Bol.com opende op 30 maart 1999 zijn winkeldeuren. Ruim twintig jaar later heeft de winkel 13 miljoen actieve klanten in Nederland en België, een assortiment van 41 miljoen artikelen en 49.000 verkooppartners die hun artikelen verkopen via het platform van bol.com (peildatum cijfers: 31 december 2021).
Verkooppartners van bol.com genereerden het afgelopen kwartaal dagelijks 1,88 miljoen euro omzet.
Netto omzet 2,8 miljard euro
Er blijft een winst van 166 miljoen over. Zo draaide Bol.com een netto omzet van 2,8 miljard euro in 2021. Dat is ruim 20 procent meer dan het jaar ervoor. Hier staat een handelsvolume van 5,5 miljard euro tegenover – een groei van 27 procent ten opzichte van 2020.
In november bezocht 62 procent van de bereikten Bol.com vijfmaal of vaker. Driekwart van de bezoekers kwam ook op meer dan twee dagen in de maand in contact met Bol.com. De doelgroep met het hoogste bereik zijn de 25-34 jarigen (maandbereik 91%). Na Bol.com komt Aliexpress.
Zo is nu ook bekend dat de netto omzet van bol.com over 2021 uitkomt op 2,8 miljard euro, tegenover de 5,5 miljard euro aan handelsvolume.
Door jouw producten in de webshop van Bol.com te plaatsen, spreek je direct een onwijs breed publiek aan. De kans is hierdoor groot dat je meer en meer naamsbekendheid weet te creëren én dat je meer verkopen weet te realiseren. Hierdoor groeit jouw omzet, groeit jouw winst en groeit dus ook jouw onderneming.
Waardering van supermarkt
Het aandeel van Bol.com in de operationele winst – circa 160 miljoen euro op een totaal van 3,2 miljard euro – en de verkopen – 5,5 miljard euro op 74 miljard euro – is echter zo beperkt dat de webwinkel een beetje ondergesneeuwd dreigt te worden.
Bol.com opende op 30 maart 1999 zijn winkeldeuren. Ruim twintig jaar later heeft de winkel 13 miljoen actieve klanten in Nederland en België, een assortiment van 41 miljoen artikelen en 49.000 verkooppartners die hun artikelen verkopen via het platform van bol.com (peildatum cijfers: 31 december 2021).
Bol.com begon als een als een online boekenwinkel. Later groeide ze uit tot een webshop met allerlei mediaproducten als: cd's, dvd's en games. Dit was een groot succes aangezien de film en muziek wereld nog niet was overgenomen door Netflix en Spotify. De webshop was er vroeg bij en durfde snel te handelen.
Je kunt eigenlijk best zelf raden waarom Bol geen fysieke winkels heeft. Het assortiment is namelijk al zo groot geworden, dat je je nauwelijks kunt voorstellen hoe je dit dan in een winkel gaat verkopen. Bij de V&D kreeg je immers bijna hetzelfde aanbod en die bestaat nu ook niet meer.
Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding zit je het grootste deel van de week op school. Het is een meer theoretische opleiding dan bbl.
De vaste commissie is in vrijwel alle gevallen 83 cent (exclusief btw) voor artikelen boven de 20 euro. Voor artikelen onder de 10 euro en 20 euro, is dit respectievelijk 20 cent en 40 cent (exclusief btw). Voor enkele productcategorieën gelden afwijkende of extra commissies voor artikelen boven de 20 euro.
☓ Verkopen via bol.com is duur
Verkopen via bol.com kan duur zijn. Je betaalt niet alleen een bemiddelingsbijdrage die bestaat uit een vast bedrag plus een percentage van de verkoopprijs. Je moet ook rekening houden met de kosten voor gratis retour én gratis verzending.
Bol.com en KVK-nummer
Als je producten wilt verkopen via bijvoorbeeld het partnerprogramma van bol.com, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Een daarvan is dat je ingeschreven bent bij KVK. Soms moet je minimaal 18 jaar zijn om een zakelijk account bij een verkoopplatform te openen.
Van kantoorartikelen tot kinderspeelgoed, en van huishoudartikelen tot drank. Maar ook, banken, eenwielers en puzzels. Alles dus. Er zijn dus letterlijk duizenden artikelen die je kunt verkopen, maar als je zoveel opties hebt wordt het natuurlijk lastig kiezen.
De naam 'Bol' was een afkorting voor Bertelsmann On-Line. Het Nederlandse bedrijf overleefde de internetzeepbel en werd in 2002 door Bertelsmann AG verkocht naar aanleiding van een wijziging in de bedrijfsstrategie.
Bol.com is in handen van mediaconcern Bertelsmann.
uit op een halfjaaromzet van 237,7 miljard dollar, eveneens een toename van 7 procent op jaarbasis. Onderaan de streep kwam Amazon wel uit op een nettoverlies van 5,9 miljard dollar, waar het in het eerste half jaar van 2021 nog een winst van bijna zestien miljard dollar boekte.
De Online Webshop is verkoper bij bol.com. Je bestelt bij deze verkoper een artikel zoals je gewend bent via je vertrouwde account en betaalt aan bol.com.
Supermarktconcern Ahold koopt online boekenverkoper Bol.com. Private equityfondsen Cyrte en NPM Capital doen afstand van hun belang voor 350 miljoen euro. Mede-oprichter en -eigenaar Daniël Ropers is intussen blij dat hij zijn aandelen kwijt raakt. Ahold maakte de overname maandagochtend bekend.
Momenteel werkt bol.com in Nederland vanuit vijf locaties en er komt binnenkort een zesde bij (BFC2). Algemeen directeur Margaret Versteden vertelde vorige week tijdens de Ahold Delhaize Investor Day dat de zogeheten 'warehouse footprint' met een factor twee stijgt tot 2026.