In de doos zitten zestien stenen met de cijfers 21 tot en met 36; deze stenen worden op volgorde en op een rij neergelegd op tafel. Verder zijn er acht dobbelstenen die op tafel worden klaargelegd. Op de dobbelstenen staan de cijfers één tot en met vijf en een regenworm; deze is ook vijf punten waard.
Acht dobbelstenen met op de zes vlakken de volgende waarden/symbolen: 1, 2, 3, 4, 5, regenworm. De regenworm telt voor vijf punten.
Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal uit de rij pakken. Heeft een andere speler deze steen in zijn bezit? Dan mag je deze afpakken! Het kan zomaar voorkomen dat het totaal uitkomt op een getal die je zelf al in je bezit hebt.
Elke speler die tot 36 kan tellen, die kan een spelletje meedoen. Wanneer een speler aan de beurt zal zijn, mag hij of zij acht dobbelstenen gooien. Alle dobbelstenen met hetzelfde aantal mogen opzij worden gelegd, datzelfde geldt voor een regenworm.
Regenwormen is een simpel dobbelspel, maar toch is het leuk om te spelen. Zeker omdat je de stenen van elkaar kan afpakken. Het spel heeft natuurlijk een heel hoge geluksfactor, want helaas heb je geen invloed op hoe je gooit.
De levensduur van de gewone regenworm in het wild is enkele jaren, maar weinig exemplaren leven lang genoeg om de maximale lengte van 30 centimeter te bereiken. Uit waarnemingen van de worm in gevangenschap blijkt dat een leeftijd van zes jaar kan worden bereikt.
In de doos zitten zestien stenen met de cijfers 21 tot en met 36; deze stenen worden op volgorde en op een rij neergelegd op tafel. Verder zijn er acht dobbelstenen die op tafel worden klaargelegd. Op de dobbelstenen staan de cijfers één tot en met vijf en een regenworm; deze is ook vijf punten waard.
Wormen hebben rood bloed, omdat diep in de grond minder zuurstof voorkomt en de rode bloedkleurstof hemoglobine zuurstof heel goed aan zich bindt en dus elk miniem beetje ervan naar de organen brengt. Iedereen weet hoe een regenworm eruitziet.
- De riek of schep hard heen en weer bewegen! - Altijd vragen aan je ouders of juf of meester of het wel mag! PAS OP: voordat je de regenworm oppakt, wacht dan eerst totdat hij helemaal uit de bodem is gekomen.
Doel van het spel is dat de spelers door te dobbelen zoveel mogelijk punten - in de vorm van regenwormen- verzamelen. De speler die aan het eind van het spel de meeste regenwormen heeft, wint. Hiervoor heb je geluk nodig maar ook lef om tijdens het spel risico te nemen.
Wormen online kopen
Bestel de compostwormen eenvoudig online of per telefoon bij Wormenkwekerij Wasse in Drenthe of een andere wormenkweker, je krijgt ze per post thuisbezorgd.
We onderscheiden twee grote soorten: de mestworm en de regenworm. Lintwormen behoren tot een andere categorie ð. Regenwormen (Lumbricus terrestris) eten o.a. bladeren van loofbomen, maar ook zaden en allerlei dood plantenmateriaal.
Om beurten dobbel je met 6 dobbelstenen. Na elke worp leg je alle dobbelstenen met een gelijk symbool opzij. Daarna mag je stoppen of doorgooien. Als je stopt, mag je een tegel met regenwormen van tafel of van een andere speler pakken.
veelgestelde vragen. Wat is het verschil tussen de Regenwormen Junior en Regenwormen Junior (A13)? Er is alleen een verschil in het materiaal van de tegels. De tegels van de oude versie zijn van kunststof en de tegels van de vernieuwde versie zijn van stevig karton.
De uitbreiding van Regenwormen bevat 2 extra tegels, 7 regenwormenfiches en 5 specialisten in de vorm van 'animeeples' en een dobbelsteen. De specialisten zijn aan bepaalde tegels gekoppeld. Win je één van die tegels, dan krijg je de bijbehorende extra mogelijkheden.
Wormen leven en werken het liefst in het duister. Tot aan het grondwater is hun werkterrein. Gangen tot een diepte van wel twee meter zijn geen uitzondering. Het meeste voedsel is in de bovenlaag van de bodem te vinden, dus daar houden ze zich ook het meeste op.
Regenwormen leven van dat wat ze op en in de grond vinden: dode en rottende plantenresten, bladeren en soms uitwerpselen van andere dieren. Ze trekken het voedsel hun gangen in waar ze het verder verteren.
Daarvoor is een partner nodig. Als twee wormen willen gaan paren gaan ze naast elkaar liggen, standje 69. Hun lijven scheiden dan slijm af dat uitgroeit tot een slijmkoker die hun lichamen omhult. Nu kan het zaad van de geslachtsopening van de ene worm naar de zaadzakjes van de andere vloeien.
De wormen kunnen op vele verschillende manieren springen. Je moet ze allemaal leren om over deze obstakels te komen! Springen: Als je één keer op Sprong1 drukt, springt de worm vooruit. Terug springen: Als je twee keer snel achter elkaar op Sprong1 drukt, springt de worm naar achteren.
Regenwormen bijten je echt niet, dus je hoeft er niet bang voor te zijn. Als iemand het niet durft, pest de ander daar dan niet mee!
Winnaar van Beverbende
Als dit het geval is worden er vier rondes gespeeld. Na iedere ronde wordt de score van iedere speler op het scoreblad genoteerd. Als het afgesproken aantal rondes is gespeeld, worden de afzonderlijke scores van iedere speler bij elkaar opgeteld.
De officiële spelregels Rummikub
Iedere speler mag 14 stenen, Pak de stenen per 2-3 tegelijk en dan mag de volgende speler pakken. Wil je de eerste keer uitkomen dan moet dit met een combinatie van minimaal 30 punten. Dit kan ook met 2 combinaties die samen 30 punten zijn.
Het dobbelspel Yahtzee is wereldwijd bekend en is ook in ons land razend populair. Het spel wordt gespeeld met vijf dobbelstenen en scoreblok, waar het ook een zeer compact spel is. Elke deelnemer mag bij elke beurt driemaal de dobbelstenen werpen.