Er zitten 136 kilocalorieën in 1 stuk (125 gram) kipfilet, 100%. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kipfilet, 100%'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Kipfilet (200 g) bevat 390 calorieën. Calorieën Verdeling: 37% vet, 0% kolhy, 63% eiwit.
Er zitten 348 kilocalorieën in 1 bout/poot (250 gram) kip zonder vel. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kip zonder vel'?
Kipfilet (300 g) bevat 585 calorieën.
Een stukje kip levert gemiddeld 140 kcal per 100 g. Een kipfilet, het magerste stukje, telt maar ongeveer 100 kcal per 100 g. Het verschil zit vooral in het vetgehalte. Een kipfilet is vetarm (1,3 g vet per 100 g).
Het raadt aan om, gemiddeld dit te eten: 25g kip per dag. 28 gram vis per dag.
Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
1 stuk (125 gram) kipfilet, 100% bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Kip en gevogelte zijn een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het gaat dan om onbewerkte kip, zoals een stuk kipfilet. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door andere producten.
Dubbele kippenborst met een gemiddeld gewicht van 500 gram...
Veel mensen denken dat de koolhydraten of het zetmeel, en dus ook de aardappel, dik maakt. Eén gram koolhydraten levert nochtans maar 4 kcal terwijl 1 gram vet je 9 kcal oplevert. Bovendien bevatten aardappelen minder dan 1 gram vet. Een normale portie (200 g) gekookte aardappelen brengt ongeveer 150 kcal aan.
100 gr ongekookte rijst heeft gemiddeld 350 kcal. 100 gr gekookte rijst bevat nog slechts gemiddeld 120 kcal.
Kipfilet (500 g) bevat 975 calorieën.
1 voor snee (22 gram) kipfilet, vleeswaar bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
De richtlijn van 2000 kcal voor vrouwen en 2500 kcal voor mannen zijn gemiddelde uitgangspunten. We gaan hierbij uit van een persoon die op gewicht wilt blijven. Je exacte caloriebehoefte wordt bepaald door je geslacht, leeftijd en activiteitsniveau.
Kipfilet (150 g) bevat 293 calorieën.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Kip zonder velletje
Een portie van 85 gram gebakken kippenborst bevat 135 calorieën en 28 gram eiwitten. Ook bevat het veel fosfor, selenium, riboflavine, niacine, vitamine B6 en choline. Vergeet niet om het vel eraf te halen voor je gaat eten en vermijd donker vlees, wat je in de dijen of drumsticks kan vinden.
240 gram per persoon.
Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren.
Feit: Eet regelmatig vis
Bas Kast: ,,Vette vis en zeevruchten zijn het gezondst. Daarna komt wit vlees zoals kip en kalkoen, vooral als de dieren gezond geleefd hebben. Vis is te verkiezen, maar het hangt er wel van af welke vis.
Sommige sporters beschouwen bijvoorbeeld 'kip met rijst' als de ultieme hoofdmaaltijd voor explosieve (kracht)sporten omdat het een goede combinatie is van trage koolhydraten en eiwitten.