Calorieën en vetgehalte Die vetten zijn gezond, maar het blijft nog steeds vet. Daarom eet je volgens diëtisten beter niet meer dan een halve avocado per dag. De gemiddelde dagelijkse vetopname ligt rond de 30 gram, dus met een hele avocado zit je al bijna aan dat cijfer.
Elke dag de helft van je calorieën halen uit avocado's is daarom nooit zo'n goed idee, maar een halve tot 1 avocado per dag is voor de meeste mensen een gezonde hoeveelheid. Wel zijn avocado's relatief rijk aan FODMAP's, bepaalde koolhydraten die slecht of niet worden opgenomen door de dunne darm.
AVOCADO'S ZIJN SUPERGEZOND
Zo bevatten avocado's meer kalium dan bananen, namelijk zo'n 14% van de ADH. Bananen, die ook vol met het mineraal zitten, bevatten 10% van de ADH. Potassium (kalium) is belangrijk voor een gezonde normale bloeddruk. En dát is weer zinvol omdat het de kans op een hartaanval reduceert.
Dat de consumptie van avocado's de bloeddruk verlaagt, is echter nooit aangetoond. Diverse onderzoeken tonen aan dat een voeding rijk aan mono-onverzadigde vetzuren (en relatief arm aan verzadigde vetzuren) de kans op hart- en vaatziekten vermindert. In die zin passen avocado's zeker in een 'hartvriendelijke' voeding.
Een portie avocado komt overeen met 80 gram.
Portiegrootte. Portiegrootte is een gestandaardiseerde hoeveelheid voedsel die de gemiddelde hoeveelheid voedsel vertegenwoordigt die tijdens één maaltijd/snack werd gegeten. De portiegrootte is dus geen aanbevolen hoeveelheid voedsel om te eten. Een portie verse avocado's is 1/3 van een avocado (of 50 gram) .
Ze bevatten namelijk veel calorieën (gemiddeld zo'n 250 per stuk) en hebben een hoog vetgehalte (tot zelfs 21 gram!). Die vetten zijn gezond, maar het blijft nog steeds vet. Daarom eet je volgens diëtisten beter niet meer dan een halve avocado per dag.
Avocado's bevatten veel kalium en weinig zout. Hierdoor staan ze bekend om hun vermogen om de bloeddruk te verlagen en te beschermen tegen hartaanvallen en beroertes. Avocado's worden ook aanbevolen door het DASH-dieet. In dit bericht presenteren we je verschillende heerlijke recepten met veel avocado.
De gezonde darmbacteriën worden door avocado gestimuleerd om vezels af te breken en de hoeveelheid ongezond zuur af te laten nemen. Daardoor hebben zij een betere vertering en dus minder darmklachten. Ook zou dagelijks avocado eten ervoor zorgen dat je minder ongezonde vetten opneemt in je darmen.
Vet in avocado
Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.
Zowel bananen als avocado's zijn rijk aan kalium, wat vasculaire verkalking vermindert - een veelvoorkomende complicatie bij zowel hart- als nierziekten. Bananen zijn op meerdere manieren goed voor de gezondheid, terwijl avocado's een geweldige keuze zijn voor mensen die op dieet zijn.
Top 5 gezondste fruitsoorten:
Avocado: Rijk aan goede vetten en bevordert je weerstand en stofwisseling. Kiwi: Een vitamine C-bom die bijdraagt aan een stralende huid en gewichtsverlies ondersteunt. Blauwe Bessen: Boordevol antioxidanten die spierweefselherstel versnellen.
Avocado stimuleert de productie van glutathion, een krachtige antioxidant die de lever helpt bij het ontgiften van schadelijke stoffen. Walnoten bevatten arginine, dat helpt bij het ontgiften van ammoniak uit de lever. Daarnaast bevatten walnoten omega-3 vetzuren (ALA), die ontstekingsremmend werken.
AVOCADO. Het is niet voor niets een ingrediënt in de beste vochtinbrengende gezichtsmaskers! Avocado's zijn een ongelooflijke bron van “goede vetten” zoals Omega-9's. Deze vetzuren herstellen en regenereren huidcellen, helpen om water vast te houden en de productie van collageen te verhogen.
HALVE AVOCADO BEWAREN
Vul een LocknLock bakje met een laagje water.Leg de snijkant (de kant met de pit) naar beneden in het water.Sluit het bakje met de deksel en zet het in de koelkast. Voor gebruik kun je de avocado even droogdeppen, en hij zal nog steeds heerlijk vers smaken!
Halveer de avocado met een mes en draai de twee helften in tegengestelde richting. Verwijder de pit met een lepel. Doe dit niet met een mes om verwonding te voorkomen. Snijd vervolgens het vruchtvlees kruislings in en duw het uit de schil.
Avocado is een superfood vol vezels en essentiële voedingsstoffen, zoals kalium, die een gezonde spijsvertering bevorderen . Het is ook een voedsel met weinig fructose, dus het veroorzaakt minder snel gasvorming. Wees voorzichtig met portiegroottes als het gaat om voedsel zoals noten en avocado's.
Goed voor de gezondheid en weerstand. Mensen die iedere dag avocado eten, krijgen meer voedingsstoffen binnen [10]. Niet alleen omdat avocado van zichzelf behoorlijk wat vitamines en mineralen bevat. Het vet in avocado helpt namelijk om vet oplosbare vitamines als vitamine A, D, E en K op te nemen.
De avocado zit boordevol onverzadigde vetzuren en antioxidanten. Het vermogen van de avocado om de kans op ontstekingen te verminderen, staat vast in de wetenschappelijke wereld. De term ontstekingsremmend is dan ook bij uitstek de passende omschrijving voor de avocado.
De voornaamste redenen waarom te veel avocado's slecht voor je is, zijn de calorieën en vet die in de vrucht aanwezig zijn. Gemiddeld genomen bevat een avocado 250 tot 320 calorieën en ongeveer 20 gram vet (soms zelfs meer).
Onderzoeken tonen aan dat vrouwen die regelmatig avocado's eten, doorgaans minder buikvet hebben . Volgens een recent onderzoek van de University of Illinois verloren vrouwen die dagelijks avocado's aten, diep visceraal buikvet.
Naast onverzadigde vetten bevat avocado veel vezels en vitamine C, E en K. Eén avocado van 7 ounce (201 gram) levert 41% van de dagelijkse waarde (DV) aan foliumzuur, wat helpt bij de productie van gezonde rode bloedcellen . Het levert ook 14% van de DV aan magnesium, wat helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en bloeddruk.
Bovendien is de avocado ook nog eens rijk aan vezels, zo'n 9 g per vrucht. De avocado bevat ook relatief weinig koolhydraten, zo'n 3 g per vrucht en is daarmee toegestaan in een koolhydraatarme voeding. Wij adviseren om dan maximaal 1 avocado per week te eten.
nieuws Eén avocado per dag als onderdeel van een gezonde, matig vetrijke voeding, haalt de “slechte” LDL-cholesterol flink naar beneden. Dat blijkt uit een studie in het gezaghebbende tijdschrift Journal of the American Heart Association.
Avocado op brood met ei
Een heerlijk, simpel en snel ontbijt: avocado toast met spiegelei. Geroosterd brood belegd met geprakte avocado, gekruid met peper en olijfolie. Afgemaakt met een lekker gebakken spiegelei.