Reken ongeveer 350 gram broccoli per persoon voor 250 gram op je bord.
Reken op 250 tot 350 gram broccoli per persoon.
In de groentenla van uw koelkast is broccoli enkele dagen houdbaar. Door de broccoli in de verpakking of verpakt in huishoudfolie te bewaren voorkomt u uitdroging. Broccoli wordt meestal gekookt of gebakken gegeten. Reken 250 tot 300 gram broccoli per persoon voor 200 gram op je bord.
Hoeveel broccoli nodig per persoon
Hoeveel broccoli je nodig hebt per persoon hangt af welk onderdeel het is van je maaltijd. Eet je het samen met bijvoorbeeld aardappels of rijst dat reken je op ongeveer 250 gram groenten p.p. (kleine eters 200 gram grote eters 300 gram).
Broccoli is een kruisbloemige groente en is één van de krachtigste groenten waarvan bekend is dat ze ons bescherming kunnen geven (geneeskrachtig). Een stronk is ongeveer 500 gram.
Broccoli. Eén portie is 1 kopje gekookte, verse of bevroren broccoli (ongeveer 30 calorieën).
Tip. Reken ongeveer 350 gram broccoli per persoon voor 250 gram op je bord.
Groene groenten
Een portie bestaat uit 2 broccolisperen , 2 afgestreken eetlepels gekookte spinazie of 4 afgestreken eetlepels gekookte boerenkool, bladgroenten of sperziebonen.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
1 opscheplepel (50 gram) broccoli bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Voor een portie broccoli reken je 225-300 gram per persoon.
1 portie broccoli, 1 oz.
Het advies voor volwassenen is om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Voor de 250 gram tellen de groente zoals je het eet, dus bijvoorbeeld rauw of gekookt. Kijk ook hoeveel ongekookte groente je nodig hebt voor 250 gram klaargemaakte groente.
Hoeveel is één portie verse groenten? Acht broccoliroosjes .
Het antwoord hierop is dat u uw broccoliconsumptie moet beperken tot één of twee kopjes gekookte broccoli per dag .
We raden af om veel langer dan 6 minuten te koken, dan verliest de groente z'n smaak. Was de broccoli en snijd de onderkant van de steel. Schil de steel tot vlak onder de roosjes.
Gezond avondeten bestaat voornamelijk uit producten die in de Schijf van Vijf staan. Kies voor veel groente, een volkorenproduct of aardappelen en vis, peulvruchten, vlees, ei of noten. Voor de bereiding gebruik je vloeibaar vet.
Het advies is om iedere dag minimaal 250 gram groente te eten. Hiermee krijg je veel vitaminen, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen binnen.
Daarnaast is het ook erg belangrijk, dat je de broccoli stoomt of kort kookt, om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van alle voedingsstoffen. Hoeveel je er dus van eet is geheel aan jou. Maar tenminste een half stronkje per dag volstaat wel om voldoende te kunnen profiteren van de voedingswaarden.
Reken op 250 gram broccoli per persoon als u de groente gaat koken of roerbakken en ook de stronken verwerkt. Als u alleen de roosjes verwerkt, reken dan op 300 gram per persoon.
Eigenlijk wil je zo'n 250 gram groenten per persoon per dag eten. Reken erop dat 1 broccoli zo'n 250 gram weegt, dus in theorie zou je voor 4 personen 4 broccoli's moeten gebruiken om aan je dagelijkse inname te komen (dan hebben we het wel over kleine stronken).
De beste tijd om broccoli te consumeren is rond het ontbijt of de lunch, zodat je lichaam de tijd heeft om het te absorberen. Je moet het vaak eten, want het is een groene groente met verschillende voedzame voordelen. Je kunt broccoli 2-3 keer per week eten om af te vallen. Je kunt streven naar het consumeren van 400 gram broccoli in een week .
Broccoli is een vezelrijke groente. Dat wil zeggen: er zitten veel vezels in. Met een portie broccoli heb je zo al 15-20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen. Dat is belangrijk, want die zijn goed voor je darmen en verminderen het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes type 2.
Hoewel plakjes komkommer, tomaat of sla in een broodje kunnen bijdragen aan uw dagelijkse portie groenten , is het onwaarschijnlijk dat er 80 gram groenten in uw salade zit. Dit is de hoeveelheid die u nodig hebt om een salade als één portie groenten te beschouwen.
Een hoeveelheid van 100 g ( 3,5 oz ) broccoli bevat 101% van de dagelijkse waarde (DV) aan vitamine C, wat hoger is dan die van sinaasappels (59% DV). De voedingsvezels (9% DV) in broccoli helpen bij het reguleren van cholesterol en helpen bij de spijsvertering. Broccoli is ook rijk aan vitamine K (85% DV).