Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Stel dat je 30 gasten hebt en je wilt 4 luxe borrelhapjes per persoon serveren. Vermenigvuldig dan 30 met 4 om totaal 120 borrelhapjes te berekenen. Op deze manier krijg je een overzicht van de totale hoeveelheid hapjes die je nodig hebt voor je evenement.
Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon.Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Antwoorden (2) Voor 1 persoon moet je rekenen op ongeveer 50 gram per persoon, dus voor 35 tot 40 mensen ongeveer 1750 tot 2000 gram in totaal.
Gemiddelde portie salade als bijgerecht = 1,5 ounce als bijgerecht of onderdeel van een buffet. Dit betekent dat als iedereen wat neemt, een zak sla van 2 pond ongeveer 20 personen zal dienen als bijgerecht of onderdeel van een buffet. Dat veronderstelt dat iedereen wat neemt.
Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Over het algemeen eet een volwassene ongeveer 1 pond voedsel per zitting . Dus als u 4 porties voedsel serveert, hebt u ongeveer 1/4 pond per persoon nodig. Als u 3 porties voedsel aanbiedt, hebt u ongeveer 1/3 pond per persoon van elk item nodig. 2 pond.
5 à 6 stuks per persoon – en daar rekenen we ook chips en blokjes kaas bij – is ruim voldoende.
Als u 25-35 gasten ontvangt, plan dan 3-4 happen per persoon als er daarna een volledig diner wordt geserveerd, of 5-7 happen per persoon als er een lichtere maaltijd wordt geserveerd. Als u een gezelschap van 50 personen ontvangt, kunt u 6 tot 9 verschillende items aanbieden.
Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon als het een maaltijdsoep wordt, iets minder als er veel 'vulling' in zit zoals b.v. bij bouillabaisse. Voor gewone soep heb je al genoeg met 200 tot 250 ml per persoon.
Hoeveel brood per persoon? Mijn stokbrood uit de supermarkt is ongeveer 26 inch lang. Eén stokbrood is voldoende voor 10 personen , twee stukken per persoon na het snijden in stukken van ongeveer 2-1/2 inch.
Neem een minder aantal en kies voor meer soorten. Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen.
Gemiddeld moet u er rekening mee houden dat elke volwassene ongeveer 1 pond aan voedsel in totaal consumeert (exclusief dessert) . Reken erop dat kinderen ongeveer een ½ pond consumeren. Onthoud: hoe meer opties u hebt, hoe minder u van elk nodig hebt.
De juiste volgorde
Ga je voor een uitgebreid feestmaal met soep en meerdere voorgerechten? Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.
De gangbare mening is dat elke persoon één tot twee porties consumeert, wat neerkomt op een feestgrote zak die ongeveer zeven mensen voedt. Dus als je een gezelschap van 25 verwacht, ga dan voor vier zakken, en voor een gezelschap van 50, ga dan voor ongeveer acht .
Spoiler: Binnenlands gedestilleerd (bier, wijn, fris, jenever,Vieux) kun je gemiddeld rekenen met € 4,- tot € 7,50 per persoon per uur. Buitenlands gedestilleerd (whiskey, gin, Bacardi (rum), etc) kun je gemiddeld rekenenen met € 6,50 tot € 15,- per persoon per uur.
Een handige richtlijn is om per persoon tussen de 4 tot 6 hapjes te rekenen. Bijvoorbeeld, als je verwacht dat er 20 personen zullen zijn, moet je ongeveer 80 tot 120 hapjes voorbereiden. Denk hierbij aan mini-sandwiches, gehaktballetjes en kaasblokjes.
Over het algemeen is elke pond BBQ genoeg voor 3 tot 4 personen, vooral als je er bijgerechten bij serveert. Je kunt verwachten dat de meeste volwassen gasten ¼ tot ⅓ pond vlees per persoon eten tijdens je evenement.
De algemene regel die de meeste cateraars en feestplanners gebruiken, is om een pond eten per persoon te berekenen, en een half pond per kind . Professionals raden doorgaans aan om het verder op te splitsen: streef naar 2 tot 4 ons aan hapjes per persoon - denk aan 5 tot 6 happen.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Elke kipfilet is voor ongeveer 1 persoon. Voor 30 personen heb je ongeveer 30 kipfilets nodig.
Een goede richtlijn is 100 gr satésaus per persoon, maar de gewenste hoeveelheid kan natuurlijk altijd afwijken. De ene eet satésaus ook echt alleen over zijn saté, de ander eet zijn hamburger of ander BBQ-vlees, stokbrood en BBQ-groenten met satésaus.
100 gram per persoon. Als het een cateringbedrijf is, hebben we 3 tot 4 porties rundvlees, varkensvlees, kip en groenten of noedels. Omdat we 100 gram per persoon gebruiken, komt dat neer op 1 kilo per 10 personen. Dus 3 kilo per portie voor 30 personen. Je kunt nu 3 kilo rundvlees, 3 kilo varkensvlees, 3 kilo kip op de markt brengen. En voor de groenten of noedels en pasta zoals...