Heb je via een reisorganisatie geboekt, dan kun je een stoel reserveren vanaf 3 weken tot 30 uur voor vertrek van je vlucht. Dit kan via Mijn Transavia of via de website van je reisorganisatie.
Gratis inchecken en stoelen reserveren
Ook kunnen de (nog beschikbare) stoelen vanaf 24 uur gratis gereserveerd worden.
Het is niet verplicht om een stoel te reserveren. Maak je geen stoelreservering, dan heb je tijdens het online inchecken keuze uit de stoelen die nog vrij zijn. Wil je er zeker van zijn dat je naast elkaar zit, dan adviseren we je wel om vooraf tegen betaling een stoel te reserveren.
Check vooraf online in
Wanneer het niet mogelijk is om vliegtuigstoelen te reserveren óf je hier liever niet voor betaald, is er vaak nog de optie om vooraf online in te checken. Je kunt dan tijdens het online inchecken ook direct de stoel kiezen.
Zo werkt het: Vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek van je vlucht kun je tegen betaling een stoel reserveren*. Voor verre bestemmingen (lange-afstandsvluchten**) kun je tot 74 uur voor vertrek je stoel reserveren.
De beste stoelen in dit toestel van Transavia zijn: 1A, 1B, 1C – je hebt hier iets meer beenruimte. 2D, 2E, 2F – je hebt hier iets meer beenruimte. 15A, 15B, 15C, 15D, 15E, 15F – deze stoelen kunnen minder ver achteruit maar hebben wel extra beenruimte door de nooduitgang.
Als je geen stoel reserveert, kun je tijdens het online inchecken kiezen uit de stoelen die nog vrij zijn. Wil je er zeker van zijn dat je naast elkaar zit of heb je graag een stoel met extra beenruimte, dan adviseren we je wel om vooraf tegen betaling een stoel reserveren.
De beste stoelen
Het beste uitzicht heeft u vanaf de stoelen A35, L35, A39, L39, A40, L40, A41, L41, A42, L42. Dan is er namelijk geen vliegtuigvleugel dat het uitzicht in de weg zit. Voor de meeste beenruimte kunt u het beste voor de stoelen op rij 16 en rij 32 kiezen.
Om zo weinig mogelijk last te hebben van turbulenties, moet men dicht bij de vleugels zitten, want op die plek is het vliegtuig het meest stabiel. Om bij de eersten te zijn bij het verlaten van het vliegtuig, zit u best links vooraan.
Extra beenruimte
Bij de Boeing 737-800 hebben de rijen 15 en 16 de meeste beenruimte: ongeveer 100 centimeter (tegenover 74 tot 76 centimeter in een normale rij). Deze twee rijen bevinden zich bij de nooduitgang. Niet iedereen mag bij een nooduitgang zitten.
Online inchecken bij Transavia is gratis, snel en eenvoudig.
Meestal moet je een toeslag betalen voor deze stoelen, dus de kans is groter dat er geen mensen naast je komen zitten. Ze zijn heel geschikt voor langere mensen, omdat ze meer beenruimte bieden.
De meeste check-in balies zijn vanaf 2 uur tot 40 minuten voor vertrek geopend. Zorg dat je voor sluitingstijd van de balie bent ingecheckt en je bagage hebt afgegeven. Houd ook rekening met reis- en wachttijden op de luchthaven. Heb je bijzondere bagage bij je, zoals een fiets of wintersportuitrusting?
Dit is voornamelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar in het algemeen wordt aangenomen dat een stoel voorin te verkiezen valt boven een stoel achterin. In een gemiddeld vliegtuig zitten de First Class en de Business Class ook voorin het toestel, pas daarna volgt de Economy Class.
Ondanks het innemen van reistabletten voor vertrek, zelfs bij lichte turbulentie in het vliegtuig, zult u merken dat uw maag zich aanspant met ongemak. In dit geval kun je het beste boven de vleugels zitten, want daar is de turbulentie het minst voelbaar.
Arke heeft net als KLM geen rij 13 in hun Boeings. Transavia daarentegen, 100% dochter van KLM, heeft wel rij 13 in haar Boeing 737's en ook Corendon blijkt een rij 13 te hebben. In elk geval in de Nederlandse Boeings van Corendon.
Garandeerde handbagage in combinatie met priority boarding
Voor Transavia was dat aanleiding om het beleid voor handbagage aan te passen en in de bagagevakken ruimte te reserveren voor deze 'betaalde' handbagage. De prijs per enkele reis varieert tussen 5 en 15 euro.
Je mag bij Transavia per persoon 1 stuk handbagage in de cabine van het vliegtuig meenemen van max. 55x35x25 cm. Deze handbagage dien je in de bagagebakken aan boord te plaatsen. Als de bagagebakken vol zitten (er is plek voor 70 stuks) dan wordt je bagage in het ruim geplaatst.
Het maximale gewicht per bagagestuk is 32KG. Het maximale formaat van 1 stuk ruimbagage is 70cm x 60cm x 30cm. Uiteraard dien je ruimbagage bij te boeken bij je vlucht. Net als bij veel andere vliegtuigmaatschappijen mag je bij Transavia je kilo's bagage onderling verdelen.
Transavia maakt die beleving nu heel persoonlijk, dankzij de nieuwste digitale mogelijkheden. ' Door over te gaan van het oude systeem via schermpjes aan boord naar deze moderne, digitale manier van inflight entertainment bespaart Transavia ook op gewicht.
Indien u een incheckbevestiging van de luchtvaartmaatschappij ontvangt na het online inchecken, ga dan met het ontvangen document naar de luchthaven. Op de luchthaven laat u uw bevestiging zien bij de incheckbalie. Op basis van de incheckbevestiging zal het personeel uw instapkaarten printen en overhandigen.
Houd daarvoor je paspoort of identiteitskaart bij de hand. Zorg dat je voor sluitingstijd van de check-in balies ingecheckt bent en eventuele bagage hebt afgegeven. Houd ook rekening met reis- en wachttijden op de luchthaven. Als je te laat bent, kunnen we je helaas niet meer meenemen op de vlucht.