Rijg het vlees over de lengte, met slanke spiesjes, de stukjes tegen elkaar aan. Het bovenste stukje vlees bedekt het stokje. 3 à 4 stukjes per stokje, ongeveer 20 gram per stokje, dit is belangrijk voor de garing.
Beschrijving. Gewicht: Circa 100 gram per stokje. blokjes gildehoen kip gemarineerde met de huisgemaakte saté-marinade.
Ik haal uit 1kg kippendij ongeveer 30 satehs. Als je voor 65 man minimaal drie stokjes wilt hebben, dan heb je dus minimaal 195 stokjes nodig.
240 gram per persoon.
Saté gemaakt van blokjes malse fricandeau welke lekker zijn gekruid met saté kruiden. Uiteraard geprikt op een spiesje. De saté weegt ongeveer 80 gram per stokje.
Er zitten 153 kilocalorieën in 1 3 stuks (140 gram) kipsaté zonder saus. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kipsaté zonder saus'?
Een portie saté bestaat uit 3 stokjes vers van de grill. Ook meerdere stokjes mogelijk.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is. Een hele kip uit de supermarkt weegt vaak zo'n 1,2 tot 1,4 kilogram.
Saté ajam is een Indonesisch gerecht waarbij kleine stukjes kip aan een houten spies worden geregen en vervolgens worden geroosterd. De kipspiesjes zijn op zichzelf al lekker, maar worden traditioneel geserveerd met satésaus, witte plakrijst en/of atjar.
Consumptie per persoon:
Per persoon aten we in 2020 gemiddeld 22,9 kilo pluimveevlees, waarvan meer dan 20 kilo kip. De supermarkt is de favoriete plek om kip te kopen.
Rijg het vlees over de lengte, met slanke spiesjes, de stukjes tegen elkaar aan. Het bovenste stukje vlees bedekt het stokje. 3 à 4 stukjes per stokje, ongeveer 20 gram per stokje, dit is belangrijk voor de garing.
Gemiddeld gewicht 100 gram/stuk.
Gemiddeld is 1 kipfilet zo'n 170 gram.
Circa 22-25 gram per stokje. De buitenmaten van de kubus zijn 160 x 160 x 160 mm. De 'kooi' is van roestvrijstaal, de deksels van polystyreen. Bestel ook meteen het bijbehorende mes en de speciale (recht, machinaal gesneden) stokjes.
Gewicht per stuk: Circa 100 gram. Per 3 spiezen verpakt.
1 stuk (125 gram) kipfilet, 100% bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
De Kipsaté is rijk aan eiwitten, wat belangrijk is voor het opbouwen en onderhouden van spieren. De groenten in onze Kipsaté zijn rijk aan vezels en kunnen helpen de spijsvertering te verbeteren.
Matig. Dit product kan de dagelijkse uitzondering zijn op een verder gezond voedingspatroon. Hartig beleg zoals Javaanse kip sate salade is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding.
Kuikentjes. Een volwassen kip weegt ongeveer 1,5 kilo, een kuiken ongeveer 60 gram.
Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren. Dat is het (bruto) gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld bereid vlees en vleeswaren samen.
Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Omschrijving:50 stokjes Yakitori saté (1.000 gram) geserveerd in een hotpot (230 V) met marinade.
De kipsaté schnitzels wegen ca. 125 gr.p/stuk.
De originele betekenis van saté is een 'houten prikker met stukjes vlees'. Het gaat dus echt om het vlees dat op een bepaalde manier gesneden en geserveerd wordt. In Nederland wordt saté en satésaus nogal eens door elkaar gehaald. Satésaus is de saus op basis van pinda's (geen pindasaus) die erbij wordt geserveerd.