Voorzie zo'n 125 tot 150 gram charcuterie per persoon.
Een goede vuistregel is 150 gram vlees per persoon en 50 gram kaas als de charcuterie de volledige maaltijd is (vs een voorgerecht). Minder als u verschillende dips, olijven, noten, fruit, etc. toevoegt.
De ultieme eenpersoonsportie. Meer dan 35 referenties gesneden charcuterie worden voortaan in porties van 35 gram aangeboden. Na uitvoerig onderzoek en testfases is immers gebleken dat dit de ideale portie is voor het beleggen van één boterham.
Het zijn allebei geweldige party boards, perfect om 8 tot 10 personen te bedienen. Ze bieden genoeg ruimte voor veel leuke ingrediënten, maar zijn niet zo groot dat je over je budget heen gaat als je ze vult. Een standaard snijplank (meestal rond de 12x18 inch) is geweldig voor een kleiner gezelschap (4 tot 6 personen).
Een van de meest voorkomende vragen die mensen hebben bij het samenstellen van een charcuterie- en kaasplank is hoeveel je moet toevoegen. Een goede vuistregel is om te plannen voor ongeveer 2 tot 3 ons vlees en kaas per persoon .
Voorzie zo'n 125 tot 150 gram charcuterie per persoon. Een brede selectie aan bijgerechten en broden maakt het geheel helemaal af.
Een algemene vuistregel is om ongeveer 3-5 soorten kaas per persoon en 2-4 ounces kaas in totaal te schatten. Voor charcuterie, plan 2-4 soorten en ongeveer 2 ounces per persoon . Bij Cheese and Charcuterie raden we aan om een verscheidenheid aan texturen en smaken te selecteren om tegemoet te komen aan verschillende voorkeuren.
Om u een globaal idee te geven van de basisprijzen voor verschillende formaten charcuterieplanken, kunt u de volgende suggesties overwegen: Klein (voor 2-4 personen): $ 40-$ 60. Medium (voor 6-10 personen): $ 80-$ 120. Groot (voor 12-20 personen): $ 150-$ 250 .
1. Hoeveel hapjes per persoon voor een borrel? Als snack reken je 200-250 gram per persoon.Voor een borrelplank als maaltijd ga je uit van 400-500 gram per persoon.
Zou u nu in de war raken over het berekenen van een charcuteriebord portie per persoon? Geen zorgen! Dit is de geschatte hoeveelheid van een ideale charcuterie per persoon portie: 2-3 oz vlees, 4-5 plakjes kaas en minder extra bijgerechten bij het presenteren als voorgerecht .
Hoeveel beleg mag ik gebruiken? Voor voedingsmiddelen die courant worden gebruikt als beleg gelden de volgende aanbevelingen per dag: 1 tot 2 (20-40 g) sneetjes kaas, 100 g vlees en vleeswaren (voor vis, eieren en vegetarische vervangproducten geldt dezelfde 100 g), 300 g groenten en 2 tot 3 stuks fruit.
A: Gemiddeld heeft u tussen de 113 en 170 gram vleeswaren per persoon nodig als u broodjes serveert.
Selecteer de ingrediënten voor uw charcuterieplank
Kies 2 of 3 van elk, gezouten vlees en kaas. U hebt ongeveer 2 tot 3 ounces per gast nodig. Selecteer vervolgens 2 tot 4 verschillende crackers om te combineren met het vlees en de kaas. U hebt ongeveer 3 tot 4 ounces crackers per gast nodig.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Als je je aan deze richtlijnen houdt, zit je sowieso goed: hapje bij het aperitief: 50 tot 100 g per persoon. broodbeleg: 20 g per snee brood. maaltijd: 200 g per persoon.
Is het alleen bedoeld als lekkers bij de borrel dan kun je uitgaan van een totaalgewicht van alle onderdelen van 100 tot 150 gram per persoon. Maar een uitgebreide luxe borrelplank kan ook heel goed als complete maaltijd doorgaan. Zorg dan dat je lekker varieert en per persoon 300 tot 400 gram op de plank hebt liggen.
Stel dat je 30 gasten hebt en je wilt 4 luxe borrelhapjes per persoon serveren. Vermenigvuldig dan 30 met 4 om totaal 120 borrelhapjes te berekenen. Op deze manier krijg je een overzicht van de totale hoeveelheid hapjes die je nodig hebt voor je evenement.
Deze borrelmomenten bevatten twee elementen: aperitiefdrankjes en kleine, handzame bites. Denk aan drankjes als de typische apéro-mixers met Zuid-Europese roots, zoals Aperol spritz, kir of de portonic.
Als u deze artikelen in uw winkelwagen legt, kan de rekening snel oplopen. De gemiddelde kosten om een charcuterieplank samen te stellen, liggen tussen de $ 50 en $ 100 .
Grotere planken ( 20 tot 24 inch lang of 200 vierkante inch of meer ) zijn weliswaar lastiger op te bergen, maar ze zijn uitstekend geschikt voor grote feesten, voor mensen die graag gasten ontvangen en voor situaties waarin de charcuterieplank het middelpunt is.
De voedingsmiddelen voor een charcuterieplank zijn eindeloos, want werkelijk alles kan. Een algemene vuistregel is om 3oz kaas en vlees per persoon te plannen voor een voorgerecht en 6oz als hoofdgerecht . Vlees: Salami, prosciutto en pepperoni worden vaak gebruikt.
Voorzie fijne vleeswaren zoals rauwe ham, gekookte of gerookte hesp, spekjes, chorizo, bacon, grison, coppa, etc. Reken 150 g charcuterie per persoon.
Zo maak je de ultieme charcuterieplank voor vleesliefhebbers: reken op ongeveer 60 gram vlees per persoon als je boodschappen doet, vooral als je je plank als voorgerecht serveert. Als het fruit, groenten en andere toevoegingen zijn om je selecties af te ronden.