servetten en brood. Vervolgens presenteert u de salades en voorgerechten. Als u ook soep serveert, dan komen nu samen met de soep de soepborden, soepkommen en lepels. Vervolgens komen de hoofdgerechten.
Voor eiwitgerichte feestjes: plan om elke volwassene 6 tot 8 ounces vlees of zeevruchten in totaal te serveren voor hun hoofdgerecht . Kleinere grill-basisproducten zoals hotdogs, spareribs, kippenpoten en -dijen wegen elk 1 1/2 tot 4 ounces, wat zorgt voor meer variatie op de borden van uw gasten.
En laten we de groenten en andere bijgerechten niet vergeten. Nu de vleesetende trek is opgelost, is het tijd om onze focus te verleggen naar de essentiële metgezellen van elk BBQ-feest: de bijgerechten. Van romige coleslaw tot smaakvolle boerenkool, het is een slimme zet om ongeveer 1/3 tot 1/2 kopje van elk bijgerecht per persoon te plannen.
U kunt verwachten dat de meeste volwassen gasten ¼ tot ⅓ pond vlees per persoon eten tijdens uw evenement. Volwassenen zullen waarschijnlijk ook drinken, grazen van snacks en zich volproppen met bijgerechten. Dat betekent dat u uw pond per persoon totaal een beetje kunt verlagen of kunt plannen voor restjes. Vergeet niet dat we het hebben over ¼ tot ⅓ pond totaal, niet van elk stuk vlees.
1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Hoeveel pastasalade moet ik voorzien per persoon bij een barbecue of picknick? Als bijgerecht reken je op 150 g pastasalade per persoon. Ga je 'm als hoofdgerecht eten, reken dan zeker het dubbele.
Hoeveel bijgerechten voorzien per persoon? Bij een goede barbecue horen natuurlijk ook een stukje brood, vers gesneden groenten en heerlijke salades. Reken op zo'n 100 gram bijgerechten per persoon.