Kip is een vleessoort die past bij ontzettend veel gerechten en is dan ook erg populair onder sporters. Volwassenen hebben tussen de 100 en 125 gram vleeswaren per dag nodig. Aangezien je overdag hoogstwaarschijnlijk nog wat aan vlees eet, is 100 gram kipfilet per portie avondeten een mooie hoeveelheid.
Een portie kippenborst, kipfilet komt overeen met 125 gram.
Er zitten 136 kilocalorieën in 1 stuk (125 gram) kipfilet, 100%.
Een portie kipfilet, bereid komt overeen met 125 gram.
Dubbele kippenborst met een gemiddeld gewicht van 500 gram...
Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Dubbele kippenborst met een gemiddeld gewicht van 500 gram.
Gemiddeld zitten er 2 dubbele kipfilets in een kilo.
Kip en gevogelte zijn een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het gaat dan om onbewerkte kip, zoals een stuk kipfilet. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door andere producten.
Er zitten 348 kilocalorieën in 1 bout/poot (250 gram) kip zonder vel. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kip zonder vel'?
Ook kipfilet is niet gezond
Maar ook het eten van dit vleeswaar, is niet geheel zonder risico. Ook aan een plakje kipfilet is namelijk veel bewerking vooraf gegaan. De laatste jaren tonen steeds meer onderzoeken aan dat deze vormen van bewerkt vlees een groot risico vormen voor onze gezondheid.
1 voor snee (22 gram) kipfilet, vleeswaar bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Gemiddeld genomen rekenen we zo'n 400 gram vlees per persoon bij een BBQ. Dus voor 30 personen kun je uitgaan van ongeveer 12 kilo vlees.
Gemiddeld gewicht van 225 gram/stuk..
Kipfilet (200 g) bevat 390 calorieën. Calorieën Verdeling: 37% vet, 0% kolhy, 63% eiwit.
Hoeveelheid per persoon berekenen
Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon.
Met hoeveel personen je van een hele kip kan eten, is natuurlijk afhankelijk van hoe zwaar zo'n kip dan is. Van een kip van 1250 gram kan je met z'n 2'en of 3'en prima eten, van een kip van 2200 gram zou je met 4 tot misschien zelfs wel 5 personen kunnen eten.
Hoeveelheid eiwit in kipfiletblokjes, 100% kip:
23,3 gram.
Een stukje kip levert gemiddeld 140 kcal per 100 g. Een kipfilet, het magerste stukje, telt maar ongeveer 100 kcal per 100 g. Het verschil zit vooral in het vetgehalte. Een kipfilet is vetarm (1,3 g vet per 100 g).
Eén kipfilet weegt ongeveer 400 gr.
Kipfilet (500 g) bevat 975 calorieën.