Tenslotte was er de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, opnieuw een versie met een open dak, die ook beschikte over een motor met 1.200 pk. In totaal werden er 450 Veyrons op de markt gebracht, waarvan de gewone 16.4 de talrijkste is, met 252 modellen.
Op basis van de bestaande architectuur maakt Bugatti uiteindelijk 551 auto's.
Van de Bugatti Veyron zijn in totaal 450 exemplaren gebouwd. De officiële naam van het model luidt Bugatti Veyron 16.4, waarbij het getal '16' staat voor het aantal cilinders en het getal '4' voor het aantal turbo's.
In Nederland staan momenteel vijf stuks van de Bugatti Chiron geregistreerd. Allemaal in handen van de eerste eigenaar. Vier zijn er blauw, één is er groen.
In 2020 wist Bugatti ondanks productiebeperkingen tot 77 stuks te komen. De fabrikant roept in 2021 een recordjaar te hebben neergezet, maar verzuimt een verkoopaantal te noemen. Het moeten er dus meer dan 82 zijn.
Supercar van karton. Het is weliswaar geen Bugatti van 6,3 miljoen, maar toch wist de 12-jarige Olivier uit Alphen zijn eigen supercar te bouwen. Gewoon, in zijn tuin.
Je kunt officieel geen nieuwe Bugatti meer kopen.
De Portugese spits Ronaldo heeft een vloot waarvan de waarde wordt geschat op bijna 20 miljoen euro. Ongeveer de helft daarvan spendeerde hij aan één auto, de Bugatti Centodieci. Hij had er ook 317 Kia Niro's van kunnen kopen.
Bugatti La Voiture Noire - $ 18.9 miljoen (2019)
De eenmalige Bugatti lijkt op de Bugatti Chiron, wat betekent dat hij wordt aangedreven door een 8,0-liter W16-quad-turbomotor die 1500 pk sterk is en een koppel heeft van 1600 Newtonmeter.
Een Bugatti Chiron kost minimaal 2,6 miljoen euro, zonder belastingen. De bovengrens is open, afhankelijk van de uitrusting of uitvoering kan de prijs wel boven de 5 miljoen euro uitkomen.
De goedkoopste, nieuwe Bugatti kost meer dan 2,5 miljoen euro. Het woord 'goedkoop' is bij Bugatti natuurlijk een relatief begrip. Wat is de topsnelheid van de Bugatti Chiron? De Bugatti Chiron heeft een topsnelheid van 420 km/u.
De Hennessey Venom GT stamt alweer uit 2014, en de bevestigde topsnelheid van deze Amerikaanse creatie ligt op 435 km/h. Sneller dan beide Bugatti's dus.
Bugatti is een gerenommeerd historisch Frans automerk, dat bekend is om zijn snelle, dure en exclusieve wagens. De merknaam is sinds 2021 in handen van de Kroatische autofabrikant Rimac.
Perridon had ook een selectie van deze kunstobjecten meegenomen naar Molsheim. In totaal heeft Michel Perridon inmiddels 32 Bugatti's in zijn bezit (de kunstwerken niet meegerekend). Dit zijn voornamelijk klassiekers, maar vorig jaar nam hij ook nog een Chiron Super Sport 300+ in ontvangst.
's Werelds meest fabelachtige automerk wisselt van eigenaar. De Volkswagen groep heeft een meerderheidsbelang van het iconische Bugatti verkocht aan Mate Rimac. De 'Europese Elon Musk' is amper 33 jaar, maar bouwde eerder al elektrische hypercars voor Arabische prinsen en andere superrijken.
's Werelds laatste Bugatti Chiron, de Profilée, is onder de hamer gegaan. Dit is eveneens de laatste Bugatti met de befaamde W16. Nooit eerder is op een veiling zo veel geld voor een nieuwe auto betaald.
1. Bugatti La Voiture Noire: startprijs €16,5 miljoen. Met de La Voiture Noire (Frans voor 'de zwarte auto' haalt Bugatti de geest terug van hun oude model, de Type 57 SC Atlantic.
De Range Rover Velar is verkozen tot de fraaist ontworpen auto ter wereld en wint daarmee de titel World Car Design of the Year tijdens de World Car Awards 2018. De Velar voegt glamour, moderniteit en élégance toe aan de Range Rover familie en biedt een unieke combinatie van uitstekend design en doordachte technologie.
Volgens Forbes was Messi vorig jaar de best betaalde atleet met een brutowinst van 121 miljoen euro. Terwijl zijn aartsrivaal Ronaldo derde staat achter Messi en NBA-superster LeBron James - 113 miljoen euro - en 107 miljoen euro.
Voetbalfans kennen hem ongetwijfeld, maar bij velen zal zijn naam toch niet direct een belletje doen rinkelen: de koper van de nieuwste Rolls-Royce heet namelijk Mauro Icardi, speler bij het Turkse Galatasaray.
Hongerig voor nog meer snelheid zijn de heren bij Bugatti nog steeds aan het sleutelen om het volgende record weer op hun naam te kunnen zetten. Tot op heden is de Chiron Super Sport 300+ feitelijk gezien nog steeds de snelste auto ter wereld.
Een lijst met snelste auto's ter wereld is niet compleet zonder de Bugatti Chiron. Sterker nog, deze bolide had eigenlijk op nummer 1 moeten staan want deze hypercar heeft wel echt de topsnelheid gehaald. Verwijder je de begrenzer van de 1600 pk sterke hypercar, dan kan je harder dan 490 kilometer per uur rijden.
Nieuw is de Bugatti Chiron echter niet meer te koop. Alle 500 exemplaren die Bugatti bouwt – inclusief speciale varianten – zijn immers uitverkocht. In ieder geval was je voor een standaard Bugatti Chiron zo'n 2,5 miljoen euro kwijt en kostte een Chiron Sport minstens 3 miljoen euro.