Geld storten
Geld overmaken aan een gedetineerde kan op rekeningnummer NL38INGB0705004163, t.n.v. Min. van Justitie en Veiligheid 207/PI Middelburg, onder vermelding van naam, voorletters en registratienummer van de gedetineerde. Het registratienummer dient de gedetineerde zelf door te geven.
Voorheen was bezoek zonder toezicht alleen mogelijk voor langgestraften, maar tegenwoordig komen gedetineerden, die gedurende een aaneengesloten periode van zes maanden in een normaal beveiligde inrichting verblijven, hiervoor ook in aanmerking.
Nederland telt zo'n dertig penitentiaire inrichtingen. Deze zijn verdeeld over het hele land en staan in: Almelo. Alphen aan den Rijn.
Uitsluitend de gedetineerde zelf – of heel soms de advocaat – zal je zijn of haar registratienummer kunnen vertellen.
Contact met de buitenwereld en bezoek
Gevangenissen of de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) geven geen adressen door van gevangenen. Dit heeft te maken met privacyregels. U heeft recht op minimaal 1 bezoek per week. In normale gevangenissen kan de directeur 1 keer per maand bezoek zonder toezicht toestaan.
Neem contact op met de dichtstbijzijnde gevangenis.
Net als bij de politie moet je de volledige wettelijke naam van de persoon hebben, want dat is de naam waaronder ze zijn gearresteerd. Onthoud dat het 24-48 uur kan duren voordat de informatieve over de persoon zichtbaar is in de dossiers van de gevangenis.
Gemeenten zijn een belangrijke partner voor DJI bij de re-integratie van (ex-)gedetineerden. Ook tijdens detentie blijft een gedetineerde immers burger van een gemeente. Het is de voornaamste instantie waar een ex-gedetineerde na vrijlating aanklopt om zaken te regelen voor bijvoorbeeld inkomen of onderdak.
Wat moet ik verder doen? Als u gedetineerd bent, is het ministerie van Justitie verantwoordelijk voor uw geneeskundige zorg. U moet zelf aan uw zorgverzekeraar doorgeven van wanneer tot wanneer u in detentie zit. De verzekering blijft bestaan, maar u betaalt die periode geen premie.
Verboden voorwerpen
zaklantaarns, kaarsen, olielampen, foto-, film- en videoapparatuur, verrekijkers, telescopen, zend- en communicatieapparatuur; USB-sticks, diskettes, MP3-spelers (tenzij de gedetineerde deze nodig heeft wanneer hij een opleiding volgt);
Je kunt een cadeau meenemen naar de gevangenis, maar dit moet je wel van tevoren melden aan de jarige job. Een gedetineerde moet namelijk zelf aangeven wat er voor hem of haar wordt meegebracht. Een verrassing is je cadeau dus niet, maar dit maakt het niet minder leuk om wat mee te nemen.
Telio lanceert een Telio app in de Google Play store en de Apple App store. Via de Telio app wordt het eenvoudiger om telefonisch contact te hebben met een justitiabele, waar ook ter wereld. Naast gewone telefoongesprekken, is ook Collect Call via de app beschikbaar, voor alle landen in de wereld.
Geld storten
Geld overmaken kan via de bank, bankrekeningnummer NL73INGB0705004309, ten name van: Min. van Justitie en Veiligheid 263/ PI Utrecht o.v.v. naam en voorletters van gedetineerde en registratienummer.
Gevangenissen zijn er in verschillende soorten, van een gesloten tot een open inrichting of een gradatie daartussen (half-open). Waar een gedetineerde terecht komt, is onder andere afhankelijk van de duur van de gevangenisstraf en de inschatting van het vluchtgevaar en maatschappelijk risico.
Een gevangenisstraf is een straf die normaal wordt opgelegd door een rechter. Deze strafvorm houdt in dat de dader van een misdrijf voor een bepaalde tijd wordt opgesloten in een beveiligde inrichting, de gevangenis, strafkamp of strafkolonie. Het betreft detentie anders dan als hechtenis.
Om recidive te voorkomen of te verminderen is soms een gedragstraining nodig. Gedragstraining heet ook wel gedragsinterventie. De gevangene leert bijvoorbeeld beter omgaan met agressie en impulsief gedrag. Een wetenschappelijke commissie toetst of deze training voor recidive gevangenen effectief is.
De WW-uitkering stopt op het moment dat u gedetineerd wordt en bijvoorbeeld in de gevangenis, in een huis van bewaring of in een tbs-kliniek zit. U ontvangt hierover een brief van ons. Als u binnen 6 maanden weer vrijkomt, dan kunt u uw WW-uitkering weer opnieuw aanvragen via uwv.nl.
Bijna de helft (47 procent) van de ex-gedetineerden die in 2017 de gevangenis verliet, recidiveert binnen twee jaar. Dat percentage is weinig veranderd in de onderzochte periode. Van de ex-JJI-pupillen uitgestroomd in 2017 recidiveert 56 procent binnen twee jaar.
Denk dan eens aan een werknemer die heeft ''gezeten''. Waarom zou je iemand die kans bieden? Heel belangrijk: je levert daarmee een bijdrage aan de maatschappij in zijn geheel. Bovendien maak je het op die manier mogelijk dat een ex-gedetineerde een nieuwe start kan maken en zo een kans heeft op herstel.
De raadkamer kan een bevel gevangenhouding geven voor in totaal maximaal 90 dagen. Meestal wordt door de raadkamer eerst een bevel voor een korte periode gegeven dat daarna een of meer keren kan worden verlengd. Na een periode van 90 dagen moet de strafzaak voor de eerste keer bij de rechtbank komen.
Wanneer u bent aangehouden in verband met een verdenking van een strafbaar feit, mag de politie u 9 uur vasthouden voor nader onderzoek. Deze periode wordt vaak gebruikt om u als verdachte te horen. De nachtelijke uren tussen 00:00 uur en 09:00 uur tellen daarbij niet mee.
Sinds 1 maart 2017 mag de politie u maximaal 9 uur vasthouden voor onderzoek. Bijvoorbeeld om uw vingerafdrukken af te nemen of foto's te maken. De tijd tussen 0.00 uur en 9.00 uur telt hierbij niet mee. In totaal kan de politie u dus maximaal 18 uur vasthouden voor onderzoek.
1. Maak een gratis account aan in de MyTelio-app of op de website www.MyTelio.nl. 2. Voeg het Telio rekeningnummer van uw familielid, vriend of relatie toe aan uw Contacten of koppel uw telefoonnummer aan uw account om voicemails achter te kunnen laten en Collect call gesprekken direct te kunnen accepteren.
Arbeid vormt een belangrijk onderdeel van het dagprogramma van gedetineerden. Gevangenen werken ongeveer 20 uur per week. Of gevangenen mogen werken is afhankelijk van hun achtergrond, delict en betrouwbaarheid. Veel gevangenissen hebben een in-house productiebedrijf, waarbinnen de gedetineerden werkzaam zijn.