Er zitten 110 kilocalorieën in 1 van ei (50 gram) gebakken ei. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'gebakken ei'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
In 1 van ei (50 gram) gebakken ei zit: 110 kcal energie. 8,8 gram vet. 2,8 gram verzadigd vet.
Ei (2 middelgroot) bevat 129 calorieën.
Om je een idee te geven: een gekookt ei bevat ongeveer 90 kcal, een spiegelei dat wordt bereid met 1 theelepel boter of margarine levert ongeveer 127 kcal.
Of een ei iedere dag gezond of ongezond is, hangt af van wat je verder iedere dag eet. Het Voedingscentrum adviseert om te variëren in vis, peulvruchten, vlees en ei. Het eten van 2 tot 3 eieren per week past in een gezonde voeding. Vegetariërs kunnen 3 tot 4 eieren per week eten.
Het Voedingscentrum adviseert niet meer dan 2 tot 3 eieren per week te eten.
De meest gezonde manier om een ei te eten, is door 'm te koken. Een gekookt ei bevat namelijk ongeveer twee keer minder vet en verzadigd vet dan een gebakken ei. Ook het feit dat je geen bakproduct – met verzadigde vetten – hoeft te gebruiken, maakt een gekookt ei een betere keuze.
Vroeger kreeg je vaak te horen dat je maximaal drie eieren per week mocht eten, omdat 'ze slecht zijn voor je cholesterol'. Dat advies blijkt intussen te streng, je mag gerust wat vaker een ei eten. Toch eet je het best niet meer dan zes eieren per week, eieren in bereidingen zoals mayonaise of gebak meegeteld.
Een kilogram vet bevat ongeveer 7.000 kcal. Als je 1 kg wilt afvallen, moet je dus 28 dagen lang 250 kcal minder eten dan jouw caloriebehoefte, die voor een vrouw dus gemiddeld 2.000 kcal per dag is. Wil je 2 kg afvallen in 28 dagen tijd, dan moet je dagelijks 500 kcal minder eten.
De richtlijn van 2000 kcal voor vrouwen en 2500 kcal voor mannen zijn gemiddelde uitgangspunten. We gaan hierbij uit van een persoon die op gewicht wilt blijven. Je exacte caloriebehoefte wordt bepaald door je geslacht, leeftijd en activiteitsniveau.
Hoe gezond is een ei? zijn supergezond! Ze zitten vol eiwit, mineralen en vitamines. Eieren bevatten veel voedingsstoffen die het lichaam goed kan gebruiken, zoals de mineralen ijzer, fosfaat en zink, maar ook onmisbare B-vitamines en vitamine A en D.
Ei (3 middelgroot) bevat 194 calorieën.
Over het algemeen kunnen we uitgaan van een gemiddeld calorieverbruik van 55-80 Kcal per kilometer. Als we uitgaan van het gemiddelde calorieverbruik van 70 Kcal per kilometer, kun je bij het wandelen van 10 kilometer ongeveer 700 Kcal verbranden.
Hoe werkt het ei dieet? Zoals al aangegeven eet je tijdens het dieet elke dag minstens 2 eieren en eet je maximaal 40 eieren per week. Door dit 1 à 2 weken vol te houden zal je 5-10 kilo afvallen. Dit komt doordat je per dag zo'n 500-1000 calorieën eet.
Uit veel wetenschappelijke studies blijkt keer op keer dat eieren een positief effect hebben op de gezondheid. Ook helpen eieren bij het afvallen, dit omdat ze de stofwisseling kunnen versnellen.
Daarnaast zouden minstens twee eieren per dag zelfs het risico op hartziekten en borstkanker verminderen. Niet alleen je ogen, huid en geheugen worden blij van eieren. Ook de rest van je lichaam wordt gevuld met goede voedingswaarden. Eieren barsten namelijk van het calcium en de vitamine D.
Een ei bevat 1,5 gram verzadigd vet en daarnaast ruim 3 gram onverzadigd vet.Een plak kaas (25 gram) bevat 5 gram vet, waarvan 3,5 gram verzadigd vet en 1,5 gram onverzadigd vet. Wat hier aan opvalt is de verhouding tussen verzadigde – en onverzadigde vetten.
Omdat je tijdens het koken van een eitje geen bakmiddelen hoeft te gebruiken is een gekookt eitje een stuk gezonder dan een gebakken eitje. Ook gaan er tijdens het koken van een ei geen vitamines verloren, wat bij het bakken van een ei wel het geval is.
Eieren van loslopende weidekippen bevatten beduidend meer van gezonde Omega-3-vetzuren, waaronder DHA (3)(3a), maar ook vitamine E en CLA. De Omega 3-vetzuren zijn sterk ondervertegenwoordigd in ons voedingspatroon, maar zijn zeer belangrijk voor onze totale gezondheid.
“Als je in de ochtend een ei eet houd je je bloedsuikerspiegel stabiel en je snaaitrek later op de dag onder controle. Ook bevat die zo gevreesde eidooier juist allerlei gezonde vitaminen en stoffen zoals choline, een stofje wat belangrijk is voor onder andere je zenuwen en hersenfunctie.
Wat klopt er nu en mag je eigenlijk iedere dag een ei eten? PuurGezond! Eieren passen heel goed in een PuurGezonde voeding, ze zitten namelijk vol met eiwit, mineralen en vitamines. Goed voor je, ongeacht je leeftijd!
Net als de vetten en de in vet oplosbare vitamines. Vanuit de laatste onderzoeken blijkt het veilig om iedere dag een ei te eten. Zeker voor actieve (kracht)sporters is het een goede bron van eiwitten. Voor die groep zouden 2 eieren per dag ook geen kwaad kunnen.