Er zitten 8 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) passievrucht. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'passievrucht'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Hoeveelheid eiwit in passievrucht:
0,4 gram. in 1 stuk (15 gram)
De passievrucht komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt de vrucht vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Brazilië, Venezuela, Zimbabwe en de Ivoorkust. De leerachtige schil van deze vrucht is hard en glad. De schil is niet eetbaar.
Voor passievruchten is geen aanbevolen maximum aantal per dag bekend. Maar 10 met dag is wel erg veel. Daardoor kan je meer binnen krijgen van de goede stoffen, die erin zitten. Deze zullen meestal je lichaam ook weer verlaten door ontlasting en urine.
In 1 stuk (15 gram) passievrucht zit: 8 kcal energie. 0,1 gram vet.
De standaardwaarden voor passievrucht worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie passievrucht komt overeen met 100 gram.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Er zitten 8 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) passievrucht. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'passievrucht'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Passievrucht heeft een antimicrobieel, antipyretisch en laxerend effect, ze verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en helpen het werk van het spijsverteringsstelsel te verbeteren, urinezuur en andere metabolische producten uit te scheiden.
Met 100 gram passievruchten krijg je al snel 24% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A binnen. Dat is fijn, want vitamine A zorgt voor een goede werking van je afweer- en immuunsysteem. Daarnaast is het goed voor je huid, haar en tandvlees en voorkomt het nachtblindheid.
Passievrucht is rijk aan vitamine C, een antioxidant die het lichaam beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Vitamine C stimuleert het immuunsysteem door het lichaam te helpen bij het absorberen van meer ijzer uit plantaardig voedsel. Dankzij vitamine C kan het lichaam ook beter infecties bestrijden.
De passievrucht is gaan verkleuren of beschimmeld. Dit bederf herken je snel door te kijken of ruiken. Halveer de vrucht en lepel deze uit. De donkerpaarse schil kun je niet eten, de pitten wel.
Passievrucht is een ontzettend gezond stukje fruit. Zo zitten passievruchten boordevol met belangrijke vitaminen, mineralen en aminozuren. De paarse vrucht is voornamelijk een bron van vitamine A, vitamine C, kalium, ijzer, koper, magnesium en fosfor. Goed voor je dagelijkse dosis vitaminen dus!
Overige informatie. Uit de 5 a 6 passievruchten verkrijgt men ongeveer 2,5 liter sap. Het kan zijn dat het water en de passievruchten op den duur gaan scheiden, schud daarom voor gebruik. In de koelkast is het sap ongeveer vijf dagen houdbaar.
De maracuja is het gele zusje van de passievrucht. De schil is geelgroen en leerachtig. Het vruchtvlees bestaat net als bij de passievrucht en de granaatappel uit voornamelijk pitjes waaromheen een soort gelei zit. De smaak van maracuja is zoet, maar wat milder dan de passievrucht.
Vrijwel alle passievruchten zijn eetbaar zoals ook de vruchten van onze bekende P. Caerulea. helaas is eetbaar niet hetzelfde als lekker! Er zit maar weinig smaak aan de-ze oranje vrucht.
Hoe eet je ze? Snijd de passievrucht doormidden en lepel het vruchtvlees met eetbare pitjes eruit. De pitjes zijn ook lekker in een salade of als garnering, bijvoorbeeld op ijs.
edulis of passievrucht krijgt eetbare vruchten. Deze vruchten worden 5 cm lang en 4 cm breed. De kleur van het fruit is paars en het smaakt fris zoet. De passievrucht kan door midden gesneden worden en vervolgens met een lepel de inhoud consumeren.
Het zachtgele vruchtvlees zit boordevol met pitjes die je gewoon kunt eten. Die pitjes smaken friszuur. Als de donkerpaarse schil rimpelig wordt, is de vrucht lekker. Let er dus goed op bij het kopen van passievruchten, dat de schil in de winkel glad maar zeker niet rimpelig oogt.
Onder andere de 10 bladeren verwijzen naar 10 apostelen, de 5 meeldraden naar de 5 wonden van Jezus, de 3 stampers naar de spijkers, de kroon leek op de doornenkroon, enzovoorts enzovoorts. Het geheel verbeeldde symbolisch de dood van Christus… vandaar Passiebloem en dus passiefruit.
De vruchten zijn 6 cm lang en eivormig en worden rijp oranje. De vruchten zijn eetbaar, maar hebben weinig smaak. De plant kan het beste vermeerderd worden door stekken, omdat zaad genetisch onzuivere planten oplevert.
Je wist het wellicht niet, maar niet alle fruitsoorten zijn rijk aan vitamine C. Appels, bananen en druiven bevatten bijvoorbeeld weinig vitamine C. Fruitsoorten die wel veel van deze vitamine bevatten, zijn sinaasappels, mandarijnen, aardbeien, kiwi's, citrusfruit, papaja, bramen en ander rood fruit.
De raad adviseert om ongeveer 250 g fruit per dag te eten. Dat komt overeen met een tweetal stukken fruit. Niet alle fruit is even groot. Denk bij één stuk fruit aan de grootte van een appel, peer of banaan, een sinaasappel of perzik, …