Het eiland Curaçao telt ongeveer veertig stranden. Over het algemeen zijn de stranden klein tot soms zeer klein.
Jan Thiel Strand (betaalde toegang)
Je kunt er onder andere duiken, snorkelen, flyboarden en kajakken.
Tussen bestemmingen als Bali, Maui en de Seychellen staat Curaçao met Cas Abao Beach als haar mooiste strand. Andere mooie stranden op Curaçao zijn Hook's Hut Beach, Barbara Beach, Mambo Beach, Baya Beach, Jan Thiel Beach, Playa Porto Marie, Grote en Kleine Knip, Playa Kalki en Playa Lagun.
De wijken Koraal Specht, Souax, en Seru Fortuna staan bekend als arme en daardoor minder veilige wijken. Je kunt hier op zichzelf prima met een auto doorheen rijden maar het is niet raadzaam om een van deze wijken te voet te verkennen, zeker niet na zonsondergang.
Kies voor het eiland Curaçao als je van cultuur, ongerepte baaitjes en afwisseling houdt. Iedereen kan hier uitstekend uit de voeten. Kies voor het eiland Aruba als je van romantiek en uitgaan houdt. Zon, zee en strand, een uitstapje aangevuld met veel vertier is de ideale combinatie.
Curaçao is niet de goedkoopste bestemming om vakantie te vieren, maar het is ook zeker niet de duurste. Het budget voor Curaçao zal afhangen van een paar dingen waarvan je ticket, accommodatie en activiteiten de grootste invloed hebben.
Van februari t/m september valt de minste regen, dus wie zeker wil zijn van zoveel mogelijk zon, kan het beste in die maanden reizen. De warmste maanden zijn mei t/m oktober. Wil je van de natuur genieten, dan is december de beste reistijd. Tussen januari en mei kan het er door de droogte wat minder groen uit zien.
Curaçaose gerechten
Een aantal specialiteiten op Curaçao zijn kabritu stobá (geitenstoof), karkó (kroonslak), yuana (leguaan, smaakt naar kip), kadushi soep (cactussoep), mondongo (soep van runder-ingewanden), funchi (een soort polenta) en tutu (funchi, rijst en bonen).
De bedjes bij het zwembad zijn 15 gulden, je kunt er ook een tweepersoons cabana voor 45 gulden huren. Lig je liever op het strand? Op het strand huur je een basic strandbedje voor 6 gulden of een premium strandbedje voor 15 gulden.
Wil je schildpadden spotten op Curacao, dan kan dat bijna altijd op Playa Grandi. Op dit kleine strandje aan de rand van Westpunt krioelt het overdag van deze prachtige zeedieren. Schildpadden zijn van zichzelf geen agressieve dieren en zullen je daarom niets doen, zolang je maar op gepaste afstand blijft.
Een bedje op Jan Thiel Beach kun je vanaf 6 Antilliaanse gulden huren bij onder andere Zest Beach Club en Zanzibar Beach. Bij Papagayo kost een bedje 10 gulden en bij Koko's 15 gulden.
De meeste stranden op Curaçao zijn gratis, op een paar na. De toegang tot deze stranden is niet duur, en zeker de moeite waard! Op Cas Abou betaal je 10 ANG per auto (max. 4 personen), en op Blue Bay betaal je 15 ANG, inclusief strandbed.
Van kou kunnen we eigenlijk niet spreken op dit tropische eiland. De minst warme maand is januari met nog altijd zo'n 29 graden. De meeste neerslag, met een gemiddelde van 110 millimeter, valt in november.
Wanneer goedkoop naar Curacao? (
Voor een goedkope vakantie naar Curacao kun je het beste kijken naar een periode buiten het hoogseizoen. Zo kun je in mei, juni, oktober en november een goedkope Curacao vakantie vinden. Daarnaast zijn er vaak voordelige vroegboek- en last minute aanbiedingen te vinden naar Curacao.
Tijdens vluchten Amsterdam Curaçao leg je in ongeveer 10 uur een afstand van ongeveer 7.850 kilometer af. Je vertrekt vanaf Schiphol (AMS) en landt op de internationale luchthaven van Curaçao (CUR).
Goedkoop eten op Curaçao
Uiteten gaan hoeft op Curaçao niet duur te zijn, als je maar op zoek gaat naar de juiste restaurants. Vermijd de toeristische hotspots, als is Pleincafé Wilhelmina in Willemstad daarop een uitzondering. Bij deze populaire Nederlandse tent eet je voor nog nog geen € 7,- een maaltijdsalade.
Het gemiddelde uurloon op Curaçao is ongeveer 10 Antilliaanse gulden. Dit betekent dat als je 40 uur per week werkt ongeveer 1600 gulden per maand verdient. Dit is zo'n 750 euro per maand. De lonen liggen op Curaçao een stuk lager dan in Nederland.
Ga je echt een uitgebreidere maaltijd koken dan kom je snel aan de 20-25 ANG per maaltijd. Dan moet je natuurlijk ook nog ontbijten en lunchen. Brood is hier wel dezelfde prijs als in Nederland, dus voor een brood ben je ongeveer 3-5 ANG kwijt.
Curaçao is 2,5 keer zo groot als het Noord-Hollandse Waddeneiland Texel. Het eiland heeft een grootte van 444 km2. Curaçao heeft een lengte van 61 kilometer en een breedte die varieert tussen de 5 en de 14 kilometer. Curaçao telt 153.946 inwoners (2023).
Aruba met haar prachtige witte stranden, Curaçao met het monumentale Willemstad en Dushi Bonaire met haar rust en mooie natuur. De eilanden liggen niet ver uit elkaar, de verschillen zijn echter groot. En dat maakt het zo leuk om deze combinatiereis als vakantie te boeken.
Waar Aruba bekend staat om haar lange, uitgerekte stranden, en Bonaire als een plek waar je heel mooi kunt duiken, is Curaçao geliefd voor haar prachtige baaien met stranden.