Dus uit een doos van 2,5L hoeve-ijs eet je met 10 personen of 30 bollen.
Allereerst moeten we weten wat het volume van een bol ijs is. De formule daarvoor is ⅙ x ∏ x diameter³= 1/6 x ∏ x 4,9³=61,56 cm³. Het volume van onze bol ijs uit ijsschep nr. 30 is dan 61,56 cm³, en van een halve bol dus 30,78 cm³.
Gemiddeld eet een gezelschap ongeveer 2,5 bollen per persoon. Een bol is ongeveer 50ml. Afgerond naar boven dus 150ml ijs te voorzien per persoon. Voor acht personen dus iets meer dan een liter nodig.
Een bolletje schepijs weegt ongeveer 50 gram (100 ml). 100 gram komt ongeveer overeen met 200 ml.
Een ijssalon runnen blijkt bovendien een lucratieve bezigheid: ruim 20 procent van de starters draait al na zes maanden quitte en 10 procent bereikt al na twee jaar het break-evenpunt. De brutowinstmarge ligt gemiddeld op 70 tot 80 procent van de omzet.
De schattingen hoeveel een gemiddelde ijssalon omzet verdient lopen nogal uiteen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vermoeden dat een gemiddelde gespecialiseerde ijssalon zo'n 210.000 euro per jaar binnen ziet komen.
Bekijk bij jouw gemeente, of de gemeenten waar je je ijs wilt verkopen hoeveel een Standplaatsvergunning kost. Met die vergunning krijg je toestemming om op een plek te staan en te verkopen. Naast een Standplaatsvergunning heb je ook een vergunning nodig om voedsel te mogen verkopen.
Dit wil zeggen, 3 dikke bollen per persoon of 12 bollen in totaal. Dus uit een doos van 2,5L hoeve-ijs eet je met 10 personen of 30 bollen.
Wettelijk is vastgesteld dat het gewicht van 1 liter ijs minimaal 450 gram moet zijn.
OXO combineerde RVS met een kunststof greep, hij is vaatwasserbestendig en ook ophangbaar. Deze ijsschep heeft een doorsnede van 55 mm en dat betekent dus lekker veel ijs scheppen…of hele grote oliebollen bakken!
Wie in Nederland een bolletje schepijs bestelt, betaalt gemiddeld 1,47 euro per bol. Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla naar de gemiddelde prijzen en het aantal ijssalons in de tien grootste Nederlandse steden.
Je schept mooiere bollen uit het ijs als je deze 10-20 minuten van tevoren uit de vriezer haalt. Het ijs is dan wat zachter, waardoor je het makkelijker kan scheppen. Door de ijslepel voor en tussen het scheppen door onder te dompelen in warm water laten de bolletjes goed los.
Dip je ijsschep in warm water
Niets zo jammer als wanneer je het perfecte ijsbolletje hebt gemaakt, maar het niet uit je schep wil glijden. Dé tip: dompel de ijsschep tussen het scheppen door in warm water. De bolletjes laten daardoor direct los.
Halve liter melk voor 1 liter ijs
Voor 1 kg kaas is 10 liter melk nodig, terwijl voor 1 liter ijs een halve liter melk wordt gebruikt. De verse volle melk wordt eerst gepasteuri- seerd. Aan deze melk wordt bij een tempera- tuur van 85 °C suiker, slagroom en bind- middel toegevoegd.
Waterijs, zoals een raket, is de verstandigste keuze. Een waterijsje bevat ongeveer 50 calorieën per ijsje. Sorbetijs komt hierna: 2 bolletjes sorbetijs bevatten ongeveer 90 calorieën (zonder hoorntje). Yoghurtijs levert iets meer energie dan sorbetijs.
Afvallen en ijsjes eten
Wie willen afvallen en voor minder calorieën kiest, kan het beste gaan voor waterijs of sorbetijs. Een waterijsje bevat meestal zo'n 40 calorieën en een bolletje sorbetijs bevat ook 40 calorieën. Wie voor yoghurtijs kiest, gaat flink omhoog in het aantal calorieën: een bolletje telt 70 stuks.
Het is wel bekend dat in een gemiddeld softijsje iets minder vet en calorieën zit dan in roomijs. Dit komt omdat er bij het maakproces van softijs lucht wordt toegevoegd. Winnaar: Softijs. Natuurlijk hangt dit af van je portie.
Gebruik geen potje met warm water maar koud water én het ijs moet op temperatuur zijn. Haal je ijs een tijdje op voorhand uit de vriezer zodat het mooi zacht en smeuïg is. Dop je lepel in koud water en laat je lepel naar binnen leunen zodat je het ijs mooi kan 'schrapen'.
De functie van medewerker van IJscoland is zeer breed en afwisselend. Je schept ijsjes, neemt bestellingen op, maakt ijscoupes en handelt bestellingen af.
Edwin: "Tussen de 30.000 en 40.000 euro bruto per jaar.
Financiering. Er zijn verschillende manieren om aan financiering te komen. Het starten van een eigen ijssalon kost al snel honderdduizend euro of meer. Het is soms mogelijk bij de bank een lening te krijgen, maar de banken zijn wel kritischer geworden als het gaat om kredietverstrekking richting het mkb.
- Het is verboden om tijdens het venten alcohol en/of sigaretten te verstrekken. - De venter mag van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 19.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur venten. - De venter mag niet langer dan tien minuten achtereenvolgend stil staan op een locatie.