Als je een uur per dag rijdt tijdens de spits, gebruik je gemiddeld circa 7 MB data per maand.
Bij de Android-versie kun je iedere maand 75 kilometer gratis navigeren, daarna heb je een abonnement nodig. Dit kost 20 euro per jaar of 6 euro per maand. Overigens brengt TomTom binnenkort een update uit voor de Android-versie waarbij onder meer het abonnementsmodel zal wijzigen.
Zeker als je internetbundel niet zo groot is, is het goed om vooraf te weten hoeveel data een app gebruikt. Zo voorkom je dat ineens je internetbundel op is. Met Google Maps hoef jij je geen zorgen te maken: een uur lang rijden kost gemiddeld 35 MB. Dit is een ruime schatting.
Voor alle TomTom Services moet je systeem verbonden zijn met internet om de meest recente informatie te ontvangen.
Ga naar Instellingen . Tik op Mobiele data . Scrol omlaag naar Amigo . De hoeveelheid data die Amigo in de huidige periode heeft gebruikt, wordt hier vermeld.
Google Maps
De gratis navigatie app van Google is dé way to go. Google Maps (Android en iOS) biedt je 1001 opties. Zoals navigatie, plaatsen opslaan, realtime verkeersinformatie en offline kaarten.
Waze werkt net iets anders dan andere navigatie-apps. Routes plannen werkt op dezelfde manier, maar de verkeersinformatie wordt anders gegenereerd. Gebruikers van de app geven verkeerssituaties door, die jij vervolgens in de app ziet. Waze heeft geen internetverbinding meer nodig als je de route eenmaal gepland hebt.
Als u ergens naartoe gaat waar internet traag is of mobiele data duur zijn, of waar u helemaal geen internetverbinding heeft, kunt u een gebied vanuit Google Maps opslaan op uw telefoon of tablet en dat gebruiken wanneer u offline bent.
Google Maps is gratis te gebruiken en beschikbaar voor iOS en Android. Verder werkt de dienst volledig online in uw browser. U heeft de auto's van Google vast wel eens door de straten zien rijden om informatie te verzamelen voor de verschillende diensten.
Je kunt met 1000 MB ongeveer 100 minuten aan video's kijken. Dit hangt natuurlijk ook af in welke kwaliteit je de video's aan het bekijken bent. Als je video's in 720p wilt kijken dan is 1000 MB praktisch genoeg voor 100 minuten video's kijken.
Verbruik Google Maps
Als u met Google Maps navigeert, kost u dat in de auto per uur gemiddeld zo'n 35 MB. Dit is afhankelijk van de kaarten die de app onderweg moet downloaden. Rijdt u door een druk gebied met veel wegen, dan verbruikt de app meer dan wanneer u door een dunbevolkt gebied met weinig wegen rijdt.
€1,99 per maand.
Download onze GO Navigation-app en ontvang een GRATIS proefabonnement. 1 maand voor 3,99. Maandelijks in rekening gebracht, annuleer op elk moment. 12 maanden voor 29,99.
Download MyDrive Connect gratis. Gebruik het om uw inhoud en services te beheren. Ontvang de meest recente kaarten en nieuwste software-updates.
GPS verbruikt geen data. Het GPS-systeem in je smartphone is hetzelfde systeem als dat van het gemiddelde navigatietoestel in een auto. Deze navigatietoestellen beschikken niet over telefoon- of datanetwerken en toch kunnen zij jouw positie bepalen.
De updates kosten over het algemeen 99 euro. Let altijd goed op de datum van de beschikbare kaarten; voor lang niet alle modellen zijn er nog recente kaarten beschikbaar.
Deze app staat op Android telefoons en kan makkelijk op een iPhone worden geïnstalleerd. Google Maps wordt door de meeste mensen online gebruikt. Maar deze app biedt ook makkelijke offline navigatie. Je kunt in Google Maps een gebied bepalen en de kaart hiervan downloaden op je telefoon.
Google Maps is nu ook offline te gebruiken, voor mensen met een Android-telefoon tenminste. Wie geen internet heeft kan met deze nieuwe update locaties opzoeken, routebeschrijvingen invoeren en telefoonnummers opzoeken. Tot nu konden gebruikers de kaarten alleen maar opslaan.
Per uur kost Google Maps 2,25 MB. Het aantal MB's per uur kan verschillen. Dit wordt veroorzaakt als de app meer of minder wegen moet laden dan normaal. Automatisch genereert de app ook een ideale realtime routebeschrijving.
TomTom biedt gebruikers die een navigatiesysteem kopen naar eigen zeggen 'Lifetime Maps'. Je zou denken dat je daarmee levenslang voorzien wordt van nieuwe kaartupdates, maar het gaat daarbij eigenlijk om de levensduur van het apparaat. En die levensduur wordt door TomTom zelf bepaald.
Beste uit de Test: TomTom GO 5200
Het werkt zo goed dat het in 2020 nog steeds de concurrentie verslaat. Deze TomTom heeft een aanraakscherm van 5 inch. Je kunt hem ook via spraak bedienen. Via een ingebouwde simkaart ontvangt hij actuele verkeersinformatie.