Maar voor een enkele boterham van 90 kcal en een plakje kaas van 35 gram kom je ongeveer uit op 190 kcal. Voor een dubbele boterham met kaas zijn dit 280 kcal. En smeer je er graag 10 gram roomboter tussen, dan kom je aan een totaal van 353 kcal.
Zo telt een snee wit brood met melk en water respectievelijk gemiddeld 74 en 77 kcal. Met een snee bruinbrood krijg je dan weer 83 kcal binnen. Een snee volkorenbrood bevat 82 kcal. En meergranenbrood bevat per boterham zo'n 91 kcal.
Er zitten 111 kilocalorieën in 1 eetlepel (15 gram) boter, ongezouten.
Hoeveel calorieën bevat een ei? Een ei (60 g) levert ongeveer 90 kcal.
Een kilogram vet bevat ongeveer 7.000 kcal. Als je 1 kg wilt afvallen, moet je dus 28 dagen lang 250 kcal minder eten dan jouw caloriebehoefte, die voor een vrouw dus gemiddeld 2.000 kcal per dag is. Wil je 2 kg afvallen in 28 dagen tijd, dan moet je dagelijks 500 kcal minder eten.
De meest gezonde manier om een ei te eten, is door 'm te koken. Een gekookt ei bevat namelijk ongeveer twee keer minder vet en verzadigd vet dan een gebakken ei. Ook het feit dat je geen bakproduct – met verzadigde vetten – hoeft te gebruiken, maakt een gekookt ei een betere keuze.
Zelfgemaakte hummus (kikkererwtenspread) of andere bonenspread zonder zout. Vis zoals zalm, makreel, forel, tonijn of haring. Groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, radijs, rucola, gebakken champignons, gegrilde courgette, avocado, banaan, appel, peer, vijgen en aardbei.
Ben je een gemiddelde eter, reken dan zo'n 400-500 kcal voor je avondeten. Grote eters kunnen wel 700-1000 kcal binnen krijgen bij het avondeten, afhankelijk van wat voor soort vlees/vis en sausjes je gebruikt. Als voorbeeld nemen we even 400 kcal voor het avondeten.
Er zitten 152 kilocalorieën in 1 grote (165 gram) banaan. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'banaan'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Er zitten 111 kilocalorieën in 1 voorgesneden plak (30 gram) kaas, 48+, jong belegen. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kaas, 48+, jong belegen'?
Becel Pure is iets minder slecht dan echte boter, maar als je let op vet en calorieën kun je beter voor een halvarine kiezen. Het verschil, per boterham, tussen roomboter en Becel Light is 23 KCal. Dat lijkt weinig, maar als je dagelijks 4 boterhammen met boter eet, 'bespaar' je per dag 4x 23 KCal.
Ei (3 middelgroot) bevat 194 calorieën.
Er zitten 64 kilocalorieën in 1 stuk (50 gram) hard gekookt ei.
Het aantal calorieën van een boterham met kaas kan dus sterk variëren. Maar voor een enkele boterham van 90 kcal en een plakje kaas van 35 gram kom je ongeveer uit op 190 kcal. Voor een dubbele boterham met kaas zijn dit 280 kcal. En smeer je er graag 10 gram roomboter tussen, dan kom je aan een totaal van 353 kcal.
Pindakaas bevat veel eiwitten en heeft een hoog vezelgehalte. Eiwitten verhogen tevens de thermogenese wat betekent dat de spijsvertering veel energie vergt en de vetverbranding wordt gestimuleerd. Veel diëtisten moedigen daarom het eten van pindakaas aan.
Gewicht verliezen kan prima met brood. Brood bevat voedingsvezels en andere voedingsstoffen, terwijl het tevens de koolhydraten levert die je iedere dag nodig hebt als brandstof. Kies bij voorkeur de broodsoorten met veel vezels, deze geven je een prettig, verzadigd gevoel en zijn goed voor je stoelgang.
In appelstroop zitten veel appels, dus dat is een perfect product hierbij. Het voordeel van appelstroop is dat er veel ijzer in zit en dat is ook belangrijk bij het afslanken. Wanneer je te weinig ijzer in je lichaam hebt, zul je vaak moe en snel kortademig bij beweging zijn.
Verklein de porties: eet iets minder vlees, brood, aardappelen, rijst of pasta. Probeer minder te snoepen, neem vaker fruit of groenten tussendoor. Vergelijk de hoeveelheid calorieën, vet, eiwitten en koolhydraten op etiketten. Kies voor volkorenproducten voor een voller gevoel.
Vroeger kreeg je vaak te horen dat je maximaal drie eieren per week mocht eten, omdat 'ze slecht zijn voor je cholesterol'. Dat advies blijkt intussen te streng, je mag gerust wat vaker een ei eten. Toch eet je het best niet meer dan zes eieren per week, eieren in bereidingen zoals mayonaise of gebak meegeteld.
Pocheren is de gezondste bereidingswijze van een eitje. Laat water koken, zorg dat het net van de kook af is, doe er een scheutje azijn door en breek het ei.
Hoe gezond is een ei? zijn supergezond! Ze zitten vol eiwit, mineralen en vitamines. Eieren bevatten veel voedingsstoffen die het lichaam goed kan gebruiken, zoals de mineralen ijzer, fosfaat en zink, maar ook onmisbare B-vitamines en vitamine A en D.