Er zitten 118 kilocalorieën in 1 portie (200 gram) aardappelpuree kant-en-klaar.
Er zitten 67 kilocalorieën in 1 opscheplepel (90 gram) aardappelpuree van aardappelen en halfvolle melk. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'aardappelpuree van aardappelen en halfvolle melk'?
De organisatie wijst erop dat de puree van Maggi ongezonde toevoegingen bevat zoals zout, vet, suikers en diverse toevoegingen. "Aardappelpuree uit een pakje heeft dus een minder gezonde samenstelling dan verse aardappelen."
Puree op voorhand maken en daarna weer opwarmen is geen enkel probleem hoor. Er zijn verschillende manieren. Wat ik persoonlijk het makkelijkst vind is een beetje melk opwarmen in een steelpannetje en daar de koude puree bijdoen. Warm de puree op een zacht vuurtje voorzichtig op, en vergeet niet geregeld te roeren.
*Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ / 2000kcal). Verpakking bevat +/- 4 porties van 200g bereid met 400ml water. Alleen water toevoegen. 2 zakjes à ± 2 porties.
1) Doe 300ml water halfvolle melk en 400ml water en een snufje zout in een pan en breng dit aan de kook. 2) Neem de pan van het vuur. Voeg, al roerend met een garde, de inhoud van het zakje toe. Voeg een klontje boter toe voor een extra romige smaak.
HOE MAAK JE AARDAPPELPUREE MET GEDROOGD AARDAPPELPOEDER
Schep per persoon 1 lepel gedroogd aardappelpoeder in een pan, voeg 200 ml melk (op kamertemperatuur) toe en meng goed. Zet het vuur op, voeg zout toe en roer vaak, totdat het de gewenste dichtheid heeft bereikt.
Schep 4 flinke opscheplepels stamppot op je bord en weeg opnieuw: dan kom je uit tussen de 400-450 gram voor een normale portie avondmaaltijd.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon. Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
por·tie (de; v; meervoud: porties) 1deel, aandeel, bep. hoeveelheid: een portie ijs; geef mijn portie maar aan Fikkie ik doe niet mee; ik heb mijn portie wel gehad gezegd als je niet gespaard bent gebleven voor verdriet, zorgen enz.
Hoeveel gram bevat een portie? Een gemiddelde maaltijd bevat bij de maaltijdservice tussen de 450 en 500 gram eten, een kleine maaltijd gemiddeld zo'n 350 gram en een grote portie zo'n 650 gram. Daarbij is het belangrijk te vermelden dat er minimaal 30% groente in de maaltijden zit.
1) Doe tussen de 350ml en 400ml water in een pan of waterkoker en breng dit aan de kook. Giet het water in een schaal of kom. 2) Voeg geleidelijk, al roerend met een garde, de inhoud van het zakje toe. Zout en boter toevoegen is niet nodig.
Aardappel(puree)poeder heeft een Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT), maar is mits kurkdroog vrijwel onbeperkt houdbaar. Op aardappelprodukten uit de koeling staat een Te Gebruiken Tot-datum (TGT): mits gekoeld kun je ze tot dan veilig eten, daarna niet meer. Tenzij je ze meteen invriest.
Wat zijn aardappelvlokken? Een versnipperd eindproduct, gemaakt van aardappelpuree, met zorg gedroogd in trommeldrogers. We zetten kleine snippers, restanten en hele aardappelen om in producten met toegevoegde waarde!
Verwarm de oven voor op 200°C graden. 2) Bereid de aardappelpuree: Doe 600ml koud water in een kom en voeg, al roerend met een garde, de inhoud van het zakje aardappelpuree toe. 3) Roer de puree goed door en laat 2 min. staan.
Omschrijving. Deze koelverse aardappelpuree is met de grootste zorg vervaardigd uit gestoomde verse aardappelen en uitsluitend natuurlijke en verse ingrediënten. De unieke wijze van pureren zorgt ervoor dat de puree luchtig is van structuur en volledig vrij is van klontjes.
Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2.000 kcal per dag nodig, een volwassen man 2.500. Werk je meer calorieën naar binnen dan je verbrandt, dan slaat je lichaam dat op als vet: je komt aan.
Er zitten 156 kilocalorieën in 1 schaaltje (205 gram) appelmoes in blik / glas. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'appelmoes in blik / glas'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
bereidingstip:Puree kun je van tevoren bereiden. Koel de puree dan af in een ingevette ovenschaal. Verdeel er, voordat je de puree in de oven opwarmt, klontjes roomboter over en bestrooi met wat paneermeel.