Om uit te rekenen hoeveel foto's op het geheugenkaartje opgeslagen kunnen worden deel je het aantal Megabytes van het geheugenkaartje (bijvoorbeeld 8 GB = 8 000 MB) door het aantal megabytes van een gemaakte foto (bijvoorbeeld gemiddeld 20 MB). In zo'n situatie kun je ongeveer 400 foto's op één geheugenkaartje bewaren.
1 GB is 1024 MB. Om een voorbeeld te geven. Een camera met een beeldsensor van 12 megapixels, maakt foto's die gemiddeld 3,6 MB groot zijn. Op een SD-kaart van 1 GB kun je dan zo'n 284 foto's opslaan.
Dit betekent dat er met een capaciteit van 16 GB ongeveer 640 foto's gemaakt kunnen worden. Voor 64 GB zijn dit er ongeveer 2560 en voor 256 GB zijn dit er ongeveer 10.240.
Om uit te rekenen hoeveel foto's op het geheugenkaartje opgeslagen kunnen worden deel je het aantal Megabytes van het geheugenkaartje (bijvoorbeeld 8 GB = 8 000 MB) door het aantal megabytes van een gemaakte foto (bijvoorbeeld gemiddeld 20 MB). In zo'n situatie kun je ongeveer 400 foto's op één geheugenkaartje bewaren.
Ben je sowieso iemand die heel veel offline nodig heeft dan is 128 GB of zelfs 256 GB eigenlijk de beter optie. Hierbij heb je effectief minimaal rond de 110 GB vrij en dat zal voor heel veel mensen meer dan genoeg zijn.
Ook worden steeds meer bestanden opgeslagen op de cloud, zodat je er altijd bij kan, ongeacht welk apparaat je gebruikt. Ben je een gemiddelde gebruiker, dan heb je tegenwoordig aan 256GB ruim voldoende.
In principe hebben de moderne geheugenkaartjes een behoorlijk lange levensduur. Als je ze nauwelijks gebruikt, zal je de data over 50 jaar nog altijd kunnen uitlezen. Echter zorgt slijtage voor een flinke verkorting van die levensduur.
64 GB: genoeg voor basisgebruik
Met 64 GB heb je genoeg opslag voor basisgebruik. Naast bellen en whatsappen heb je ook een aantal social media apps op je iPhone staan. 64 GB is daarnaast genoeg om games te spelen. Je maakt gebruik van streamingdiensten zoals Netflix en Spotify en je neemt geen 4K video's op.
Daarvan, hoeveel foto's op 500gb? 250.000 foto's gemaakt met een camera met 12 MP; 250 films of 500 uur aan HD-video; of. 6,5 miljoen documentpagina's, meestal opgeslagen als Office-bestanden, pdf's en presentaties.
SDHC en microSDHC kaarten zijn alle kaarten met een opslagruimte van 8, 16 of 32 gigabyte. SDXC of microSDXC zijn alle kaarten met meer dan 32 gigabyte aan ruimte.
Voor opname van een Full HD IP camera die non-stop draait is er ongeveer 500GB per week nodig. Beveiligingscamera's met een hogere resolutie hebben vanzelfsprekend meer geheugen nodig. Een 4K IP camera heeft vier keer meer geheugen nodig dan een Full HD IP camera, omdat de resolutie viermaal zo scherp is.
Wanneer je vooral tekstbestanden en foto's bewaart, dan volstaat 512 gigabyte aan opslagruimte. Wil je veel films, games en andere grote bestanden bewaren op je pc? Kies dan voor minimaal 1 terabyte opslagruimte.
Op een 500 gigabyte SSD sla je tot ongeveer 50 full hd films op. Zo heb je altijd een brede mediabibliotheek tot je beschikking. Daarnaast is 500 gigabyte aan opslag ook geschikt voor zakelijk gebruik. Door het verschil in snelheid in vergelijking met een HDD, starten ook je grootste bestanden snel op.
Ga naar instellingen en tik op 'Batterij en apparaatonderhoud' en dan op 'Opslag'. Bij sommige telefoons kun je meteen op 'Opslag' klikken. Klik op de categorieën om te zien wat voor bestanden ruimte innemen. Hier kun je meteen opschonen en dubbele bestanden verwijderen.
32 GB: voor de internetter
Een iPad met 32GB opslagruimte kies je als je niet veel apps hoeft te downloaden en alleen simpele dingen wilt doen als internetten, e-mailen of Facetimen. Ook als je veel met iCloud werkt, kan een iPad met 32 GB voldoende ruimte bieden.
Er zijn meer dan 1 miljoen apps beschikbaar voor je iPhone. Veiligheid staat daarbij voorop. Je downloadt enkel apps via de App Store en die apps worden door Apple gecontroleerd en goedgekeurd. Maak je daarnaast geen zorgen over je privacy.
Eigenlijk is het gewoon een geheugenkaartje. Hier kun je data op opslaan om die over te zetten van bijvoorbeeld je camera naar je laptop. Dan gebruik je de geheugenkaart dus als een soort USB-stick. Het verschil is dat een SD kaart vele malen kleiner is.