Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent.
240 gram per persoon.
Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 150-200 gram kip per persoon aan te houden. Dit kan variëren afhankelijk van het recept en de eetlust van je gasten. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele botjes die in de kip zitten.
Een portie satésaus komt overeen met 30 gram.
Rijg het vlees over de lengte, met slanke spiesjes, de stukjes tegen elkaar aan. Het bovenste stukje vlees bedekt het stokje. 3 à 4 stukjes per stokje, ongeveer 20 gram per stokje, dit is belangrijk voor de garing.
Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent. Wij vullen ieder schaaltje met 200 gram dus reken gemakkelijk uit hoeveel bakjes je nodig bent!
Een half pond voor elke gast, plus groenten, rijst of aardappelen. 1 kg is niet genoeg, je wilt niet goedkoop overkomen. Als ik kebab maak, doe ik 6 of 7 stukken kip op elk stokje voor 10 personen. Ik doe 13 tot 15 spiesen, één voor elk en iets extra.
Ik haal uit 1kg kippendij ongeveer 30 satehs. Als je voor 65 man minimaal drie stokjes wilt hebben, dan heb je dus minimaal 195 stokjes nodig. Dat is dus 195/30 = 6.5kg kippendij. Als je een veilige marge wilt hebben, dan pak je 7kg kippendij en dan heb je rond de 210 satehs.
Een goede richtlijn is 100 gr satésaus per persoon, maar de gewenste hoeveelheid kan natuurlijk altijd afwijken.
Er zit 2,5 gram vet in 1 3 stuks (140 gram) kipsaté zonder saus, waarvan 0,8 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Een standaard portie is (500–600kJ): 65 g gekookt mager rood vlees zoals rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees, varkensvlees, geit of kangoeroe (ongeveer 90-100 g rauw) 80 g gekookt mager gevogelte zoals kip of kalkoen (100 g rauw) 100 g gekookte visfilet (ongeveer 115 g rauw) of een klein blikje vis.
Als mager vlees heeft kip niet veel vet — dus streef naar 100 gram per dag als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet om ervoor te zorgen dat u binnenkrijgt wat u nodig hebt . Veel eiwitten, het is een goede keuze om u langer verzadigd te voelen, af te vallen en magere lichaamsmassa te behouden.
Een kipfilet weegt gemiddeld 200 gram.
Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Het lekkerste is als je de saté een dag van tevoren al in de marinade legt! Rijg het vlees aan de stokjes, ongeveer 30 gram vlees per stokje.
Kip is een vleessoort die past bij ontzettend veel gerechten en is dan ook erg populair onder sporters. Volwassenen hebben tussen de 100 en 125 gram vleeswaren per dag nodig. Aangezien je overdag hoogstwaarschijnlijk nog wat aan vlees eet, is 100 gram kipfilet per portie avondeten een mooie hoeveelheid.
Als je ervoor zorgt dat er altijd met een schone lepel saus uit de beker wordt geschept, kun je de beker eenvoudig meerdere keren verwarmen in de magnetron. Sluit de pot achteraf goed af en bewaar hem in de koelkast.
Dosering: 1kg satésaus, 0,8L water. Bereidingswijze: Water aan de kook brengen, satésaus toevoegen, mengen en even laten doorkoken. Voeg eventueel naar smaak sambal of een scheutje (kokos)melk toe.
1 eetlepel (25 gram) satésaus, geconcentreerd bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Kip: Kippenborstfilets hebben doorgaans een gewicht van 150-200 gram per persoon, terwijl drumsticks en dijen iets meer kunnen wegen, rond de 200-250 gram per persoon.
Een portie kipsaté met pindasaus komt overeen met 130 gram.
Beste pindasauzen
Het best uit de test kwam een Verstegen-variant met de naam Kant & Klare Satésaus natriumarm. Het testoordeel voor deze uitschieter is een 9,5 op een schaal van 0 tot 10. Ook Inproba scoort hoogt met de Satésaus kant en klaar. Het rapportcijfer kwam voor deze satésaus uit op een 7,6.
Je zou genoeg kip moeten hebben voor ongeveer 12 spiesen met 5-6 stukjes kip aan elk (afhankelijk van hoe groot je stukken kip zijn). Verwarm de barbecue (of een bakplaat/grillpan op het fornuis) op middelhoog vuur. Bak de kip 8-10 minuten en draai hem regelmatig om.
Voor kip is het 1/2 kip op 1 kg rijst voor 8 tot 10 personen, als er geen andere gerechten zijn. Hangt ook af van het andere menu. 1 kg kip is voor 7 tot 8 personen die goede eters zijn, 9 voor gemiddelde eetlust. Dus plan dienovereenkomstig.
Kipspiesjes zijn favoriet voor de BBQ. Elke kipspies weegt ongeveer 150 gram . Kooktip: Haal de kipspiesjes ongeveer 10 minuten voor het koken uit de koelkast, zodat de kipspiesjes gelijkmatig gaar worden.