Dankzij het handige druppelflesje zijn de
100 gram suiker = 16 gram Steviala Kristal Sweet XTRA. 100 gram suiker = 130 gram Steviala Ery-Pure. 100 gram suiker = 130 gram Steviala Ery-Bronze.
Als je de stevia met een vijzel of blender verpoedert dan staat 1 theelepel (2 gram) stevia-poeder gelijk aan de zoetkracht van 8-16 theelepels suiker.
Vloeibare zoetstof druppels uit Stevia met framboos smaak
Voeg het toe aan een suikervrije cake of gebruik 3 druppels Steviala framboos in een glas water voor een suikervrije limonade, thee of ijsthee. Een druppel zoetstof uit Stevia met framboos smaak is ongeveer gelijk aan de zoetkracht van een gram suiker.
Hoe wordt Stevia gebruikt? Stevia valt onder intensieve zoetstoffen, het is ongeveer 200 keer zo zoet als suiker. Je hebt dus maar een heel klein beetje Stevia nodig voor een zoete smaak. Stevia is te koop in de vorm van druppels, zoetjes of poeder om suiker te vervangen.
Hoeveel stevia of erythritol mag ik gebruiken? De aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) van steviolglycosiden (stevia) is vastgesteld op 4 mg per kg lichaamsgewicht per dag. Voor erythritol geldt geen aanvaardbare dagelijkse inname.
Veel mensen weten dat stevia een stuk gezonder is dan gewone suiker. Dit komt doordat de zoetstof vrijwel geen calorieën bevat en geen effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Daarom kunnen mensen die een dieet volgen of diabetes hebben, de producten nuttigen waar de zoetstof in is verwerkt.
Stevia. Smaak: zeer (zeer!) zoet met een licht bittere / dropachtige nasmaak. Toepassing: 1 theelepel stevia = 1 kopje suiker.
Stevia heeft een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel
Uit onderzoek is gebleken dat stevia een gunstig effect heeft op de bloedsuikerspiegel en zelfs kan helpen diabetes type 2 te voorkomen. Lees meer over het onderzoek hiernaar.
'Stevia is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) blijft. ' De ADI van stevia 4 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag. Dit is de maximale hoeveelheid die je levenslang dagelijks binnen mag krijgen.
net wijst op bijwerkingen als hoofdpijn, buikpijn, spierpijn, duizeligheid en aften die mogelijk zijn terug te voeren op de kunstmatige bewerkingen van het natuurlijke product stevia.
Stevia is een zoetstof van natuurlijke oorsprong. Het is veilig, calorie-arm en gezond, maar wel duur en het heeft een bitter nasmaakje. Net als gewone suiker en aspartaam geldt ook voor stevia: gebruik het met mate.
Wat is stevia
De stof steviolglycosiden is een intensieve zoetstof die ongeveer 200 tot 300 keer zoeter is dan suiker. Het mag sinds 2011 in de Europese Unie worden gebruikt als toevoeging aan voedingsmiddelen.
Het gebruik van Stevia blaadjes is uitsluitend bedoeld voor het op smaak brengen van je thee en infusies. Het blaadje zelf is niet bedoeld om te eten, mee te koken of voor bij het bakken. Voor die toepassingen van deze zoetstof gebruik je best stevia-extract.
Stevia bevat geen calorieën of koolhydraten en past daarom goed in een koolhydraatarm dieet. Uit verschillende studies blijkt dat stevia helpt bij afvallen. Ook kan stevia zowel de bloedsuikerspiegel als de bloeddruk verlagen. Stevia heeft een gunstig effect op je hormonen, die erg belangrijk zijn tijdens het afvallen.
Suiker en zoetstoffen - 1 eetlepel staat gelijk aan:
Kristalsuiker: 13 gram. Basterdsuiker: 10 gram. Rietsuiker: 10 gram. Poedersuiker: 6 gram.
Er zijn onderzoeken geweest die negatieve effecten van stevia en steviolglycosiden op de gezondheid hebben gevonden: Het kan slecht zijn voor je darmen en darmbacteriën (2, 12)Omdat het een intensieve zoetstof is, kan het juist je trek in zoet aanwakkeren (13, 14)
Duurder om te kweken
Net zoals suiker gewonnen wordt uit suikerbieten, worden steviolglycosiden gewonnen uit steviablaadjes. Alleen is dat niet zo simpel als bij suiker. Het kost veel meer moeite om steviolglycosiden uit steviablaadjes te winnen dan suiker uit suikerbieten.
Stevia en aspartaam zijn allebei veilige stoffen. Dat aspartaam synthetisch is en stevia gewonnen wordt uit een plant wil niet zeggen dat stevia automatisch ook veiliger is. Allebei de stoffen hebben een E-nummer en zijn dus uitgebreid onderzocht op veiligheid voor ze op de markt zijn gebracht.
Beautylin Stevia is verbouwd in Paraguay onder voor de Stevia plant perfecte omstandigheden en heeft daardoor deze bittere nasmaak niet! Dat maakt Beautylin Stevia de beste kwaliteit Stevia!
Voor de gezondheid maakt het niet uit of zoetstoffen natuurlijk of synthetisch zijn. Ze zijn allebei even veilig. Voorbeelden van natuurlijke zoetstoffen zijn stevia en tagatose. Stevia is een plantaardige variant voor een intensieve zoetstof.
In de praktijk wordt vaak kortweg van stevia gesproken als er over de zoetstof in voedingsmiddelen gesproken wordt. Het zijn echter de steviolglycosiden, een extract uit de blaadjes, die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. De concentratie in de bladeren aan steviolglycosiden is ongeveer 15 %.