Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.
Vlees heeft een hoge voedingswaarde. Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren. Dat is het (bruto) gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld bereid vlees en vleeswaren samen.
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Hoeveel gram varkenshaas per persoon? Voor een hoofdgerecht reken je zo'n 150 gram vlees en 200 gram vis per persoon.
Het hangt er heel er vanaf hoe lang je er over wilt doen. Is het zoals de standaard bbq met een uur tot anderhalf gedaan dan kan je goed de hoeveelheid van de slager aanhouden(gemiddeld tussen de 400 en 450gr pp). + Een beetje salade en brood zit je dan al snel op 550 a 600gr totaal aan eten.
Hoeveel stoofvlees per persoon voorzien? Je hebt zo'n 200 gram vlees per persoon nodig. Snij het in gelijke blokjes van 4 op 4 cm. Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen.
Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 150-200 gram kip per persoon aan te houden. Dit kan variëren afhankelijk van het recept en de eetlust van je gasten. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele botjes die in de kip zitten.
Bedenk voordat je gaat gourmetten hoeveel vlees per persoon je ongeveer nodig hebt. De gemiddelde hoeveelheid gram vlees per persoon op de gourmet is 300 tot 400 gram. Voor grote vleeseters is dat 500 tot 600 gram. En voor kinderen 250 tot 300 gram.
Hoeveel gram rundergehakt per persoon? Een gemiddelde portie bij een rundergehakt recept is 100-150 gram, maar hangt af van het gerecht en de gewenste portiegrootte. Gebruik per persoon 125-150 gram rundergehakt voor hamburgers of pasta's. Bij gehaktballen pak je 100-125 gram.
Hoeveel vlees reken je voor een BBQ voor 6 personen? Afhankelijk van het aantal bijgerechten, rekenen we gemiddeld zo'n 400 gram vlees per persoon. Voor 6 personen heb je bij een BBQ dus 2 tot 2,5 kg vlees nodig.
1 kg kip is genoeg voor 7 tot 8 personen die goed eten, 9 voor gemiddelde eetlust. Dus plan dienovereenkomstig. 2 kg . Ik tel meestal 5 personen voor één kip die minder dan 1 kg weegt.
Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
Als je het stoofvlees een nachtje in de koelkast laat staan na het stoven, wordt het nog zachter en smakelijker. Warm afgekoeld stoofvlees zachtjes op en blijf ruim onder de 90˚C, dan blijft het meeste vocht in het vlees.
€13.00/kg.
Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur lang sudderen op een zacht vuur. Het deksel hoeft niet op de pot.
Reken voor kinderen dus ongeveer 250 á 300 gram vlees per persoon.
Houd bij een grotere groep rekening met het aantal volwassenen en kinderen bij het plannen van uw maaltijd. Dit bepaalt of u een half of een kwart pond vlees per gast nodig hebt. Als u 20 mensen voedt en niet zeker weet welke leeftijdsgroepen ze hebben, is 10 of meer pond vlees een goed begin.
Schenk de bouillon samen met de wijn bij het vlees en voeg de tijm en laurierblaadjes toe. Breng het even kort aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat het geheel minimaal 3 uur sudderen, tot het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt.
Als vuistregel geldt dat het het beste is om een half pond ongekookte varkenshaas per persoon te bereiden. De meeste gebraad zonder bot weegt tussen de vier en vijf pond, dus je zou acht tot tien mensen moeten kunnen voeden met één gebraad.
Dat kan prima, maar bewaar het vlees dan wel even in aluminiumfolie om vocht vast te houden.
Terwijl varkenshaas een groter formaat, robuuste smaak en veelzijdigheid in kookmethoden biedt, heeft varkenshaas malsheid, mager vlees en een mildere smaak . Door de juiste snede te kiezen en geschikte kooktechnieken toe te passen, kunt u overheerlijke gerechten creëren die de beste kwaliteiten van elke snede benadrukken.