Hoeveel kilo vlees voor 10 personen?

Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lejean.nl

Hoeveel vlees voor 10 personen?

Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slagerijvanguilik.nl

Hoeveel vlees moet je rekenen per persoon?

Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Hoeveel kilo kip voor 10 personen?

Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is. Een hele kip uit de supermarkt weegt vaak zo'n 1,2 tot 1,4 kilogram.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op leukerecepten.nl

Hoeveel kg vlees voor 11 personen?

Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Top 10 vlees op de BBQ

27 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel kg stoofvlees voor 10 personen?

Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen. Dat zou meer dan voldoende moeten zijn. De hoeveelheid bereid stoofvlees per persoon ligt rond de 350 à 400 gram.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoeveel kg varkenshaasje per persoon?

Hoeveel gram varkenshaas per persoon? Voor een hoofdgerecht reken je zo'n 150 gram vlees en 200 gram vis per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Hoeveel kipfilets heb je nodig voor 10 personen?

Voor elke volwassene moet u rekenen op ongeveer 113 tot 143 gram gekookte kip. 283 gram rauwe, botloze kipfilets leveren ongeveer 186 gram gekookte kip op, terwijl 283 gram rauwe, botloze kippendijen ongeveer 143 gram gekookte kip opleveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op translate.google.com

Hoeveel gehakt voor 10 personen?

Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lejean.nl

Hoeveel vlees per spies?

Circa 90 gram per spies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op harriesvlees.nl

Is 200 gram vlees veel?

Het advies is om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, inclusief vleeswaren. Eet daarbinnen maximaal 300 gram rood vlees, zoals rundvlees en varkensvlees. Dit is een maximum, minder of geen vlees eten kan ook. Onbewerkt mager vlees staat in de Schijf van Vijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Hoeveel groenten voor 10 personen?

Je moeten 150-200 gram groenten per persoon rekenen als je thuis kookt. Voor pasta 100 (tot 125) gram ongekookte pasta per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio2.be

Wat is een normale hoeveelheid vlees per persoon?

Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren. Dat is het (bruto) gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld bereid vlees en vleeswaren samen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Hoeveel gram vlees per persoon kipfilet?

Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Hoeveel kalkoen voor 10 personen?

Hoeveel mensen eten er van één kalkoen? Reken een kalkoen van 2 kg voor 4 tot 5 mensen, en een halve kg voor elke extra gast. Meer tips over hoeveel eten je nodig hebt per persoon voor je feestmenu, lees je hier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Welk vlees is stoofvlees?

Welk vlees gebruik je voor suddervlees of stoofvlees? Goed nieuws: bijna ieder stuk rundvlees kun je stoven en het wordt uiteindelijk lekker. Al is het een beetje zonde van een stuk ossenhaas of entrecote… Riblappen, sukadelappen, runderlappen, braadlappen, klapstuk, het kan allemaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op teest.nl

Hoeveel rundergehakt per persoon?

Hoeveel gram rundergehakt per persoon? Een gemiddelde portie bij een rundergehakt recept is 100-150 gram, maar hangt af van het gerecht en de gewenste portiegrootte. Gebruik per persoon 125-150 gram rundergehakt voor hamburgers of pasta's. Bij gehaktballen pak je 100-125 gram.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Hoeveel gehaktballen komen er uit 1 kilo gehakt?

'n Magere gehaktbal maak je van mager rundergehakt of kipgehakt. Let op: bak de ballen dan niet te lang. Van een kilo gehakt maak je 6 forse of 8 stevige gehaktballen. Zorg dat ze allemaal gelijk van formaat zijn: even wegen na het kneden en mengen of gebruik een ijsschep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Hoe groot is de portie avondeten?

Voor een avondmaaltijd wordt vaak uitgegaan van 450 tot 500 gram per persoon. Natuurlijk is elke persoon anders, dus bedenk globaal wie er een hapje mee gaan eten. Zijn het allemaal krachtpatsers, dan kan het zo maar zijn dat ze 600 gram of meer op kunnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thaistafelen.nl

Hoeveel stukken kip voor 10 gasten?

Eén tot twee stukken kip per persoon wordt aanbevolen. Hoeveel stukken kip zou je willen eten? De meeste mensen die van kip houden, zouden waarschijnlijk twee stukken kiezen voor een normale portie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op translate.google.com

Hoeveel kilo kip heb je nodig voor 10 personen?

Voor 10 personen is 2,5 kg kip voldoende.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op translate.google.com

Hoe houd je kipfilets warm voor een feestje?

Een oven op 250 graden, of op een algemene "warme" stand , houdt de kip warm genoeg om te serveren zonder dat deze te gaar wordt en uitdroogt. De extra droge hitte van de oven zorgt er bovendien voor dat de buitenkant perfect knapperig blijft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op translate.google.com

Hoeveel varkenshaas voor 10 personen?

Een goede vuistregel is om ongeveer twee derde van een pond rauw varkensvlees per persoon te kopen. Varkenshaas is kleiner dan varkenshaas. Eén ossenhaas weegt meestal ongeveer 1 pond en is genoeg voor 2 tot 3 personen. Varkenshaas is doorgaans goedkoper dan varkenshaas, maar duurder dan gemarmerde stukken zoals varkensschouder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op translate.google.com

Kun je varkenshaas avond van te voren bakken?

Dat kan prima, maar bewaar het vlees dan wel even in aluminiumfolie om vocht vast te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Is varkenshaas beter dan varkenshaas?

Terwijl varkenshaas een groter formaat, robuuste smaak en veelzijdigheid in kookmethoden biedt, heeft varkenshaas malsheid, mager vlees en een mildere smaak . Door de juiste snede te kiezen en geschikte kooktechnieken toe te passen, kunt u overheerlijke gerechten creëren die de beste kwaliteiten van elke snede benadrukken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op translate.google.com

Populaire vragen