Hoeveel gasten per serveerster?

Meestal zijn vijf medewerkers op honderd gasten voldoende. Bij een diner heb je één à twee obers/serveersters nodig die een meergangendiner uitserveren per tien tot twaalf gasten.Bij een buffet heb je één medewerker nodig op 25 gasten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stralendmiddelpunt.nl

Hoeveel hapjes voor 50 personen?

Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoeveel personen kan een ober bedienen?

Gewenst serviceniveau op uw feest

Deze full service is haalbaar tot ongeveer vijftien tot twintig gasten per ober. Per vijftien gasten kunt u er dan het beste een ober bijnemen zodat de obers kunnen samenwerken en niemand wat tekort komt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op priveober.nl

Hoeveel eten per persoon feest?

Met wat onderzoek online zal je een vrij goede schatting kunnen maken, maar de juiste hoeveelheid verschilt per situatie. Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op debuffettenboer.nl

Hoeveel hapjes voor 100 personen?

Voor een evenement met 100 gasten hebt u dus 80 schalen nodig om de gasten het equivalent van een volledige maaltijd te serveren. Wellicht wilt u er 1 of 2 meer bestellen dan u berekent, maar houdt in gedachten dat verschillende gasten een verschillende eetlust hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sfceurope.com

Bestelling opnemen restaurant

29 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel gasten per bediening?

Meestal zijn vijf medewerkers op honderd gasten voldoende. Bij een diner heb je één à twee obers/serveersters nodig die een meergangendiner uitserveren per tien tot twaalf gasten. Bij een buffet heb je één medewerker nodig op 25 gasten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stralendmiddelpunt.nl

Wat kost een feest voor 50 personen?

{Bij zware drinkers ± 5.) Een feest van 50 personen van 3 uur met een consumptie prijs van €2,50 komt dus op €375,-.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weddingplanner.nl

Hoeveel stokbrood voor 40 personen?

1/3 stokbrood per persoon is voldoende.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoeveel consumpties per persoon?

1 Drinks. Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per deelnemer voor een receptie of drankfeest. Daarna is dat gemiddeld twee drankjes per persoon. Voor een ontvangst met koffie en thee of een koffiepauze neem je als richtlijn anderhalf kopje per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veldt.be

Hoeveel flessen wijn voor 30 personen?

Makkelijke regel: reken 3/4 fles wijn per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op makemewine.nl

Wat is het salaris van een ober?

Het gemiddeld bruto maandloon van een ober ligt, exclusief de gekregen fooien, gemiddeld tussen de €1785,- en € 2500,- per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleberoepengids.nl

Hoeveel verdien je als ober per uur?

Wat verdient een Ober als zelfstandige? Een Ober factureert ongeveer € 25 per uur ex BTW.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnzzp.nl

Wie eerst bedienen?

De volgorde van serveren

Er wordt begonnen met de oudste dame in het gezelschap en daarna de jongere dames. Hetzelfde geldt voor de heren: de oudste heer wordt het eerst bediend, de jongste als laatste. Uiteraard wordt het aperitief eerst geserveerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-belgie.be

Wat serveer je op een feestje?

Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza's. Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten. Als je voor voldoende afwisseling zorgt, is er voor iedereen iets lekkers om te pakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op familieoverdekook.nl

Wat haal je in huis voor een feestje?

Zo hoef je zelf niet te sjouwen met zware boodschappen en hou je extra energie over om lekker te feesten.
  • Smullen van taart, koekjes & hapjes. Taart en gebak > Chips > ...
  • Proost op de heerlijke drankjes. Koffie en thee > Frisdranken en sappen > ...
  • Maak je feestje compleet. Feestelijke decoraties > Servies en bestek >

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Wat serveren op feestje?

Denk aan: plakjes Hollandse kaas, Franse zachte kaas, bacon, salami, ham, gehaktballetjes, rosbief, zalm, eiersalade, rucola, ijsbergsla, stukjes paprika, olijven.. eigenlijk is alles lekker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kooklesthuis.com

Wat kost feest afkopen?

Drank afkoop prijs

Als je kiest voor drank afkopen, weet je van tevoren waar je aan toe bent en kom je dus niet voor onaangename verrassingen achteraf te staan. Prijzen voor drankuitkoop lopen behoorlijk uiteen, maar een richtprijs is tussen de € 5,- en € 7,50 p.p. per uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op buitenplaatsvlaardingen.nl

Hoeveel drank voorzien voor 20 personen?

Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per feestganger. Daarna kan je rekenen op ongeveer twee drankjes per uur. Duurt het feestje bijvoorbeeld vier uur, reken dan op negen drankjes per persoon. Dat lijkt misschien veel, maar je hebt natuurlijk bij voorkeur iets te veel gekocht in plaats van te weinig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Hoeveel flessen wijn voor 50 personen?

Je moet alleen even inschatten hoe erg je gasten van wijn houden. Nu alleen nog uitrekenen: aantal gasten × aantal verwachte glazen per gast ÷ 4 = het aantal flessen wijn dat je nodig hebt. Cheers!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Hoeveel stokbroden voor 50 personen?

Neem een minder aantal en kies voor meer soorten. Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slagerijtenhoff.nl

Wat serveer je bij een buffet?

Er zijn op een buffet altijd populaire gerechten (stokbrood met kruidenboter en de salades, saté met pindasaus, gehaktballetjes en kippenpootjes en de duurdere vissoorten) waar mensen zich vol aan eten. De minder populaire moet je dus in niet te grote hoeveelheden maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culinette.nl

Wat kost een gemiddeld buffet?

De meeste cateraars bieden warme buffetten aan voor prijzen tussen € 17,50 en € 25,- per persoon. Er zijn enkele cateraars die zeggen 'budget' buffetten aan te bieden. Een van die partijen biedt een budget buffet aan voor maar liefst € 19,95 per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maaltijddiscounter.nl

Wat kost een bruiloft met 100 gasten?

Kosten bruiloft 100 gasten

De kosten voor een receptie voor 100 gasten liggen tussen de €5000,- en €10.000 euro. De grootste kostenpost is hierbij natuurlijk ook de locatie en het eten en drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op michael-giso.com

Hoe goedkoop feestje geven?

10 tips om je feest budgetvriendelijk te houden!
  1. Tip 1: Stel prioriteiten! ...
  2. Tip 2: Maak een budget... ...
  3. Tip 3: Nodig minder gasten uit! ...
  4. Tip 4: Ga op zoek naar een locatie mét vrijheid! ...
  5. Tip 5: Kies voor een gezellige locatie! ...
  6. Tip 6: Werk met lokale leveranciers! ...
  7. Tip 7: Ga voor eenvoud! ...
  8. Tip 8: Tweedehands decoratie & DIY!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veldt.be

Hoe duur is een feest voor 100 personen?

100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodtruckbooking.nl

Populaire vragen