Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 150-200 gram kip per persoon aan te houden. Dit kan variëren afhankelijk van het recept en de eetlust van je gasten.
Elke kipfilet is goed voor ongeveer 1 persoon. Voor 30 personen heb je ongeveer 30 kipfilets nodig.
Kip: Kippenborstfilets hebben doorgaans een gewicht van 150-200 gram per persoon, terwijl drumsticks en dijen iets meer kunnen wegen, rond de 200-250 gram per persoon.
Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent. Wij vullen ieder schaaltje met 200 gram dus reken gemakkelijk uit hoeveel bakjes je nodig bent!
Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Ook perfect voor als je gasten over de vloer hebt! Maak het compleet met een heerlijke satésaus. Eet smakelijk! Ongeveer 7 a 10 spiesen per kilo.
1 Deze schatting gaat uit van een maaltijd met een portiegrootte van 140-170 gram per persoon. Als u een maaltijd in buffetvorm serveert, kunt u de hoeveelheid enigszins terugbrengen tot 110-140 gram per persoon, waarvoor 11-14 kilogram kip nodig is.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is.
100 gram per persoon. Als het een cateringbedrijf is, hebben we 3 tot 4 porties rundvlees, varkensvlees, kip en groenten of noedels. Omdat we 100 gram per persoon gebruiken, komt dat neer op 1 kilo per 10 personen. Dus 3 kilo per portie voor 30 personen. Je kunt nu 3 kilo rundvlees, 3 kilo varkensvlees, 3 kilo kip op de markt brengen. En voor de groenten of noedels en pasta zoals...
Kippentenders zijn aanpasbaar voor recepten die om botloze, velloze borsthelften vragen. Reken op twee of drie tenders per portie, afhankelijk van hun grootte.
Kip is een vleessoort die past bij ontzettend veel gerechten en is dan ook erg populair onder sporters. Volwassenen hebben tussen de 100 en 125 gram vleeswaren per dag nodig. Aangezien je overdag hoogstwaarschijnlijk nog wat aan vlees eet, is 100 gram kipfilet per portie avondeten een mooie hoeveelheid.
Een oven op 250 graden, of op een algemene "warme" stand , houdt de kip warm genoeg om te serveren zonder dat deze te gaar wordt en uitdroogt. De extra droge hitte van de oven zorgt er bovendien voor dat de buitenkant perfect knapperig blijft.
Als algemene richtlijn kunt u uitgaan van ongeveer 1/3 tot 1/2 pond botloze kip per persoon. Voor 30 personen hebt u dus ongeveer 10 tot 15 pond kip nodig.
1 stuk (125 gram) kipfilet, 100% bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen? Vul dan de caloriechecker onderaan deze pagina in.
1 kg kip is meer dan voldoende voor 5 leden. Dus 2 kg kip is voldoende voor 10 leden. Hoeveel kip is er nodig voor 100 personen?
Bij grote groepen reken je ongeveer 150 gram kip per persoon als het hoofdgerecht is. Voor 20 personen betekent dat: What is this? 3 kilo kip als je kipfilet of dijen gebruikt.
Wij adviseren ongeveer 230 gram per persoon.
Tussen de 4 en 6 ons botloze, velloze kipfilets is genoeg voor een volwassene en de helft daarvan voor kinderen. De meeste mensen zijn gewend om één kipfilet op een bord te krijgen; en terwijl sommige stukken in een portie van 6 ons worden gesneden, kunnen andere wel 10 ons wegen!
Voor elke volwassene moet u rekenen op ongeveer 113 tot 143 gram gekookte kip . 283 gram rauwe, botloze kipfilets leveren ongeveer 186 gram gekookte kip op, terwijl 283 gram rauwe, botloze kippendijen ongeveer 143 gram gekookte kip opleveren.
GEWICHT PER PERSOON
Een hele kip is voldoende voor 4-6 personen. Wij raden ongeveer 8oz/230g per persoon aan.
Als u een buffetmaaltijd serveert, kunt u iets minder schatten, 110-140 gram per persoon. Bijvoorbeeld: als u van plan bent om kip als hoofdgerecht te serveren, hebt u ongeveer 11-14 kilogram kip nodig voor 50 personen als u een maaltijd op een bord serveert.
240 gram per persoon.
Een half pond voor elke gast, plus groenten, rijst of aardappelen. 1 kg is niet genoeg, je wilt niet goedkoop overkomen. Als ik kebab maak, doe ik 6 of 7 stukken kip op elk stokje voor 10 personen. Ik doe 13 tot 15 spiesen, één voor elk en iets extra.
Gemiddeld is 1 kipfilet zo'n 170 gram. Tevens is deze kipfilet ook per kilo te verkrijgen.