1 praline (17 g) bevat 95 calorieën.
Ingrediënten en allergenen: Suiker, boter (melk), volle melkpoeder, melkroom, cacaoboter, hazelnoten, glucosestroop, cacaomassa, koffie, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanillearoma, conserveermiddel (kaliumsorbaat). Kan sporen van eieren en van sesam bevatten.
Er zitten 77 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) bonbon.
De Manon is gevuld met een luchtige roombotervulling waar dikwijls een smaak aan wordt toegevoegd. De meest gekende versie van de Manon is die met een krokant laagje witte chocolade en een roomvulling met koffiesmaak. Je vindt in ons assortiment echter nog tal van andere smaken.
Een praline is de Belgische benaming voor de Hollandse bonbon, maar met praliné doelen we op de zoete nootachtige vulling binnenin een bonbon. We kennen chocolade bonbons in allerlei vormen, maten, kleuren en met uiteenlopende vullingen.
In samenwerking met Leonidas
De alombekende Manon-praline van Leonidas stopten we in een ijsjasje. De kleine dessertjes bestaan uit koffieroomijs, een hazelnootbereiding en zijn omhuld met witte chocolade. HEERLIJK!
In verschillende grondstoffen die ik voor de bonbons gebruik, zit suiker (bijvoorbeeld in de chocolade en de likeuren). Daarnaast voeg ik soms zelf suiker toe, maar wel zo min mogelijk. Zo maak ik bijvoorbeeld marsepein met gedroogde abrikozen en maar weinig suiker. Ook gebruik ik honing of fruitstroop als zoetstof.
Deze praline staat half tussen de marsepein, vanwege de witte suiker, en de praline, door de toevoeging van gedroogd fruit. Het kleine beetje extra bestaat uit de toevoeging van cacaoboter of chocolade. De ganache versie gebruikt gekookte room en chocolade, ingrediënten waar men soms likeur, thee of fruit aan toevoegt.
Praliné (ook pralinépasta) is een zoet voedselproduct dat als vulling gebruikt wordt in chocoladerepen en pralines (chocoladebonbons) bestaande uit noten (amandelen en/of hazelnoten of zelfs geroosterde cashewnoten), gekookte suiker, een beetje vanille en cacao en/of cacaoboter.
Etymologie. Het woord bonbon is aan het Frans ontleend, waar het de algemene benaming is voor snoepgoed. Het oorspronkelijke Franse woord is een verdubbeling van het bijvoeglijk naamwoord bon, dat "goed" – of in dit geval vooral "lekker" – betekent.
Een knäckebrödje bevat rond de 40 kilocalorieën. In een snee brood zitten er ongeveer twee keer zo veel. Dat klinkt dus superslank, zo'n cracker. Maar meestal eet je twee crackers in plaats van één boterham en dan zit je aan een gelijke hoeveelheid calorieën.
Een snee brood bevat zo'n 13 gram koolhydraten, 3 gram eiwitten en 1 gram vet. De calorieën in brood zijn voor 60 tot 80% afkomstig uit koolhydraten.
Jean Neuhaus Jr. was de bedenker van de praline. Hij was de kleinzoon van Jean Neuhaus, en Zwitser van Italiaanse afkomst die in België een apotheek was begonnen in de Brusselse Koninginnegalerij.
Jean Kesdekoglu-Kestekides zal het bedrijf leiden van 1970 tot 1985. Het merkt wordt internationaler en de pralines van Leonidas worden verkocht in België, Nederland, het Groothertogdom Luxemburg, Duitsland, bij Harrod's in Londen en zelfs in Athene.
Wie Leonidas-pralines proeft, kan er maar niet genoeg van krijgen. De fijne chocolade valt in ieders smaak. De productie wordt opgedreven en de nv Confiserie Leonidas koopt de oude Crown-Baele fabriek in Anderlecht.
Bij Leonidas gebruiken we voor onze creaties uitsluitend chocolade op basis van 100% pure cacaoboter. Zowel voor het buitenlaagje als voor de vullingen. Leonidas, dat is 100% kwaliteit en traditie. De kwaliteit van Leonidas zit dus in de pure cacaoboter, zonder ook maar een druppel palmolie.
In elk geval geen bonbon – Belgische bonbons heten pralines. Praliné – of beter Franse praliné – is een knapperig geheel van amandelen en/of hazelnoten met gekaramelliseerde suiker. Stamp je dit fijn, dan heet het 'pralin' en is het een geweldig bakingrediënt.