Maar meestal is dit ongeveer 1 tot 2 kopjes per dag. Of een glas cola en daarnaast nog 1 kopje koffie. Dit geldt ook als je borstvoeding geeft. Houd je aan deze hoeveelheid, want wanneer je deze hoeveelheid overschrijdt kan dit gevolgen hebben, zowel voor jou als voor je baby!
Ja, dat kan. Het Voedingscentrum adviseert wel om niet teveel producten die cafeïne bevatten in te nemen wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft en dit te beperken tot 300 mg cafeïne per dag.
Dat betekent bijvoorbeeld dat je als (zwangere) vrouw van 60 kg, 2400 mg aspartaam per dag mag binnenkrijgen. Een blikje light frisdrank bevat ongeveer 185 mg aspartaam. Oftewel: je mag maximaal zo'n 13 blikjes per dag drinken, volgens verschillende onderzoekers. Ook als je zwanger bent.
Ook zit er in frisdrank (cola) vaak net zo veel cafeïne als in koffie! Echter zijn er ook frisdranken zonder cafeïne. Niet bepaald gezond dus, en vanwege de cafeïne kan je het ook beter bij 1 glaasje per dag houden.
Ja, light-frisdrank en andere light-producten zijn veilig om te nemen, ook als je zwanger bent. De zoetstoffen zijn niet schadelijk voor je ongeboren kind. De zuren in frisdrank zijn alleen niet goed voor je tanden.
Honing is veilig voor iedereen ouder dan 1 jaar. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen honing eten.
Door de toevoeging van veel suiker wordt dit voor de menselijke smaak gemaskeerd. Wat tandbederf kan veroorzaken, slechte tanden en kiezen kan schade veroorzaken aan je gehele gezondheid. Slecht genoeg dus, om je zoon aan te zetten tot het minder drinken van cola. Hou het op maximaal 1 glas per dag.
Voor de meeste zwangere vrouwen geldt dat 3 tot 4 liter water uit vloeistoffen én voeding in totaal voldoende is. Maar de vloeistoffen uit voeding kun je moeilijk meten, dus houd het op ongeveer 2 liter water per dag en voldoende groente en fruit, en je zit sowieso goed.
De meeste artsen raden zwangere vrouwen aan om niet meer dan 200 mg cafeïne per dag te nemen. Afhankelijk van welke koffie je drinkt, is dit ongeveer een tot drie kopjes per dag. Nog beter is om tijdens je zwangerschap helemaal geen cafeïne binnen te krijgen. Ook wanneer je borstvoeding geeft, is dit het beste.
Je kunt beter de consumptie van kaneel beperken tijdens de zwangerschap. In kaneel zit namelijk de stof coumarine, en te veel van deze stof kan tot leverschade en bloedingen leiden. En omdat kaneel een erg geconcentreerde specerij is, kan je kaneel beter gematigd eten tijdens de zwangerschap.
Als je de zwangerschap wil stoppen verwijst de huisarts je naar een (abortus)kliniek. Je kan ook direct een afspraak maken bij een kliniek, zonder naar de huisarts te gaan. Daar praat je ook eerst met een arts die jou kan helpen bij jouw keuze. Als je de zwangerschap wil stoppen, spreek je daarna een behandeling af.
Vrouwen die tijdens de zwangerschap last hebben van hevige ochtendmisselijkheid hebben minder kans te bevallen van een jongetje. Onderzoekers aan de Colombia Universiteit toonden aan dat meer dan de helft van de vrouwen met de klacht een meisje kreeg.
Ter vergelijking: in een blikje Coca‑Cola van 33 cl zit zo'n 32 mg cafeïne, terwijl een kop koffie zo'n 80 mg bevat – goed voor 2,5 blikjes.”
De hoeveelheid cafeïne in koffie en thee kan heel wisselend zijn. Het advies is dan ook om voor de zekerheid niet meer dan 2 kopjes koffie of 1 beker koffie op een dag te nemen. Met alleen deze hoeveelheid koffie kun je namelijk soms al in de buurt van de 200 mg komen.
Zwarte en groene thee bevatten de meeste cafeïne en zijn daarom eigenlijk een no go tijdens de zwangerschap. Witte thee bevat minder cafeïne dan groene en zwarte thee en daarom mag je dagelijks gerust één of twee kopjes witte thee drinken.
Cafeïne, in welke hoeveelheid ook, is volgens een nieuwe studie slecht voor je ongeboren kind. Je drinkt beter geen druppel koffie of thee meer tijdens de zwangerschap, zo luidt de conclusie.
"Fosforzuur kan leiden tot nierstenen en het drinken van twee of meer blikjes per dag verhoogt de kans op chronische nierziektes die veroorzaakt worden door de combinatie van fosforzuur, caféïne en andere additieven." Zelfs één blikje dieetfrisdrank per dag kan de gezondheidsrisico's (voor hart, diabetes en overgewicht ...
"In principe is alle frisdrank gewoon suikerwater: suikers in vloeibare vorm. Teveel daarvan is nooit goed", zegt voedingswetenschapper Jaap Seidell. "Je krijgt calorieën binnen, maar je eetlust wordt er niet minder van." "De suikers zijn dikmakers, ze worden omgezet in vet.
Na een week lang cola drinken heb je ruim 5432 extra calorieën geconsumeerd. En dit kan direct leiden tot een gewichtstoename (diabetes) én een versneld verouderingsproces. De stoffen zorgen er namelijk voor dat de telomeren, de beschermende uiteinden van de chromosomen, aanzienlijk afbreken.
Wel moet je opletten dat je niet te vaak noten eet die gezout zijn. Te veel zout tijdens de zwangerschap kan namelijk zorgen voor een te hoge bloeddruk, wat weer kan zorgen voor een verslechterde bloedtoevoer naar de baby, wat kan zorgen voor groeivertraging. Ongezouten noten zijn dus beter om te eten.
Strepsils geeft geen interactie met antibiotica, wat geassocieerd gebruik mogelijk maakt. Zwangerschap, borstvoeding en vruchtbaarheid. Er zijn geen of beperkte gegevens beschikbaar over het gebruik van dit geneesmiddel tijdens deze periodes.
Brie is een Franse kaas die wordt gemaakt van koemelk. De brie de je koopt in de Nederlandse supermarkt is gemaakt van gepasteuriseerde melk. Dat betekent dat er in deze brie geen schadelijke bacteriën kunnen voorkomen.