Met een recept voor vier personen kom je meestal uit op 1 liter soep. Een kop soep is standaard 250 ml, in een diep bord kan doorgaans ook 250 tot 350 ml. Dient de soep als voorgerecht bij een meergangendiner, dan is 150 à 200 ml ruim voldoende.
Er zitten 100 kilocalorieën in 1 soepkom (250 gram) soep zonder vulling, gebonden. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'soep zonder vulling, gebonden'?
Het is bijna zonde om hem op te eten. De soepkom is gemaakt van porselein en heeft een inhoud van 420 ml. De soepkom is verkrijgbaar in de kleuren blauw, bruin en zandkleurig.
Dat doe je met minstens 500 gram groenten per liter water. Zo'n verse groentesoep helpt je om je dagelijkse dosis groenten (minstens 200 tot 300 gram) te vergroten.
1 liter soep is genoeg voor 4 personen.
Meet ook even de inhoud van je pollepel: doe 'm vol water en giet dat in een maatbeker. Zo weet je precies hoeveel je straks in elk bord schept. En een beetje extra soep maken kan nooit kwaad: een restje kun je makkelijk bewaren in de diepvriezer.
Gebruik véél groenten
Een gezonde groentesoep bevat minstens 400 g groenten per liter soep.
Er zitten 70 kilocalorieën in 1 kop (175 gram) 1-kops soep. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in '1-kops soep'?
Gebruik véél groenten
Een gezonde groentesoep bevat minstens 80 g groenten per 200 ml soep of ongeveer 400 g groenten per liter soep.
Als u groente kookt, verliest u vocht, grammen en wat voedingstoffen, maar tegelijkertijd wordt het geconcentreerder en kunt u daardoor juist makkelijk veel voedingsstoffen binnenkrijgen. Daarom heeft u voor 250 gram gekookte andijvie 370 tot 450 gram rauwe groente nodig. Hetzelfde geldt voor spinazie.
Reken 500 g groenten per liter water. Kook ze in 12 à 15 min. gaar. Als u wil, kan u de soep fijn mixen en verder kruiden naar smaak.
Ben je benieuwd wat de formule is? Lees dan verder! Als je het aantal liter vermenigvuldigt met 1000, krijg je het aantal milliliters.
Soep levert over het algemeen weinig calorieën, afhankelijk van hoe je de soep maakt. Een soep op basis van veel groenen en peulvruchten, levert per portie van 250 ml ongeveer 100 – 150 calorieen.
SOEP BEWAREN IN DE KOELKAST OF IN DE DIEPVRIES? Ga je de soep binnen enkele dagen opeten dan volstaat natuurlijk de koelkast. Wil je het voor langere tijd bewaren kies dan voor de vriezer en maak porties in bakjes van 600ml. Hierdoor kun je de meeste soepen makkelijk 3 maanden bewaren.
Kan je soep toch nog wat extra smaak gebruiken? Fruit eerst wat knoflook, voordat je de andere groenten toevoegt, gebruik peper en/of schenk er wat kookroom in. Verse kruiden, zoals basilicum, oregano, tijm en koriander, geven een heerlijke smaak aan al je gerechten.
Je hebt 3 tot 5 blokjes nodig om 1 liter bouillon te maken. Dit betekent dat je met deze verpakking genoeg hebt om heerlijke gerechten te bereiden voor de komende tijd. Voeg de smaak van MAGGI Kub'or bouillonblokjes toe aan jouw gerechten.
Waarom moet je soepgroenten stoven? Door groenten te verwarmen ontstaan er nieuwe aroma's en krijgt je soep meer smaak.
Een zakje van deze heerlijke Cup-a-Soup Tomaat bevat 61 calorieën per mok. Zoals je van ons gewend bent, besteden wij veel zorg en aandacht aan ons recept en gebruiken wij alleen de beste ingrediënten om de goede smaak te waarborgen.
Een portie soep, gebonden groente- komt overeen met 250 gram.
Hoeveel vermicelli doe je in de soep? Houd gemiddeld zo'n 50 gram vermicelli aan per 1 tot 1,5 liter soep.
Voor een andere methode pak je bloem, maizena of aardappelzetmeel uit de kast. Twee eetlepels van een van deze goedjes doen wonderen voor je soep! Mix ze in een bakje met koud water totdat een vloeibaar papje ontstaat. Giet kleine delen van dit papje bij je soep terwijl je goed doorroert.
Soep maken met extra veel groenten. Als je gezond wil eten, dan helpt soep je daar zeker bij. Soep is namelijk het ideale gerecht om extra veel groenten in te verwerken. Maak bijvoorbeeld een goedgevulde groentesoep of broccolisoep met extra groente.