Bedwantsen beten zitten vaak op een rijtje, alwaar de mug doorgaans maar één keer toehapt. Op de plek van de beet ontstaat een klein rood bultje, net zoals bij een muggenbeet. Sommige mensen reageren heftiger op een insectenbeet dan andere. Ze krijgen grotere bultjes, roodheid op de huid rondom de beten en meer jeuk.
Bedwantsen hebben genoeg aan één beet per week om zich te voeden. Dit doen ze vooral 's nachts, want ze hebben een hekel aan licht. Overdag bijten ze ook, maar dan alleen als ze heel hongerig zijn.
Bedwantsen zoeken mensen op om te bijten en bloed te drinken. Dat duurt vaak minder dan 10 minuten.
Een bedwantsenbeet is niet makkelijk te herkennen. U ziet dan namelijk één of meerdere rode bultjes - soms liggen die dan keurig op een rij - en stuk voor stuk brengen die een heftige jeuk met zich mee. Deze jeuk kan tot twee weken aanhouden en dat is allesbehalve een prettig vooruitzicht.
Bedwantsen beten zitten vaak op handen, armen, benen en nek.
Bedwantsen zijn heel klein en zeer moeilijk met het blote oog te zien. Bedwantsen zijn kleine insecten, maar je hebt geen vergrootglas nodig om ze te zien. Een volwassen bedwants is 5 tot 10mm groot en die kan je perfect vaststellen met het blote oog.
Bedwantsen hebben een hekel aan extreme hitte, maar ook aan vrieskou. Daarom kun je het volgende proberen om bedwantsen te bestrijden. Warmte: Stop alle besmette spullen in een zak en was ze minimaal op zestig graden. Dit zorgt ervoor dat de beestjes dood gaan.
Soms denken mensen dat de bedwantsen weer uit zichzelf weggaan. Dit is helaas niet waar. Als u last heeft van bedwantsen raden wij altijd aan om professionele hulp in te schakelen. Zolang als er voedsel (ons bloed) aanwezig is, zullen zij blijven.
Ze houden niet van licht, wel van warmte en uitgeademde lucht. Ze zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. Overdag verstoppen ze zich achter plinten, stopcontacten of in kieren. Ze kunnen zich ook verstoppen in de naden van een matras of in de lattenbodem van een bed.
De bedwants is een insect dat vooral in bedden van hotelkamers leeft. Na een beet krijg je een bultje dat jeukt. Een bultje is niet erg en gaat vanzelf weer weg.
Bedwantsen beten zitten vaak op een rijtje, alwaar de mug doorgaans maar één keer toehapt. Op de plek van de beet ontstaat een klein rood bultje, net zoals bij een muggenbeet. Sommige mensen reageren heftiger op een insectenbeet dan andere. Ze krijgen grotere bultjes, roodheid op de huid rondom de beten en meer jeuk.
Ze hoeven niet meerdere keren per nacht te eten. Bedwantsen zijn altijd op zoek gaan naar een onbedekte huid; ze kruipen echt niet onder kleding. Als gevolg hiervan zien de slachtoffers vaak een rijtje prikken langs kragen, mouwen, enkels en broekriem (buikstreek).
De beet wordt soms pas in de loop van de dag of enkele dagen later zichtbaar. Meerdere rode bultjes of vlekken die dicht bij elkaar liggen. Zwelling rond de bedwantsen beten die later optreedt.
Rond de verstopplaatsen kun je de bijna doorzichtige huidjes misschien zien liggen. Hangt er een zoete, vieze geur rond je bed of in je kamer? Bedwantsen ruiken naar zoete amandel of koriander. Sommigen vinden het naar vuile was ruiken.
Bedwantsen zijn niet altijd even makkelijk op te sporen, ze zitten voornamelijk in naden en kleine kieren van de matras, lattenbodem en het hoofdeinde van het bed. Maar ook in banken of stoelen, randen van plinten en tapijten, hoeken van de kast en nachtkastjes kunnen ze verscholen zitten.
Bedwantsen houden niet van warmte, Je krijgt ze dus met geen stok in je haar of op je huid, zoals luizen of teken. Ook in onze kleding vinden ze het te warm. Ze reizen liever met ons mee in rugzakken, koffers, schoenen en andere dingen, die niet direct in contact staan met ons lichaam.
Kleine, donkere bloedvlekjes op de lakens en beddengoed - De bloedvlekjes op lakens, beddengoed en op andere plaatsen in of rondom het bed, kunnen een teken zijn van een bedwantsbesmetting. De bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van bedwantsen. De uitwerpselen zijn tussen de 0,5 en 1 millimeter groot.
Bedwantsen kunnen niet tegen hoge temperaturen, dus het is een goed idee om je beddengoed te wassen op 60°C voor minstens één uur. Je kunt je lakens en kleren ook even lang in de droogkast steken.
Je herkent ze als kleine bruine beestjes met een ovaal lijf van maximaal 8 millimeter groot. Een bedwants kan niet springen of vliegen en is lichtschuw. Dit laatste betekent dat het beestje vooral 's nachts actief is, ofwel: bloed zuigt bij mensen en in sommige gevallen zelfs van dieren.
Een bedwants heeft niet zoveel vijanden. De enige natuurlijke vijand waar hij voor uit moet kijken, is de kakkerlak.
Bedwantsen wilt u immers echt niet mee naar huis nemen. Zij planten zich razendsnel voort, waardoor u snel tientallen exemplaren in uw slaapkamer hebt zitten. Er moet in bijna alle gevallen een speciaal bedrijf worden ingezet om de wantsen te verwijderen. Een nieuw matras kopen is ook een optie.
Let erop dat u koffers en tassen in een hotelkamer niet naast of onder het bed legt. Na verblijf in een kamer met bedwantsen of als u het vermoeden heeft dat dit zo is, kunt u het beste de kleding direct uit de koffer wassen op 60 graden.
Bedwantsen houden niet van beton of gladde tegels. Indien ze in uw bagage zitten, ziet u ze hier ook eerder dan op het tapijt. Sorteer buiten de was en doe deze gesorteerd in plastic zakken.Sluit de plastic zakken goed af.